joi, 9 octombrie 2014

Sectantul Gâdea și șmecherul Badea râd de… colonelul TurcescuSectantul Gâdea și șmecherul Badea râd de… colonelul Turcescu
Veselie mare pentru anteniști, după ce au scăpat de Voiculescu, trimis la pușcărie pentru potlogăriile făcute. Sectantul Gâdea (definiție de dicționar, orice comunitate desprinsă dintr-o altă biserică se numește sectă) râde cu șmecherul Badea de… colonelul Turcescu. Rețineți, nici unul din cei 3 nu a făcut armata, Gâdea pe motive probabil de sectă, ce țineau și pe vream comuniștilor, Badea, pe motiv că e șmecher (termen care poate acoperi vreo boală), Turcescu, pe motiv că a început a doua facultate. Cum era, râde ciob de oală spartă? Ce noroc că toți trei se aseamănă la prestat politic și călcat în picioare pe cei din partidele adverse. Minte de slugă care se crede importantă la partid, deși duce doar tava la stăpân sau povestea broaștei umflate.

SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filosofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu