duminică, 20 septembrie 2015

Atenție, DNA Mureș, afacere pe Coralul dat de EVZ că a dat mită lui Claudiu Maior prin Kagan IldikoAtenție, DNA Mureș, afacere pe Coralul dat de EVZ că a dat mită lui Claudiu Maior prin Kagan Ildiko
Întreținutul iubit de partid al borfașului mare PDL Mureș e dat de EVZ că a luat mită de la Coral, după ședințe aranjate  chiar de el! Specimenul e liber și i se face propagandă  prin golanul  agramat care se învârte ca un singur coi în  primărie și prin presa șantajată cu mers la notar prin spurcăciunea abonată la Florea care umflă sutele de mii de euro anual. Lași, DNA Târgu-Mureș fără Curcă,  gangsterii români în continuare liberi și liberi să dedice la  toți hoții români banii fraierilor români și maghiari? Sfânta hoție românească e cuvânt de ordine la banditul urmărit etnic și la dementul adus pe PFA ilegal la porcul lui mare de partid.
P.S. Atenție, DNA, scursura lui Florea a inventat taxa de habitat banii destinați lui Coral! Hoție etnică sau ce? Mândri că sunteți hoți români!


Din nou, mită asociată cu numele ilegalului Maior!Din nou, mită asociată cu numele ilegalului Maior!
Păcăliciul ținut la piept de Florea, dovedit ilegal viceprimar, prins de ANI ilegal ca și consilier personal și prestator de PFA imaginar în primărie (în 3 iulie act înregistrat, în 5 iulie angajarea, dedicație a jegului etnic în nici 48 de ore!), pe porcul lui de partid (35.000 de lei dedicați, DNA doarme la golănia porcului mare PDL!) apare din nou cu probleme de DNA. Dacă prima oară a scăpat din dosarul lui… tati Țerbea, jegul scăpat de pușcărie prin Constantinescu din partidul lui Florea (PNȚCD, altă dedicație!), care era anchetat pentru mită dată echipei pe bani publici a lui Maior, de data asta e vorba de informații despre mită luată de Maior de la Coral Impex, prin Kagan Ildiko! Evenimentul zilei dixit:
EXCLUSIV EVZ. Schijele corupției din Dosarul Uioreanu îi lovesc pe edilii din Zalău și Târgu Mureș
Radu Căpâlnașiu, primarul Zalăului, este acuzat de DNA că a primit șpagă după modelul Uioreanu
În ambele cazuri, pentru a se da mită, s-ar fi folosit „modelul Cluj-Uioreanu”, prin angajați interpuși.
Dosarul care îl priveşte Horea Uioreanu, preşedintele arestat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost o sursă excelentă pentru procurorii DNA de a descoperi şi alte fapte de corupţie, în care ar fi implicaţi primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Sergiu Maior.
Cei doi edili au fost filați de SRI, iar telefoanele lor au fost puse sub ascultare după ce procurorii DNA Cluj au descoperit că un om de afaceri care îi dădea șpagă lui Uioreanu proceda asemănător și în cele două cazuri.
În cursul lunii martie 2014, procurorii DNA au aflat de la principalul martor al acuzării din Dosarul Uioreanu, Răzvan Pop, că patronul firmei Coral Impex SRL din Ploieşti, Alexandru Badea, i-a dat preşedintelui CJ Cluj, o şpagă de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.
Citeste si:
Pornind de la această informație, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Cluj aprobare pentru filarea și interceptarea convorbirilor telefonice purtate de Alexandru Badea cu diverse persoane.
Se lucra prin interpuși
Aşa s-a descoperit faptul, susţine DNA, că patronul de la Coral Impex SRL i-ar fi avut pe statul de plată al şpăgilor şi pe primarul din Zalău, Radu Căpâlnaşiu şi pe viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Maior. „Astfel, s-a stabilit că, în mod regulat, omul de afaceri remite sume de bani decizionalilor de la nivelul primăriilor din Zalău și Târgu Mureș, sumele de bani fiind consecutive plăților aferente contractelor încheiate între Coral Impex și instituțiile publice”.
La fel ca şi în cazul lui Uioreanu, care lua mită prin intermediul şefului său de cabinet, Răzvan Pop, DNA a descoperit că primarul din Zalău se folosea de serviciile lui Vasile Jugrestan, directorul Corpului de Control din Primăria Zalău, în timp ce viceprimarul Maior lucra prin intermediul lui Ildiko Kagan, şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu Mureş.
