joi, 30 octombrie 2014

Pe Patriarhie o doare exact în Halloween. Chiar nu mai au argumente bugetarii în sutană care nu s-au scandalizat de sfințeniile lui Ponta și de dorința de a se căra elevii în pelerinaje, cum vroia pesedistul de la Târgu-Mureș?!



Pe Patriarhie o doare exact în Halloween. Chiar  nu mai au argumente bugetarii în sutană care nu s-au scandalizat de sfințeniile lui Ponta și de dorința de a se căra elevii în pelerinaje, cum vroia pesedistul de la Târgu-Mureș?!

Odihniți, cu burtici mari, rumeni, cu mașini șmechere, preoții mai au de luptat doar cu Halloweenul în școli. Glumeții în sutană bagă tare, cu pericolele dezumanizării (sic!), practici oculte, comportament violent. Poate ăștia au confundat filmele americane de acțiune cu ceva prăpădiți idioți din școala românească în care o inteligență nefirească a găsit necesar ca toți copiii să bage în ei materia Religie ortodoxă, chiar dacă copiii sunt catolici sau de alte biserici și rituri.  Curios, la dejecția PSD, cu rahatul sfințit al lui Ponta, care se folosește de imaginea unuia care a refuzat politica, Patriarhia nu a fost atât de vocală. Să fie dracul Ponta mai curat ca dracul Halloween? Ochiul dracului și pomenile electorale pentru biserică au dat deja răspunsul! Și cum e cu propunerea pesedistului Someșan, de a se căra elevii mureșeni la ctitoriile domnitorului Brâncoveanu și la slujbe la biserică ?


Agerpres dixit:

Senzaționalul comercial straniu și macabru - pericol de dezumanizare

Patriarhia Română împărtășește îngrijorarea a numeroși părinți, elevi și profesori din întreaga țară față de organizarea în tot mai multe instituții publice de învățământ din România (de la grădinițe până la liceu), a unor serbări de Halloween, o tradiție care își are originea în adorarea păgână a spiritelor și a unui zeu celtic al morții, străină de cultura, credința și spiritualitatea românească.

În ultimii ani în școlile românești sunt tot mai des organizate o serie de activități pe tema ,,nonviolenței', însă la astfel de manifestări ca cea de Halloween, sub pretextul distracției, elevii sunt invitați și chiar îndemnați la practici oculte și la adoptarea unui comportament nefiresc, adesea violent.

Deși specialiștii avertizează asupra creșterii violenței în societate și agresivității tinerei generații în special, iar mass-media relatează tot mai multe cazuri de acest gen în școli, paradoxal sunt încurajate tocmai activitățile cu efecte negative asupra formării și educației copiilor și tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învățământ extracurricular.

Familia, Școala și Biserica trebuie să conlucreze pentru formarea și educarea generațiilor viitoare în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea și încurajarea cunoașterii culturii și tradițiilor românești, a stimulării creativității și iubirii de frumos, a discernământului între bine și rău, adevăr și minciună, dreptate și nedreptate etc.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.