marți, 19 februarie 2019

Procesele lor, banii voștri, avocații tot ai lor

Procesele lor, banii voștri, avocații tot ai lor
Când nu ai ce face pui de un proces, ca să dai și avocaților ceva mălai. Și apoi nu e vreo surpriză că avocații din banii publici sar să te apere și pe penal, pro-bono sau nu, cum e tradiția la românii cu probleme penale.
Aici au fost banii dumneavoastră:
Msnews.ro zicere:

DISPUTĂ – Cum s-a judecat șase ani Primăria Târgu Mureș cu Consiliul Județean Mureș pentru o… pivniță și acum a pierdut-o

DEFINITIV. În anul 1998, la înființarea firmei Locativ SA prin reorganizarea prin divizare a fostei Regii Autonome de Gospodărie Comunală şi Locativă (RAGCL) Târgu Mureș, noua entitate economică a municipalității, căreia i s-a dat în administrare imobilele din fondul locativ de stat, a primit, de la acționarul unic (Consiliul Local Târgu Mureș), printre multe spații de locuit și spații comerciale și o… pivniță.



La acea vreme, municipiul Târgu Mureș era condus administrativ de primarul Fodor Imre. Amplasată în subsolul Palatului Apollo din centrul urbei (vezi foto mic, dreapta), pivnița a devenit subiect de dispută în instanțele de judecată. Sigur, de-a lungul timpului și respectiva pivniță a fost închiriată, producând venituri pentru firma municipalității.



Șase ani de procese



Timp de șase ani (în perioada 29 ianuarie 2013 – 28 ianuarie 2019), administrația județeană (condusă la acea vreme de liberalul Ciprian Minodor Dobre, iar acum de udemeristul Péter Ferenc) s-a judecat cu administrația municipală (condusă și atunci, ca și acum, de Dorin Florea) pentru respectiva pivniță.



Procesul s-a plimbat între Judecătoria Târgu Mureș, Tribunalul Comercial Mureş, Curtea de Apel Mureș, apoi iar la Tribunalul Comercial și s-a sfârșit la Curtea de Apel, după fix șase ani. Au fost chemări în judecată, respingeri, apeluri, recursuri, casări de decizii, rejudecare și, în fine, sentința definitivă.



Rezultatul (definitiv) e că pivnița nu a aparținut municipalității, ci județului, implicit municipalitatea nu avea dreptul să o dăruie, ca aport social, firmei Locativ SA. Pe cale de consecință, pivnița trebuie predată administrației județene.



Numai că, între timp, firma municipalității, Locativ SA, și-a întabulat pivnița, considerându-se (și fiind considerată) proprietară. Așa că acum, pe lângă predarea pivniței către Consiliul Județean Mureș, cei de la Locativ SA trebuie să ceară și radierea din Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra pivniței din Corpul C1 al imobilului situat în Piața Trandafirilor nr. 5 (Palatul Apollo) şi înscrierea dreptului de proprietate al Judeţului Mureş asupra acelei părţi din imobil.



Vali STOICA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.