„Punctual, s-a stabilit că, pentru plăţi efectuate de Primăria Zalău la finele lunii martie 2014, omul de afaceri Badea Alexandru a întrat în legătură cu un angajat al instituţiei publice (Jugrestan Vasile - n.r.), căruia i-a promis că va face o vizită la Zalău, la data de 10 aprilie 2014, când va aduce ce a promis, şi a cerut să-i fie aranjată o întâlnire şi cu primarul Căpâlnaşiu Victor”.
Primarul din Zalău susţine că instituţia pe care o conduce are un contract cu firma Coral în valoare de 800.000 de lei. „Nu mai țin minte dacă anul acesta m-am întâlnit cu Alexandru Badea și nici nu îmi pot explica de ce angajatul nostru Jugrestan apare în înterceptări. Noi am avut mai multe diferenduri cu cei de la Coral şi le-am reţinut bani pentru lucrări efectuate pe suprafeţe mai mari decât cele reale”, a spus primarul Căpâlnaşiu.
Vicele se jură că nu a primit șpagă
Primăria Târgu Mureş are un contract cu societatea Coral Impex în valoare de 1.8 milioane lei. Exact ca la Zalău, patronul de la Coral Impex a discutat în data de 25 martie 2014 cu Kagan Ildiko, șefa Serviciului de Control, la scurt timp după plata unei tranşe din contractul de 1.8 milioane de lei.
„Așa cum rezultă din contactele avute în zilele de 25 și 26 martie 2014, între Badea Alexandru și funcționarii din instituția publică, sumele de bani remise sunt destinate numitului Maior Claudiu, viceprimar, persoană care ține și ea, în mod frecvent, legătura cu Badea Alexandru”, se arată într-un document al DNA, aflat la dosarul de corupţie care îl priveşte pe Horea Uioreanu.
„Prostii. Nu am primit bani”
Viceprimarul din Târgu Mureş a catalogat drept „prostii” faptul că ar fi primit mită de la patronul de la Coral. „Sunt prostii aceste informaţii, eu nu am primit bani de la el niciodată. Pe Alexandru Badea îl cunosc, dacă lucrează cu Primăria. Firma lui probabil lucrează cu noi de vreo 4-5 ani”, a comentat viceprimarul Maior.
Afacerea Mită pentru FCM, de la pușcăriașul întreținut de Florea, crăpat în accident sau sinucidere cu elicopterul!
Citynews zicere:
Numele viceprimarului municipiului Targu Mures, Claudiu Maior apare in dosarul de coruptie din arbitraj, potrivit presei centrale. Maior i-ar fi dat omului de afaceri Sorin Terbea cei 19.000 de euro care a dat mai departe banii arbitrului Vasile Avram prin pilotul elicopterului.
Nu este exclus sa se prezinte si Maior la DNA, potrivit presei centrale.
Reamintim ca procurorii DNA i-au arestat duminica, 25 septembrie, pentru 24 de ore pe seful Arbitrilor si pe omul de afaceri targumuresean Sorin Terbea, dupa lungi audieri, fiind acuzati de luare de mita, respectiv date de mita.
Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmitade procurori au rezultat ca la data de 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Targu-Mures – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Terbea , prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Targu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012. In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Targu-Mures si retur, folos oferit de Terbea , potrivit procurorilor DNA.
Procurorii anticoruptie au cerut, tot pe 25 septembrie  arestarea celor doi suspecti pentru 29 de zile, iar Tribunalul Bucuresti a dispus, in aceeasi zi un mandat de arestare pentru 29 de zile, insa hotararea a fost atacata cu recurs de Avram si Terbea, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa judece recursul.
Potrivit DNA, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Iacobescu Nicolae si Chiorean Vasile-Constantin, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Terbea, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de complicitate la luare si la dare de mita.
UPDATE: Maior spune ca nu a fost informat
"Nu am vazut sa apara numele meu in dosar. As fi informat si eu, si cineva din randul organelor m-ar fi anuntat. Daca voi fi chemat, voi dadeclaratii", a declarat viceprimarul Claudiu Maior in cadrul unei conferinte de presa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu