duminică, 20 septembrie 2015

Prostie românească la superlativ: să anunți la poliție că ți-au furat așa-zisele cruci plantate pe terenul altuia!



Prostie  românească la superlativ: să anunți la poliție că ți-au furat așa-zisele cruci plantate pe terenul altuia!
Țara asta dă constant nebuni, dar prostia românească a ajuns și la superlativ. Un specimen majoritar intră pe terenul altuia, plantează așa-zise… cruci și apoi denunță la poliție că cineva i-a profanat creația artistică! O amendă pentru păcăliciul atins de ortodoxism în faza terminală? Și ceva măsuri împotriva jegurilor idioate în sutană care sfințesc, vine vorba, cruci care nu au destinație de a fi cruci cu semnificația cuvenită?
HOTNEWS ZICERE:
Initiatorul acestei manifestari, Catalin Berenghi, imbracat in port popular, a declarat pentru Mediafax ca a organizat evenimentul alaturi de Catalin Ioan Gornic si ca au achizitionat crucile, in valoare de 6.000 de lei, din fonduri proprii, dar si cu ajutorul unei sponsorizari din America.

Ei au mai organizat un astfel de eveniment si luni seara, cand au fost sfintite si infipte 100 de cruci pe acelasi teren. Berenghi a spus ca unele dintre aceste cruci au fost scoase din pamant si chiar vandalizate sau furate, precizand ca a depus o plangere penala la Sectia 2 de Politie pentru pentru profanarea unui simbol crestin, furt si distrugere.

Cele 500 de cruci au fost aduse, sambata seara, intr-o duba, iar oamenii au inceput sa se adune dupa ora 18.00 pentru procesiunea anuntata pe Facebook de Berenghi.

El a sustinut ca, prin ridicarea unei moschei, pe acest teren, care ar fi apartinut martirilor Brancoveni, este umbrita jertfa voievozilor romani care au luptat impotriva otomanilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.