luni, 15 octombrie 2012

Fost președinte director general praf la TVR, întrebat de… Oltchim!



Fost președinte director general praf la TVR, întrebat de… Oltchim!
Adevărul de Week-end. Titlu: Toată lumea mă întreabă de Oltchim. Afirmația îi aparține lui…Tudor Giurgiu. Insul a făcut un film cu niște inși, lucrători într-o fabrică din anii 90, care vor să doneze spermă pentru a salva locul de muncă. Dacă subiectul respectiv ar fi venit de la un om să spunem…normal, nu de la un ins cu loc de muncă la stat, care ar fi avut și niscaiva probleme cu afacerile pe instituție prin nevastă-sa, ca la orice instituție pe bani publici, cu afaceri în familie, am fi apreciat ideea, dar așa… Insul acesta  a condus TVR spre 160 de milioane de euro pierderi și face acum film cu societăți din anii 1990 care sunt în colaps? Cum e aia cu gura păcătosului?  Păi cel mai bun film putea fi făcut la locul de muncă al insului, iar dacă tot a avut idei de scenariu, putea să îi pună pe angajații TVR să doneze spermă, sânge sau organe, ca să salveze gaura neagră și politică în care bandiții au pompat banii noștri. Insul ăsta, cu rezultate manageriale zero,  e întrebat de…Oltchim?! Ca să încheiem, mai cităm din Giurgiu: Mă consolasem cu ideea că voi fi un doctor prost și nefericit! Păcat, domnul Giurgiu, poate nu era o idee rea și poate ați fi avut parte de mai mult respect!
P.S. Atenție, cum scrie Jurnalul național, bandiții din TVR și-au tras prime de 5 milioane de euro în 20 de luni, deși ei erau în mândrul rahat și performanță 0. La ce te poți aștepta de la niște amărâți care aduc 5 la sută din bani din sponsorizare și publicitate și restul de la prostime (taxă) și mila politică?

http://www.jurnalul.ro/special/tvr-il-finanteaza-pe-tudor-giurgiu-915.htm. Cine are stomac, după astea, ca să meargă să îi vadă filmul și să îi bage banii și din peliculă în buzunare, este liber să o facă. Filmul se numește, doar, Despre oameni și melci! Vreți, deci, să fiți oameni sau melcii profitorilor de bani publici?

TRANSILVANIA LOR. Performantele manageriale ale lui Tudor Giurgiu sunt imposibil de stabilit doar din cifrele care se vehiculeaza pe furis, dar poate ca tocmai aceasta este principala acuza care i se poate aduce presedintelui – director general al SRTv: institutia pe care o conduce a organizat in ultimul an si jumatate peste 100 de proceduri de achizitie, dar acestea nu au fost publicate in mod legal in Monitorul Oficial. Desi se toaca sume imense din bugetul public sau taxele pe care noi, contribuabilii, le achitam direct, in TVR este un mare mister cu privire la achizitiile publice. Si totusi, anumite informatii au reusit sa parvina presei: peste 100.000 de euro s-au dus intr-un an de zile catre Transilvania Film, o societate care comercializeaza dreptul de difuzare pentru filme de productie europeana. Numai ca, Transilvania Film este fosta societate a lui Tudor Giurgiu care, cu cateva zile inainte de a prelua functia publica, i-a schimbat numele din Napoca Film si a incredintat-o oamenilor sai de incredere: Bradea Stefan Alexandru si Toader Antoaneta Amalia (detinatoare a 98 la suta din actiuni). Toader Antoaneta Amalia este coactionar, alaturi de sotia lui Giurgiu, Maria-Oana, la Libra Film, casa de productie care a realizat “Legaturi Bolnavicioase”. De altfel, Transilvania Film s-a numarat printre coproducatorii primului lung-metraj realizat de regizorul Tudor Giurgiu, “Legaturi Bolnavicioase”. Adica, banii dati de presedintele TVR catre fostii sai parteneri de afaceri (si actualii colaboratori ai sotiei) au ajuns indirect la regizorul Tudor Giurgiu.

Tudor Giurgiu s-a oferit, in calitate de presedinte TVR, ca institutia pe care o conduce sa asigure Consiliului National al Cinematografiei (CNC) 15/% din veniturile din publicitate ale postului public. Nu e de mirare ca Tudor Giurgiu si firmele conexate cu familia sa au luat de la CNC in 2006 aproape 36 de miliarde de lei vechi (peste un milion de euro). Banii au fost primiti de Libra Film si Hai-Hui Entertaiment, firmele doamnei Giurgiu, pentru cinci proiecte cinematografice, iar surse din TVR ne-au declarat ca Societatea Publica de Televiziune va deveni coproducator a trei dintre aceste proiecte. Iar la sectiunea de proiecte de dezvoltare lung metraj fictiune, firma Hai-Hui Entertaiment a obtinut 112 milioane de lei vechi pentru filmul “Maria Apassionata”. Pentru doar doua pagini frumos printate, firma sotiei lui Tudor Giurgiu a primit atatea milioane!

CHELTUIELI NEJUSTIFICATE. TVR a alocat peste 10,2 milioane de lei vechi (aproximativ 3 milioane de euro) pentru productiile externe realizate anul trecut de casele de productie independente, au declarat miercuri, 28 februarie, pentru NewsIn, reprezentanti ai Departamentului de Comunicare al SRTv. Potrvit unei declaratii a Irinei Radu, fost director TVR1, societatea publica de televiziune a alocat peste 45 la suta din buget anul trecut pentru productii independente. Cu toate ca a incredintat o buna parte din spatiul publicitar unor producatori independenti, TVR nu a facut nici o restructurare si plateste 3.300 de oameni.
O alta cheltuiala uluitoare este aceea a platii invitatilor la emisiuni. Participarea la emisiuni este renumerata de televiziunea publica, se pare, pentru jurnalistii invitati la diverse emisiuni pentru a-si da cu parerea. O practica care ar urma sa se reflecte, indirect, foarte bine in prezentarea activitatii institutiei publice in ziarele private. Conform presedintelui Tudor Giurgiu, doar anumiti jurnalisti sunt platiti: cei care au prestatii de o complexitate mai mare!?!

Citeste mai mult: După ce a condus TVR spre mega-datorii, Tudor Giurgiu ne explică cum e cu firmele care dau faliment. Vreți să fiți oameni sau melcii întreținuților din bani publici?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.