miercuri, 24 iunie 2015

Mită pentru blocuri reabilitate la alții. La Târgu-Mureș cine verifică abonații și prețurile gășcarilor mafiei PDL Mureș?



Mită pentru blocuri reabilitate la alții. La Târgu-Mureș cine verifică abonații și prețurile gășcarilor mafiei PDL Mureș?
Atenție, DNA Mureș, verificați banditul  PDL din primărie și pentru reabilitările pe Bența, Poruțiu și alții din camarilă. Prețurile sunt problema și interesele banditului PDL. Pentru cunoscători, atenție la specimenul Maior, ilegalul ca viceprimar, prins de ANI cu PFA ilegal și inventat de banditul lui din PDL, gagiul întreținut pe Siletina și FCM/ASA, cu rahatul de firmă care face înghețată fără activitate, dar cu banii puși pe ea. Gagiul dat de EVZ ca mituit de Coral, prin Kagan Ildiko, exact după ședințe nășite e Maior! Atenție, DNA, mafia PDL Mureș a botezat banii pentru Coral taxă de habitat! Stârpiți hoții etnici ai mafiei PDL sau lăsați jegurile să fure la Târgu-Mureș în continuare?
 Atenție, comunicatele primăriei sunt scrise pupincurist de jeg agramat și consilier, în speranța că banditul etnic numărul 1 din primărie și PDL va lăsa urmaș la primăria hoților pe retardatul mult iubit.



Blocuri reabilitate în Tîrgu Mureş
Marţi, 23 Iunie 2015 08:31 | Imprimare | Email



Marime text:





Viceprimarul municipiului Tîrgu Mureş, Claudiu Maior, a verificat recent stadiul lucrărilor de reabilitare a blocului situat pe strada Mimozelor nr. 3.



„Îi mulţumim dlui viceprimar Claudiu Maior pentru implicarea sa în ceea ce priveşte reabilitarea acestui bloc. Ne-a promis şi a făcut posibilă această activitate”, declară doamna Elsaser Ileana, preşedinta Asociaţiei de Proprietari nr. 336.

„Valoarea investiţiei blocului se ridică la suma de 723.000 lei (inclusiv TVA), iar în zilele ce urmează vom semna contractul pentru lotul I - 10 blocuri”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

Capital atrage atenția asupra folosirii polistirenului sub standarde. Verifică cineva la firmele PDL favorite ale pungașilor din Primăria Târgu-Mureș?



