duminică, 10 februarie 2019

Împământări la școli de aproape 20.000 de euro, marca etnică Primăria Târgu-Mureș. Să ghicim, pe firma de electricieni cu care inculpații taie crengile și cumpără nocturna de 200.000 de euro din banii publici?



Împământări la școli de aproape 20.000 de euro, marca etnică Primăria Târgu-Mureș. Să ghicim, pe firma de electricieni cu care inculpații taie crengile și cumpără nocturna de 200.000 de euro din banii publici?
Atenție, 200.000 de euro din bani publici pentru instalație de nocturnă teren de antenament în perioada în care escrocii se lăudau că au 600.000 de euro pomană de la privați pentru nocturnă teren principal. Și cum sponsorii sunt din ăia cu contracte anterioare pe primărie, ca un fel de avocăței, ghici de ce simte nevoia un particular să întoarcă banii celui care i-a asigurat sutele de mii de euro. SRI, ceva interceptări și acolo?! Vezi și alte exemple, de la concerte Iglesias, sponsori ASA, FCM și alte mizerii pur românești de gen și  Zile târgumureșene. Dai un ban după ce ți se dă un ban, o mână spală pe alta?!

Msnews lovește bine, respect!
BANII TĂI. Azi e 10. Zece după nouă, știți: “Nouă meșteri mari, / Calfe și zidari / Și Manoli, zece, / Care-i și întrece” – vorba Baladei culeasă de domnul Alecsandri. Și dacă-i 10 (în calendar), să vă spunem o poveste de 10. Sigur, o poveste adevărată, că n-avem talent la narațiune, doar la decopertarea unor fapte. În cazul nostru, faptele s-au petrecut în Târgu Mureș, frumoasa urbe care ar cam fi cazul să-și schimbe autodefinirea din Orașul Armoniei în Orașul Siguranței.



E de bine, să nu suspine nimeni, adică orașul e în siguranță deplină, pentru că a fost ștearsă și cea mai mică urmă de incertitudine în fața pericolului iminent în momentul în care Întâiul Edil a plătit pe cineva (din banii orașului, se-nțelege, că nu-i filantrop) să presteze servicii de verificare a… “pământărilor” (corect e “împământare”, dar în Primăria lui Florea e admisă și româna aproximativă, acesta nefiind un exemplu singular) la unitățile de învățământ din Târgu Mureș.



Deci, e toată lumea în siguranță, „pământările” din școli și licee au fost verificate (sperăm că de cineva autorizat ANRE (autoritatea competentă în domeniul energiei), altfel lucrarea e nulă de drept și egală cu zero. Dar să nu fim pesimiști, ne păstrăm optimismul, cel puțin până aflăm împreună cât a costat verificatul „pământărilor”.



În Târgu Mureș există 30 de unități de învățământ gimnazial și liceal. Prestatorul a fost plătit cu 83.850 de lei (sumă din care rezultă o medie de aproape 2.800 de lei/unitate de învățământ). Prestația a fost efectuată în urma unei proceduri de cumpărare directă, dar bănuiesc că nimeni nu avea nici cel mai mic dubiu că n-ar fi așa. În plus era și în decembrie 2018, luna cadourilor, de Crăciun fii mai bun, alea-alea.



* Această scriere nu este o parodie, ci o realitate. Din păcate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.