marți, 5 februarie 2019

Să ne.. râdem cu UMF Târgu-Mureș. Organizarea simulării examenului de admitere!

Să ne.. râdem cu UMF Târgu-Mureș. Organizarea simulării examenului de admitere!
Gluma este că ăștia simulează de mult că organizează examen de admitere, dovadă că dacă ai bac de 8-9-10 iei 2-3-4 în scris și te faci student. Iar la medicină militară sunt la fel de praf. Ce să mai simulezi?! Ca idee despre ce note se iau și cum bacalaureatul super-umflat face studentul medicinist, stomatolog sau farmacist.
Elevii care își doresc să devină studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș sunt invitați să-și testeze cunoștințele acumulate pentru admitere și să se înscrie la prima simulare a examenului din acest an.

Astfel, Liga Studenților din Târgu Mureș, în parteneriat cu UMFST Târgu Mureș, organizează, în data de 17 martie 2019, simularea examenului de admitere, atât pentru specializările mari (Medicină, Medicină Dentară, Medicină Militară și Farmacie), cât și pentru specializările mici (Asistență Medicală Generală, Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, Nutriție și Dietetică, Tehnică Dentară și Cosmetică Medicală).

Simularea se va organiza pentru ambele probe de concurs (biologie și chimie) și în ambele limbi de predare: limba română și limba maghiară.

Remember:

UMF Târgu-Mureș strecoară cu nesimțire încă 70 de locuri la taxă, după ce a umflat de 5 ori numărul locurilor pentru medicii militari!
Din partea celor de la UMF Târgu-Mureș nu ne așteptăm la nimic bun, având în vedere că au și mărit din pix taxa pentru medici și stomatologi, obligați să sară cu încă 1000 de lei anual, adică 6000 de lei dați din pix universității cu salarii de mega-bugetari. De aceea nu șochează șmecheria să umfli de 5 ori numărul locurilor fără taxă de la Medicina militară care avea doar 20 de locuri, cu speranța că vor intra 70 de locuri cu taxă, prin neocuparea locurilor la fără taxă. Așteptăm răspunsul ministerului de resort, ca să ne explice cum 100 de locuri la fără taxă se transformă în 70 de locuri cu taxă! În condițiile în care universitatea are învățământ românesc și maghiar separat și admiterea se dă pentru fiecare limbă, astfel că e o bubă și cu împărțirea noilor locuri de muls studenții momiți cu mega-salarii de 10.000 de lei ca medici, la stat.


De ce UMF Târgu-Mureș a pupat ceva la ministru! Plus 1000 de lei umflați peste noapte de la amatorii de diplome care asigură mega-salarii pentru medici, la stat!
Este cunoscut că rectorii care au pupat ceva la ministrul educației nu au avut cifrele de școlarizare mai mici decât anul trecut și cei care nu au semnat au avut ceea ce pute a sancțiuni. UMF Târgu-Mureș a pupat și astfel a rămas cu locurile, a mărit prețul la diplomele viitorilor medici cu venituri de lux (1000 de lei din pix, înmulțiți cu 6 și aveți, practic, o golănie care înseamnă aproape încă un an universitar de plătit (8000 de lei până acum câteva săptămâni!), an în care a și  pus mâna și pe UPM, pe motiv de absorbție… universitate. Într-un fel e normal, peștele financiar mare înghite pe cel mic și Petru Maior era undeva la nivelul Dimitrie Cantemir ca an de înființare, dar tentantă ca număr de locuri cu taxă, peste cele de la Universitatea privată Cantemir!
UMF Târgu-Mureș umflă la 9000 de lei costul unui an universitar pentru viitorii medici. Consecința mitei electorale PSD pentru doctori și asistenți și a nesimțirii de a jupui studenții care vor prinde, la stat, o meserie plătită regește!

UMF Târgu-Mureș umflă la 9000 de lei costul unui an universitar pentru viitorii medici. Consecința mitei electorale PSD pentru doctori și asistenți și a nesimțirii de a jupui studenții care vor prinde, la stat, o meserie plătită regește!
Când ai 10.000 de lei salariul de încadrare a ultimului medic din România, cu experiență zero, la stat și dai la un medic specialist cu ceva ani în spate mai mult decât unui manager de partid și de spital (nasol pentru politrucii care cam caracterizează tagma) poți  profita de mita electorală a PSD pentru medici și asistenți, categorii profesionale devenite de lux și de jupuit amatorii de diplome. Nu le mai ajungea celor vreo 100 de angajați ai UMF  8000 de lei, au sărit la 9000 de lei! Poate ne spune DNA cum e cu duhoarea de cartel cu preț unic la UMF-uri, inclusiv cel din Târgu-Mureș, valabile de vreo 6 ani încoace și ce fac păcălicii ăștia pentru 1000 de lei în plus anual! Atenție, UMF Târgu-Mureș a dat limbi ministrului în celebra sprijinire! Și rezultatul s-a văzut, locurile la UMF Târgu-Mureș nu au scăzut, la fel și veniturile și salariile de nababi ale rectorului, prorectorului și celorlalți bugetari de lux!
P.S. Atenție, DNA Târgu-Mureș, pe vremea lui Copotoiu șmecherașii au umflat de la 4500 la 8000 de lei anul pentru români și de la 8000 de lei la 5000 de euro pentru străini! Pe bază a golănie din pix. La fel și acum! 1000 de lei în plus pe an fără să miști un vârf de organ înseamnă încă 6.000 de lei luați din pix pe timpul facultății de la amatorul de diplomă de facultate târgumureșeană de masă!
P.S. 2. Studenți din anul 2 încolo, dacă vă cer ăștia bani în plus, mergeți la DNA. Nu de alta, dar inflația e 5 la sută, nu 13 la sută, cum vă sug ăștia banii privați!

