vineri, 18 septembrie 2015

O soluție împotriva bandiților lui Florea, scursurile urmărite penal și cu mită luată de la Coral?! Mafia porcilor etnici și șantajiști PDL Mureș față cu…reacțiunea!



O soluție împotriva bandiților lui Florea, scursurile urmărite penal și cu mită luată de la Coral?! Mafia porcilor etnici și șantajiști PDL Mureș față cu…reacțiunea!

http://www.voceatransilvaniei.ro/s-a-infiintat-primul-partid-al-comunitatii-tirgumuresene-partidul-oamenilor-liberi-pol-a-fost-aprobat-oficial-la-tribunalul-bucuresti/
S-a înființat primul partid al comunitatii tirgumuresene din istoria de cel putin 70 de ani. Partidul Oamenilor Liberi (POL) a fost aprobat oficial ieri, 16 septembrie, la Tribunalul Bucuresti, iar membrii fondatori sunt cinci oameni din comunitatea tirgumureseana, care sunt toti antreprenori in cinci domenii diferite , care au de a face cu viata de zi cu zi a comunitatii. Președintele POL, Dan Mașca, este și inițiatorul proiectului de modificăre a legii partidelor, prin care, în România, acestea pot fi constituite din doar trei persoane.

POL are ca obiectiv sa aduca prin proiectele propuse o mai mare bunastare in comunitate, prin politici civice, educationale, sociale, antreprenoriale, inovatoare, aratand respect fata de banii contribuabililor din comunitate si incercind ca de jos in sus sa influenteze legi si regulamente aprobate de reprezentantii partidelor mainstream, care ajung in Parlament.

De unde nevoia înființării acestui partid?

    “Cred ca se stie in comunitate ca de multi ani am incercat prin proiectele noastre dezvoltate, sustinute individual sau in echipa, printre care amintesc educatie.inmures.ro, revistatus.ro , Teatrul 74, Revista Litart , echipa de sport, ONGuri sociale, culturale, sa influentam lucrurile in jurul nostru in comunitatea tirgumureseana, unde locuim si traim aproape tot anul. Am fost unii dintre noi chiar sa schimbam din interiorul partidelor monopoliste gen PNL, PSD sau maghiarimea in ONGul discriminat pozitiv numit UDMR, doar ca nu prea am reusit”, a declarat Dan Mașca, președintele Partidului Oamenilor Liberi.

Acesta a subliniat nemulțumirea referitoare la faptul că in viata privata multi reusesc sa dezvolte proiecte frumoase, dar nu reusesc sa le faca sa devina studii de caz in comunitate si sa fie preluate de reprezentantii comunitatii.

    “Am cautat ani de zile si am descoperit, in cazul meu, dupa 12 ani de implicare, cam din 2000 si pina in 2012, ca de fapt noi nu puteam sa ii concuram pe monopolisti, deoarece acum vreo 20 de ani au pus niste bariere antidemocratice, prin care nimeni sa nu ii poata concura cu proiecte la locale. Asa ca din 2012 prin studiile si animatiile ce se pot gasi pe http://partide.amper.org.ro am incercat alaturi de alti cetateni, interesati de buna guvernare a comunitatilor, sa schimbam legea partidelor, care sa permita oricarei comunitati, fie sat, comuna, fie oras mic sau mare, sa poata, asa cum se poate de la inceput de secol XX in vest, sa propuna la locale ale lor proiecte”, a explicat președintele POL, pentru Vocea Transilvaniei.

Mașca a precizat faptul că, neexistand legi ca in vest in ceea ce priveste democratia locala, dar prin schimbarea legii partidelor, fondatorii POL au considerat ca trebuie sa infiinteze aceasta prima miscare locala politica a Tirgu-Muresului din istoria acestui oras.

    “Noi nu am reusit sa avem democratia locala, care exista in 16 tari membre ale UE, adica la locale sa nici nu ai nevoie de un partid, ci sa poti sa depui o lista de candidati ca simpla lista civica, deoarece la locale nu exista stinga si dreapta, ci doar soselele, trotuarele, scolile, parcurile, transparenta si inovarea din administratia locala, transport local, care au de a face cu stinga si dreapta, doar in functie de directia de mers”, a explicat Dan Mașca.

Membrii partidului nou înființat se declară dezamăgiți de proiectele celorlalte echipe politice și de rezultatul lor. Ca urmare, au ales să găsească o modalitate de a propune propriile proiecte.

    “In acest fel comunitatea va avea in dezbatere mai multe idei, mai multi oameni, care stim bine, cu cat sunt mai inovatori, mai competitivi, cu atat la final comunitatea lor va avea de cistigat. De fapt aceste miscari locale, asa zise partide, sunt de fapt niste organizatii non profit de interes public, care doresc sa isi poata guverna prin a lor reprezentanti mai bine comunitatea”, a adăugat Mașca.

Acesta este de părere că cetatenii, alegatorii vor putea sa aleaga din mai multe proiecte ale celor care nu au influența din București sau din altă direcție, ci sunt realizate de și pentru comunitatea in care ei traiesc.

    “Cu cit oamenii vor putea sa iasa sa dea votul pentru ceva si nu impotriva la ceva, cu atat le va fi mai bine si vor fi civic mai multumiti. Daca cei de jos sunt mai bine alesi, atunci este normal ca si cei de sus, la alegerile parlamentare sa fie altfel de alesi, mai buni, deoarece baza de selectie este mai mare si sansele de a avea oameni mai valorosi sunt mai mari. De fapt ce este un judet? Ce este o regiune? Ce este o tara? Este suma comunitatilor bine guvernate, iar ele sunt mai bine guvernate cu cat citi mai multi oameni din aceste comunitati vor putea sa isi puna proiectele in piata”, a mai precizat președintele POL.

pol

POL, o „voce” a tîrgumureșenilor?

Schimbarea legii partidelor are, spun reprezentanții POL o importanță majoră pentru orice comunitate.

    “Ecourile sunt bune din partea lor (n.r. a tîrgumuresenilor) de cand am inceput sa schimbam legea partidelor, deoarece pana acum trei luni, cetatenii cu drept de vot din Romania au putut alege doar din 2%-4% dintre cetatenii cu drept de vot din Romania, nu neaparat cei mai buni, inovatori, iar ceilalti 96%-98% din cetateni, nu puteam sa ii concuram ca echipe, daca nu minteam, pierdeam timp si bani, in orice comunitate, fie Rosia Montana sau Pungesti, fie Cluj sau Tirgu-Mures sau Cucerdea”, a mai declarat Dan Mașca.

Înființarea Partidului Oamenilor Liberi se prezintă ca un record, acesta fiind primul partid al comunitatii tirgumuresene din istoria de cel putin 70 de ani.

    “Este foarte important faptul ca doar in 2016, pentru prima data in peste 70 de ani, in Romania in orice comunitate se vor putea inscrie in competitie, mult mai usor, miscari locale, care vor putea sa ii concureze pe cei din partidele monopoliste, care au guvernat in stilul lor de sus in jos comunitatile din Romania”, a conchis președintele POL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.