joi, 7 februarie 2019

Să ne...râdem cu Abramburica, care calculează costurile unui medic de la grădiniță!


Să ne...râdem  cu Abramburica, care calculează costurile unui medic de la grădiniță!
Ca să justifice mita electorală dată de PSD medicilor și asistenților, ministru PSDragnea pentru a 5-a oară, Abramburica, o bagă pe aia cu fuga medicilor din țară. Dacă nu ar fi tristă manipularea ordinară ar fi veselă, cu spume. În mintea ei, ministra anti și pupătoare de Dragnea 10.000 de medici egal un miliard de euro. De parcă banii ăia nu îi cheltuia statul dacă era vorba de ingineri, de avocați,  cântăreți, măturători de stradă, profesori, care, ghici, au făcut și ei grădiniță, creșă, școală generală, liceu și facultate! Manipularea ordinară care să justifice mitele electorale promise în campania demenților PSD uită ceva, cam jumătate dintre medici sunt de la taxă, un an de facultate e peste 9000 de lei din banii amatorilor de diplome pe care să scrie medic, așadar, avem 54.000 de lei doar banii pe care îi ia statul, nu îi dă, pentru fiecare amator să intre la o facultate de stat, pe locuri cu taxă! Abramburica nu spune nimic nici de potlogarii care au sărit cu creșterea prețurilor peste noapte, cu 1.000 de lei anual, ca la Târgu-Mureș sau aiurea, pentru că diploma de viitor medic valora cel puțin dublu sau triplu, prin dublarea salariilor la bugetarii medici! S-a ajuns ca să se modifice cu 1.000 de lei anul universitar peste noapte, doar la medici și stomatologi, pentru că farmaciștii nu-și pot deschide ușor farmacie și nici nu găsesc decât locuri de muncă la privat, cele de la stat fiind antamate de oamenii deja în sistem. 
De dragul cifrelor, Abramburica vorbește de 10.000 de medici care au șters-o și bine au făcut, având în vedere condițiile și salariile și necesitatea să se recupereze cei 10.000 de euro luați de statul român în schimbul diplomei, la locurile cu taxă. Ăștia 10.000 au fost dintre cei care nu au încăput la stat, nu au avut rude în spitale, nu au avut mămici și tătici care să le facă cabinete în spitalele de stat. Despre cum s-a ajuns la medicină, cu nota de la bacalaureat care îi face studenți pe plictisiți, nici un cuvânt. Cu 8-9 la bacalaureat și 3-4 în scris, la testul grilă din materii specifice, ești mândru student la stat! Nimic despre salariile actuale, pentru că un medic începător ia cam 10.000 de lei în mână și nu simte nevoia și nu are experiența necesară să plece, dacă a prins loc la stat! Un medic specialist ia minimum 15.000 de lei în mână, la 50 de ani, ăsta nu fuge niciodată în altă țară, aici având bani suficienți, siguranță, atenții, cadouri, putere(!) și cunoscând și sistemul.  Abramburica nu spune de posibilul cartel al UMF-urilor, de acum vreo 7 ani și cel de acum, nu spune nimic de taxa care rămâne fixă la studenții străini cu un singur scop, pentru că studenții străini nu rămân în România ca să profeseze pe 3000 de euro, așa că nu e cazul să li se umfle taxa. În schimb, fraierii de români plătesc cât au chef rectorii și ceilalți atârnători care au privartizat UMF-urile. Iar despre medicina militară, dumnezeu cu mila, având în vedere notele și locurile scoase de escrocii din UMF, care sun ba 10, ba 20, ba 100, ba 50 și care se transformă și în locuri cu taxă dacă vor potlogarii din UMF-uri! Concluzia: Abramburica încearcă o manipulare ordinară ca să justifice dublarea netului la medici și asistenți. Pomană electorală. Noi, ceilalți, ce facem? Că avem și noi la activ grădinițe, creșe școli, trepte, licee și facultăți din banii publici, ba chiar și examene de admitere la facultate, ca să nu intre toți prostălăii, ca acum, și nici nu fugim din țară pentru că nu am prins loc de muncă super-bănos la stat.
P.S. Cum explică Kati paradoxul: Până în martie 2018 un medic specialist lua vreo 7000 de lei net, în aprilie 2018 15.000 net. Salariul e valoarea muncii. Crede politruca că medicul muncește mai mult, stă termenul legal la serviciu, nu mai pretinde sau nu mai acceptă plicuri pentru că valoarea pe care i-o dă statul e dublă?!
P.S.2. De dragul calculului, să zicem că din cei 10.000 de medici fugitivi 40 la sută și-au plătit din buzunarul lor facultatea. Care e cam 54.000 de lei, 11.000 de euro, să nu ne încurcăm. Asta înseamnă că statul român a vândut diplome de 11.000 ori 4000, adică de 44 milioane de euro! Plus că dacă rămâneau în țară, angajați la stat, statul trebuia să sară cam cu 15.000 de lei salariul brut pentru începători, cam 20.000 de lei pentru specialiști. Să zicem că un medic ne costă bugetul 4000 de euro, în medie, în fiecare lună. Înmulțiți asta cu 10.000 și găsiți că statul român a făcut, în fapt, o economie de 40 de milioane de euro pe an, salariile doctorilor fugitivi! Cum sună, de la inginer la inginer, Kati?! Greu cu cifrele și manipularea, e ca la Radio Erevan, nu s-au cheltuit, s-au economisit?!
Edupedu zicerere:
Ministrul Educaţiei a declarat că a făcut o evaluare în 2018 a numărului de medici plecaţi din ţară pentru a munci peste hotare şi că a descoperit că “plecaseră din ţară, la acel moment, 10.000 de medici în doi ani”. Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei Ecaterina Andronescu a mai spus că cea mai mare pierdere este plecarea medicilor care ar fi trebuit să aibă grijă de pacienţi.

“Dacă România poate găsi mijloacele să-i determine pe români să se reîntoarcă acasă, ar fi extraordinar. Am făcut anul trecut o evaluare. Plecaseră din ţară, la acel moment, 10.000 de medici în doi ani“, a declarat Ecaterina Andronescu în publicaţia citată.

În analiza menţionată, Andronescu a dat de înţeles că a fost calculat şi costul cu Educaţia pentru fiecare dintre aceşti specialişti, de la grădiniţă până când au finalizat facultatea.

“România a cheltuit un miliard de euro cu procesul lor de educaţie, de la grădiniţă până la finalizarea studiilor. Cea mai mare pierdere este plecarea medicilor în sine, care ar fi trebuit să aibă grijă de pacienţi“, potrivit ministrului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.