luni, 22 octombrie 2012

Mitică a scăpat de ...mititică! Doar proștii fără pile fac pușcărie!



Mitică a scăpat de ...mititică! Doar proștii fără pile fac pușcărie!
După cum se știa, Mitică de la (ba)ligă scapă de pușcărie! Doar suntem țara în care afaceriștii care ar fi păgubit statul cu milioane de euro (lotul impresarilor și președinților) scapă fără pușcărie, în care poți da bani mită unor fotbaliști pe bani publici,  în care poți băga oamenii în portbagaj, dacă comandă un anumit minoritar care se crede român, în care bandiții din LPF sunt foști pușcăriași care dezafiliază Craiova și dau licențe unor derbedei de la PDL, în care se cumpără locuri de divizie a doua la ratații din campanie electorală de la Târgu-Mureș și se continuă activitatea secției de fotbal a celui care vinde, în care trepădușii PDL Mureș cumpără instalație de nocturnă pentru familionul lui Maior, din bani publici. Țara în care mafia golanilor din FRF, Ligă și PDL își bate joc de valorile sportive și de justiția care pute a actor tras de sfori de hoții cu pușcărie sau nu.
Să ne bucurăm, deci, că Mitică nu mai intră iar la mititica, după episoadele pușcărie înainte de 1990 și reținere după 1990. Urmează să fie scos basma curată Țerbea, un alt condamnat, scos din pușcărie de țărănistul Constantinescu și acuzat de mită sub amicii lui de la PDL. Libertate pentru Țerbea, după modelul Mitică? Pe când în țara asta la sport vor conduce oamenii fără pușcărie?! Sau cine se aseamănă se adună?! Români, mai acceptați ca pușcăriașii să mai conducă ceva în țara asta în afară de propria mașină?!
GSP.RO DIXIT:


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul procurorilor DNA în procesul în care sînt judecaţi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi Gino Iorgulescu.

ICCJ a confirmat achitarea lui Dragomir, a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a lui Gino Iorgulescu şi a şoferului LPF din acea vreme, Florin Bădiţă, după ce ei fuseseră găsiţi nevinovaţi de Tribunalul Capitalei şi Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit rechizitoriului, în 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din Bucureşti, cu o suprafaţă de 351,79 de metri pătraţi, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 de metri pătraţi, din aceeaşi zonă şi a unei construcţii în suprafaţă de 279,72 de metri pătraţi, nefinalizată şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

"Liga a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată", susţinea DNA.

Pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu ar fi trecut în proprietatea şoferului Florin-Bogdan Bădiţă terenul de 351,79 de metri pătraţi, printr-un contract încheiat la un notariat public. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi, potrivit anchetatorilor DNA.

La ultimul termen de judecată al procesului, în 24 septembrie, procurorul DNA a susţinut, în faţa judecătorilor ICCJ, că Tribunalul şi Curtea de Apel Bucureşti i-au achitat în mod greşit pe preşedintele LPF Dumitru Dragomir şi pe Gino Iorgulescu, pe motiv că probele acuzării nu dovedesc faptele imputate, şi a cerut în consecinţă condamnarea celor doi la pedepse cu executare.

Procurorul a susţinut că tribunalul a apreciat că probatoriul este insuficient pentru dovedirea acuzaţiilor, subliniind că această argumentaţie a instanţei este nejustificată, întrucât probele dovedesc corupţia şi spălarea de bani de care sunt acuzaţi inculpaţii din acest dosar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.