duminică, 21 octombrie 2012

Astor și Citadin iau banii de pe urma spargerilor Aquaserv?! Nu mai e problemă că știa sparg sau era doar alergie pedelistă la șeful Daraban?! Afacere de 2,5 milioane de lei din banii târgumureșenilor!



Astor și Citadin iau banii de pe urma spargerilor Aquaserv?! Nu mai e problemă că știa sparg sau era doar alergie pedelistă la șeful Daraban?! Afacere de 2,5 milioane de lei din banii târgumureșenilor!

Vremurile când șmecherașii din primărie cu chef de a-și pune afaceriștii de camarilă de la PDL în funcții în care sunt maghiarii se rățoiau la Aquaserv sau Energomur au apus. Acum șmecherașii controlează ce trebuie și e de apreciat pentru ei când unii sparg trotuare, zone verzi, pentru că e abonatul de partid care trebuie să deconteze banul public. Ați auzit vreun bandit de la PDL Mureș să se isterizeze că Bența îi repară pe 300.000 de euro pasajul pe care banditul l-a inaugurat la 0, 50 și 80 la sută sau că cineva repară bazine, aduce tobogane, face mansardări și reabilitări termice cu multe milioane de euro, câtă vreme e  afacerist pedelist? Iar în campanie electorală sau în an de criză trebuie adunat banul serios, din pușculița publică. 2,5 milioane de lei pentru doi care vin mână în mână la primăria lui Florea. Iar dacă ne gândim că cineva a chemat DNA la Florea, pentru afacerea cu licitația câștigată de amicul Țerbea la primăria lui Florea și firma cuiva pupă banul gros de la instituția condusă de Florea concluzia e clară: în an electoral sau de criză sunt toți ...frați, indferent de cine a turnat pe cine și cine a dat țeapă cui sau cine a făcut pușcărie sau cine l-a scos pe pușcăriaș de la ...facultate.


Există în popor vorba că se pot scoate bani şi din piatră seacă. În Mureş, nişte afacerişti locali s-au gândit că pot scoate chiar bani din ghiaţă şi zăpadă. Vorbim aici de patronii firmelor care participă şi obţin deobicei contractele de dezăpezire a drumurilor publice din judeţ.Atât de mult îşi doresc aceste contracte încât au ajuns să se pârască între ei pe la DNA pe motiv de manevrat licitaţiile, cum s-a întîmplat în urmă cu cîţiva ani. Atunci, Costin Laurean, patron al Citadin Prest şi baronet local, a depus o plângere pe numele lui Sorin Ţerbea, patron al Georgia Grup, în care îl acuza pe acesta din urmă că a primit pe naşpa deszăpezirile, pe care el le-ar fi meritat de drept.Între timp Ţerbea a ajuns mare vedetă pe la TV în scandalul cu albitri şi mita în elicopter. Aşa că meciurile pe dezăpeziri au trebuit să se calmeze. Mogulii locali au decis că este în interesul lor să colaboreze, pentru împărţirea cât mai profitabilă a mălaiului public.  Anul trecut, prin 16 octombrie, Consiliul Judeţean Mureş a semnat nu mai puţin de şase contracte pentru activitatea de deszăpezire, în valoare totală de peste 3 milioane RON, fără TVA.Cum contractul a fost unul cadru, pentru fiecare din cele şase loturi s-a organizat licitaţie separată. Pentru fiecare contract în parte a existat cîte un singur ofertant, care a şi fost declarat cîştigător. Cîştigătorii lucrărilor pe bani publici sînt Salubriserv SA, Drumuri şi Poduri Mureş SA, Multi Prod Impex SRL, precum şi Citadin Prest SA. Prima firmă, Salubriserv SA, care s-a lipit la două din cele şase contracte, este şi posesoarea contractului de dezăpezire a municipiului Târgu Mureş. Lăsat parcă de izbelişte pe vremuri de ninsoare şi ger.
Autor: Moş Gerilă cu cămilă
Sursa:http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/inapoi/dartz-cu-pioneze/articol/muresul-dezapezirilor-noastre.html


Anunt de atribuire numarul 159824/10.10.2012


Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANT


Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Adresa: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Mures , Romania , Email: licitatie@tirgumures.ro , Tel.: +40 0265268330 , Fax: +04 0365801856


Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI SI PROCEDURA


II.1) Denumire contract Lucrari de “Refacere a carosabilului, trotuarelor, zonelor verzi in urma spargerilor de urgenta”
II.2) Obiectul contractului Lucrari de “Refacere a carosabilului, trotuarelor, zonelor verzi in urma spargerilor de urgenta”
II.3) Tip contract Lucrari
II.4) CPV 45233142-6 - Lucrari de reparare a drumurilor (Rev.2)
II.5) Criteriu de atribuire Pretul cel mai scazut
II.6) Invitatie de participare 332531/27.07.2012 09:27


Sectiunea III: ATRIBUIRE


III.1) Numar de oferte primite 1
Valoare estimata totala 2,528,375 RON
III.2) Lista contracte

317 / 04.10.2012 2,528,375 RON

Castigator:
S.C. ASTOR COM S.R.L. lider al asocierii dintre S.C. ASTOR COM S.R.L. si S.C. CITADIN PREST S.A. RO 3445623 Strada Depozitelor, nr. 4, Targu-Mures, 540198, Mures

Total (fara TVA): 2,528,375 RON



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.