Capital atrage atenția asupra folosirii polistirenului sub standarde. Verifică cineva la firmele PDL favorite ale pungașilor din Primăria Târgu-Mureș?
Cum pungașii din Primăria Târgu-Mureș se dau de ceasul morții pentru a face reabilitări termice pe firme de genul Bența, Poruțiu și alți, pedeliștii sau camarila pedelistă, un subiect de verificat: calitatea polistirenului. Cum șmecherii lucrează la preșuri astronomice poate găsiți și polistiren sub standarde, băgat fraierilor de târgumureșeni care chiar cred că reabilitează normal și mai și votează hoții cu interese în a-i țepui. Atenție, polistirenul de tip EPS60 sau chiar mai mic reprezintă o găinărie a pungașilor care fac izolația!
Piaţa de polistiren s-a prăbuşit cu 25% în prima jumătate a anului
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/piata-de-polistiren-s-a-prabusit-cu-25-in-prima-jumatate-a-anului-183369.html
Autor: Alexandru Urzică Miercuri, 19 Iunie 2013 353 vizualizări 2 comentarii
Numărul scăzut de lucrări de termoizolare a condus la reducerea pieţei de polistiren cu 20-25% în prima parte a anului. Prăbuşirea pieţei este dublată şi de utilizarea unor materiale neconforme cu standardele impuse de lucrările efectuate. Practic, doar 10% din polistirenul folosit la termoizolații este cel recomandat de normele pentru astfel de lucrări.
Anul trecut, piaţa de polistiren s-a cifrat în jurul a 3,5 milioane de metri cubi, cu o valoare aproximativă de 100 milioane de euro, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS).
“În loc să crească în acest an, lucrările de termoizolaţii au scăzut considerabil. Dacă lucrurile ar fi avut un parcurs firesc, nivelul pieţei în acest an ar fi trebuit să fie de minim 4 milioane de metri cubi. Din păcate, mult-trâmbiţatul program de termoizolare la nivel naţional nici nu a început. Este admirabil, dar lipseşte cu desăvârşire! Cele mai multe lucrări s-au înregistrat în Bucureşti, lucru vizibil cu ochiul liber. Astfel, s-a creat senzaţia că programul a început şi are anvergură. De fapt, la nivel naţional, nu s-a realizat mai nimic. Doar dacă luăm în considerare 10 blocuri în fiecare din cele 40 de capitale de judeţ şi încă în 60 de oraşe cu până la 100.000 de locuitori, ar însemna 1.000 de blocuri.  Un simplu calcul arată o piaţă potenţială de 100 de milioane de euro, unde nu s-a făcut nimic”, menţionează Marin Cruţescu, directorul executiv al asociaţiei patronale.
Materiale folosite greşit
ROMEPS a demarat o campanie de conștientizare a consumatorilor privind calitatea polistirenului de pe piață. Studiile asociaţiei arată că peste 50% din polistirenul folosit în România nu respectă standardele tehnice impuse de aplicațiile pentru care este vândut, iar din acesta mai mult de o treime este comercializat sub denumiri înșelătoare.
“Pentru lucrările de termoizolare, beneficiarii trebuie să ştie că toate standardele  europene recomandă folosirea polistirenului EPS80, cu o grosime minimă de 10 cm. Din informaţiile noastre, în ultimii patru ani, cele mai multe lucrări de termoizolaţii s-au realizat cu polistiren de tip EPS60 sau chiar mai mic, materiale nerecomandate pentru această aplicaţie, fapt ce afectează consistent eficienţa lucrărilor”, subliniază Marin Cruţescu.
Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România s-a înfiinţat în anul 2004, din 2011 activând sub denumirea ROMEPS. Membrii actuali în asociaţie sunt companiile Arcon, Austrotherm, Isopor, Hirsch Porozell şi Swisspor.
 Afacerea reabilitare pe firme PDL sau camarila PDL Mureș:

Potrivit datelor furnizate de serviciul de specialitate din cadrul primăriei, în anul 2012 s-au finalizat lucrări la 8 blocuri contractate în anul 2011, s-au efectuat lucrări de remedieri în perioada de garanţie şi s-a făcut recepţia finală la 22 de blocuri. Nu s-au putut contracta lucrările pentru cele 20 de blocuri propuse pentru reabilitare din cauza neasigurării cofinanţării de 50 % de la bugetul de stat.
De la începerea programului de reabilitare termică, în perioada 2008-2012, în municipiu au fost reabilitate 75 de blocuri (2.310 apartamente). Costurile totale sunt de cca 33.438.634 lei ( 50 % de la bugetul de stat - 16.719.317 lei, cofinanţarea din bugetul local fiind de 12.358.496lei), reuşindu-se utilizarea integrală a sumei disponibilizate din bugetul de stat.
Pe lista de aşteptare se află 200 de blocuri.
Pentru toate blocurile reabilitate termic prin programul guvernamental, coordonat de primarul municipiului, se înmânează asociaţiilor de proprietari, gratuit, certificatul de performanţă energetică a clădirii reabilitată termic.
Pentru anul 2013, Municipiul Târgu-Mureş şi-a propus să reabiliteze 48 de blocuri cu 2.042 apartamente, pentru care s-a întocmit auditul energetic şi proiectele de execuţie.
Întrucât în anul 2012 nu s-a mai asigurat susţinerea programului de reabilitare termică, neasigurându-se de la bugetul de stat cofinanţarea a 50 % din costurile lucrărilor, autoritatea administraţiei publice locale a căutat soluţii alternative de finanţare. Astfel, au demarat procedurile pentru depunerea cererilor de finanţare din fonduri europene, pentru finanţarea a 60 % din costurile lucrărilor. În acest sens, s-a întocmit documentaţia de execuţie şi auditul energetic şi s-a actualizat documentaţia elaborată anterior, la exigenţele metodologice ale acestui program, pentru cele 48 de blocuri de locuinţe .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.