joi, 14 februarie 2019

Vischi față cu inculpatul


Vischi față cu inculpatul
Msnews zicere:
PRIMARUL FLOREA vs. MSNEWS. Sesizarea făcută la Poliția Municipiului Târgu Mureș împotriva msnews de o clădire (Primăria Târgu Mureș), nici măcar de o instituție (aceasta având denumirea Municipiul Târgu Mureș), a fost clasată. Pe considerent că, fiind un abuz făcut la comanda și cu girul primarului Dorin Florea, exclusiv pentru intimidarea jurnaliștilor publicației, n-avea obiect.



Am fost anunțat azi, oficial, de reprezentantul Poliției municipale privind “clasarea sesizării făcută de Primăria Municipiului Târgu Mureș” – care, repet, e denumirea unei clădiri – și renunțarea la audirea subsemnatului „pentru lămurirea aspectelor sesizate”, pe considerent că prin publicarea unor articole nu poți să încalci norme de conviețuire socială și nici ordinea și liniștea publică. Adică nu fac obiectul Legii invocate c-aș fi încălcat-o. Și Poliția n-are competențe în acest sens. Ceea ce știam cu toții (sau măcar cei raționali).



Bine, am vrut să informez anticipat și clădirea care a făcut sesizarea despre ceea ce urmează să fie înștiințată oficial de Poliția Municipiului. Continuă, însă, cazul încercării disperate a primarului Florea să intimideze o publicație pe care o percepe ca fiind incomodă și nesupusă contractelor de publicitate pe care le plătește din banii voștri, adică din bugetul local (25.000 de euro pe lună merg în acest sens către cea mai mare parte a mass-media locale).



Continuă pentru că, așa cum v-am informat, Municipiul Târgu Mureș, prin primarul Dorin Florea, a dat în judecată msnews și pe subsemnatul. În consecință, domnule Florea, ați pierdut. E 1-0 pentru noi. Știm, meciul continuă, ne întâlnim în instanță să ne apărăm. Așa cum am spus: noi cu mâinile goale, dumneavoastră cu “mitraliera” (adică, cu banii orașului, cu influențele și dimensiunile funcției, cu case de avocatură plătite din acești bani).



Dar vă mai spun ceva, domnule Florea: nu cedăm. Nu plecăm indiferent cât de mult vă doriți în jurul dumneavoastră doar yesmeni plătiți care recită după dictarea Întâistătătorului. Rămânem în Târgu Mureș și ne facem meseria onest. Așa cum știm noi (unii, abilitați, zic că bine). Și, rămânem înțeleși: de săptămâna viitoare suntem mai mulți cărora nu ne tremură pantalonii. Iar mai mulți află mai multe. Aici e finalul: conduceți corect orașul spre dezvoltare, dacă mai știți cum se face asta.



Cătălin VISCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.