joi, 11 octombrie 2012

Gunoaiele de emisiuni cu oameni bolnavi produc pagube la televiziuni. Deocamdată, la Antenă și la Pro TV



Gunoaiele de  emisiuni cu oameni bolnavi produc pagube la televiziuni. Deocamdată, la Antenă și  la Pro TV
Că păcălicii din  televiziune vă bagă pe gât orice gunoi și se mai bat să vă demonstreze că gunoiul produs are și audiență (cuvânt care e o definiție, pentru că audiență e și 0,000071 la sută  sau 0,00000000092!) este știut. La fel și reacția ulterioară a unor idioți din trusturile respective. Tot felul de imbecili vin pe sticlă, aproape imediat, ca să își apere colegii și să înjure CNA, pe motiv că  fiecare e liber să schimbe canalul dacă nu îi place și că asta cere publicul. Dar când difuzezi bârfe, când promovezi hoții și foștii pușcăriași, bolnavii, târfele de 2 lei și alte specimene care nu pot fi modele nici pentru propriile familii, nu se cheamă că profiți la ore ca 15, 16, 17, de naivitate, de răbdarea și de vârsta fragedă a unora dintre amărâții care se uită, fie și accidental? Și așa se creează și o modă și tot așa a apărut la români și maneaua! După ce au fost bombardați cu astfel de producții, au ajuns românii să asculte la disperare muzica interpretată în limba română de cântăcioși rromi, în cele mai multe cazuri (definiția manelei de astăzi). Probabil că și la vremea apariție manelei a fost vreun prost care a spus: nu vă place, schimbați canalul! Și la fel și în cazul telenovelelor sud-americane de o calitate discutabilă, într-o țară cu aplecări declarate…. francofone.


România liberă dixit:
UPDATE: Postul de televiziune Antena 1 a fost amendat astăzi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu suma de 50.000 de lei, iar PRO TV cu 30.000 de lei, pentru „difuzarea unor imagini şi a unor acuzaţii referitoare la prostituţie într-un interval orar în care minorii sunt protejaţi“, potrivit preşedintelui CNA, Răsvan Popescu. „S-a mai încălcat şi articolul care interzice ca pe intervalul orar 6-23 să săe prezinte situaţii degradante. Că asta s-a întâmplat. A fost pusă în situaţii degradante, umilitoare“, a spus Popescu pentru România liberă. Amenda mai mare primită de Antena 1 are legătură cu faptul că postul a primit mai multe astfel de sancţiuni anterioare în speţe similare.
România TV, post de asemenea monitorizat pentru că a preluat imaginile de la cele două televiziuni, a scăpat de sancţiune. „Demersul jurnalistic a fost corect, în sensul devoalării, acuzării unor asemenea practici în care se aleargă după audienţă, punând oameni într-o postura degradantă“, a explicat Popescu.
Cele două emisiuni amendate sunt „Acces direct“, de pe Antena 1, şi „Happy Hour“, de pe Pro TV.





La mai bine de o lună după ce fiica Andei Călugăreanu- despre care se spune că ar avea probleme psihice- a început să fie “exploatată” pentru rating de mai multe televiziuni, şi după ce mai mulţi oameni de cultură au protestat,  membrii Consiliul Naţional al Audiovizualului CNA se întîlnesc pentru a discuta acest caz.

Astfel, CNA va include în şedinţa de mâine cazul Ioanei Tufaru, care a apărut în ultima vreme foarte des la emisiuni de divertisment, în ipostaze umilitoare.

„Este pe ordinea de zi a şedinţei de joi. S-a făcut monitorizare la televiziunile Antena 1, Pro TV şi România TV. Problemele care au fost identificate vor fi aduse mâine la cunoştinţa Consiliului. O măsură a Consiliului va exista“, a declarat pentru România Liberă preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Reprezentanţii CNA nu pot stabili dacă o persoană este bolnavă psihic sau nu, dar pot sancţiona televiziunile care aduc atingere imaginii şi demnităţii unei persoane sau care încalcă legislaţia privind protecţia minorilor prin transmiterea unor emisiuni cu caracter sexual la ore nepotrivite.

Televiziunile au transmis imagini cu Ioana Tufaru făcând striptease sau pozând aproape goală pe străzile Bucureştiului. Reporterii TV i-au scotocit prin casă şi prin şifonier, cu acordul ei. O parte a lumii artistice a reacţionat la aceste imagini şi a cerut încetarea exploatării fiicei Andei Călugăreanu.

Unii prezentatori TV au răspuns acuzaţiilor spunând că, de fapt, au dorit să o ajute pe Ioana Tufaru. Cătălin Măruţă, prezentator TV la Pro TV, a spus că ajutat-o pe aceasta să slăbească (de la 220 la 100 de kilograme) şi că ar fi încercat să îi găsească un loc de muncă.

Ioana Tufaru este singura fiică a Andei Călugăreanu, din prima sa căsătorie, cu actorul Dan Tufaru. Tănâra s-a născut în 1977.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.