sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Pentru că prostia PRU(fostă PRM) și amatoare de joc de-a polițistul local trebuie rezolvată legal



Pentru că prostia  PRU(fostă PRM) și amatoare de joc de-a polițistul local trebuie rezolvată legal
Hotnews zicere:

Biroul de Circumscriptie Electorala 28 Mures a decis, sambata, sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu Mures si a Autoritatii Electorale Permanente cu privirea la posibila savarsire a infractiunii de corupere a alegatorilor de catre candidatul Sergiu Astelean din partea Partidului Romania Unita (PRU), dupa lansarea unei actiuni gen Black Friday in politica.

BEJ Mures a decis ca sesizarea celor doua institutii sa cuprinda, pe langa posibila savarsire a infractiunii prevazute la art. 386 alin. 1 din Codul penal, de corupere a alegatorilor, si pe cea privind unele contraventii referitoare la finantarea activitatii unor partide politice si a campaniei electorale.

Sesizarea a fost depusa la BEJ Mures de catre Partidul National Liberal care a aratat ca Sergiu Astelean a distribuit pe pagina sa privata de Facebook un anunt al PRU, postat pe site-ul oficial al formatiunii, potrivit caruia incepand din 18 noiembrie, ora 0,00, conceptul de Black Friday va fi introdus in politica.

Potrivit sesizarii PNL, din postarea lui Astelean reiese ca membrii PRU cu o situatie materiala buna vor oferi gratuit smartphone-uri celor care vor semna adeziuni si vor devin membri ai acestui partid.

Art. 386 alin. 1 din Codul penal prevede ca oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Candidatul Sergiu Astelean, situat pe prima pozitie pe lista de candidati ai PRU la Camera Deputatilor, are la dispozitie 48 de ore pentru a contesta decizia BEJ Mures
http://www.partidulromaniaunita.org/black-friday-la-pru/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.