joi, 10 noiembrie 2016

Clubul retardatului pe familion cerut în faliment de jucătorii neplătiți de bandit



Clubul retardatului pe familion cerut în faliment de jucătorii neplătiți de bandit

Supervizor.ro

ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG. MUREŞ (CUI: 24417790), entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea (economică) echipa de fotbal ASA, a intrat în insolvenţă, la propria cerere, pe 8 aprilie 2016. Primul tabel preliminar al creditorilor indica o masă credală de 25,49 milioane lei, dar ulterior aceasta a crescut cu aproape un milion de lei, ajungând la 26.470.646,88 lei.

În tabelul preliminar al creanţelor, jucătorii (sau foştii jucători, că nu prea se mai ştie cine a rămas la echipă) COSMIN NICOLAE BĂCILĂ şi BRUNO MARTINS DE JESUS sunt înscrişi cu 168.652,60 lei şi, respectiv, 192.200,76 lei, cu menţiunea că iniţial ambele creanţe au fost considerate chirografare. Asta înseamnă că, şi în cazul unui plan de reorganizare, şansele de recuperare a banilor sunt aproape nule. Totuşi, brazilianul a contestat această “catalogare” a creanţei şi a avut câştig de cauză, suma respectivă urmând să fie înscrisă drept creanţă salarială.

Intrarea sub incidenţa Legii 85/2014 a rezolvat unele probleme (stoparea executărilor silite, acumularea de penalităţi), dar nu a oferit soluţia-minune pentru finanţarea activităţii sportive, aşteptatele “pomeni” de la Primăria Tîrgu Mureş întârziind foarte mult din cauza alegerilor locale şi, implicit, a schimbării structurii Consiliului Local.

Cei doi jucători menţionaţi, reprezentaţi de acelaşi avocat, Anca MITUICĂ, s-au săturat de promisiuni şi, pe 24 octombrie 2016 au depus cerere de deschidere a procedurii de faliment, solicitare care urmează să fie analizată la termenul de judecată de MÂINE, 11 noiembrie 2016.

În această cerere, se precizează că, de la data de 8 aprilie 2016, data deschiderii procedurii insolvenţei, şi până la data de 31 mai 2016, jucătorul profesionist de fotbal BĂCILĂ COSMIN NICOLAE a prestat activitate sportivă conform unui contract civil de prestări servicii şi ar fi trebuit să primească suma de 47.346,40 lei. Deşi jucătorul a formulat mai multe cereri de plată, iar administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL a apreciat că “cererea de plată a creanţei în cuantum de 47.346,4 lei este justificată şi se impune a fi achitată“, nu a fost achitat niciun leu. Şi ca fotbalistul să nu mai insiste, ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TG. MUREŞ i-a comunicat pe 10 octombrie 2016 că restanţa urmează a fi achitată “la momentul existenţei disponibilului bănesc”.

În cazul brazilianului BRUNO MARTINS DE JESUS, situaţia este asemănătoare, cu deosebirea că suma este de 35.690 lei (echivalentul a 8.300 euro) şi este aferentă perioadei 8 aprilie 2016 – 30 iunie 2016 (data expirării contractului).

Chiar dacă sumele revendicate de cei doi fotbalişti nu sunt de speriat, situaţia echipei este delicată: dacă banii nu sunt achitaţi până la termenul de mâine, judecătorul sindic Irina Daniela DUMITRU ar putea pronunţa sentinţa de intrare în faliment; dacă sumele invocate de cei doi sunt plătite, atunci se poate spune că au fost efectuate plăţi discreţionare şi discriminatorii (şi cine şi le asumă?), pentru că şi ceilalţi fotbalişti sunt neplătiţi şi e greu de crezut că se vor găsi bani peste noapte ca să se achite toate drepturile financiare din perioadă scursă de la declanşarea insolvenţei. Dar poate că până mâine se rezgândesc “nişte unii” şi salvează ASA TG. MUREŞ de la faliment, în loc să salveze Clujul şi Oradea de Bucureşti! (sursa foto: facebook.com/asatirgumuresoficial)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.