UMF Târgu-Mureș sau cum Bacul umflat salvează onoarea viitorilor medici, farmaciști și stomatologi
Noroc cu nota umflată de la bacalaureat, altfel s-ar râde 3 zile de mediile amatorilor de studenție și de salarii umflate electoral pentru medici și asistenți care nu vor de-ai dracului să fugă din țară și primesc, posibil, ilegal, salariile din… 2022 de la gașca condamnatului Dragnea. Așa se râde doar…două zile. Judecați și dumneavoastră. Au făcut o găinărie umflând la 100 locurile fără taxă la medicină militară, cu escrocheria că 70 dintre locuri se transformau în cu taxă dacă nu erau clienți de diplome. Ghinion, s-au înscris 125. Așa că escrocheria nu a ținut cu  locurile la fără taxă, care nu s-au transformat în cu taxă și spart buzunarul cu 9000 de lei anual. Râdeți de medicii militari?  Locul 58 are media la bac 9,61 și 4,51 la lucrarea scrisă. Prostovanii cu sistemul l-au făcut student, cu media generală 5,02. Vă dați seama cât e media celui de pe locul 100, probabil 3,2. La Medicină ultimul la fără plată, români, a avut 9,34  la bac, 6,85 la test și o medie jenantă de 7,10. Ultimul la taxă nu a fost prea breaz, medicul minune având 8,20 la bac, 6,13 la test și 6,33 media generală. La maghiari ultimul acceptat a avut note mult mai mici: 8,25 la bac, 5,50 la test, 5,77 media generală de geniu. Farmacia a avut ultima medie la fără taxă 7,59, datorată minunii de bac de 8.60, în timp ce ultimul la farma cu taxă a avut 7,66 la bac, 5,14 la notă și 5,59 medie. Stomatologie secție română: 8,15 bac, 5,86 notă, 6,08 medie la ultimul fără obligația de a decarta 9000 de lei anual pentru mega-salariile rectorilor, prorectorilor și alte cele.  Stoma români cu taxă: 8,78 bac, 5,05 notă de neuron cu chestionar, 5,42 media, iar la maghiari ultimul la fără taxă a avut 8,30 bac, 4,78 la test, medie retardă, 5,13.  Surprinde cum bacul le-a salvat cururile celor de la medicină, farmacie și stomatologie, dar și notele mari de la asistenți: ultimul bugetat 9,28 bac, 9,10 test, 9,15 medie, iar la taxă ultimul era cu 8,05 bac, 8,20 test, 8, 15 medie. La maghiari note mai mici la ultimii pe banii statului.
Concluzii: 1. Mărirea nesimțită a taxelor anuale, la Târgu-Mureș și în restul orașelor cu interese rectorale, de la 8000 de lei la 9000 de lei, pentru studenții români, pentru a atrage amatorii de mega-salarii din spitalele de stat nu a ținut, lumea a zis pas la golănie. Atenție, consiliul concurenței la posibilele carteluri la UMF-uri în ultimii 15 ani, începând de la escrocheria 8000 de lei peste noapte, de la 4500 și 8500 lei pentru străini, cu creștere ordinară la 5000 de euro anual!
2. Prea proști ca să învețe. Cazul cel puțin al unora.
3. Bacul are singura menire ca să salveze media, așa cum la admiterea în liceu notele pe 4 ani sunt umflate pentru a nu se face de rușine sistemul gunoi de învățământ. Dacă citești ceva ai 10, dacă nu citești ai 9-8, am rezolvat notele pentru liceu. Poate ar fi bine să scoatem invenția din timpul lui Napoleon, pe vremea aia poate unii chiar mai citeau ceva.
4. Afacerea locuri pentru medicii militari. Sistemul poate primi gașca asta? Sau e vorba de vreo escrocherie pentru a pune mâna pe alți bani la stat?!
5. Cât de legal sau mai ales ilegal e ca Petru Maior să fie înghițită de amatorii de fără număr de la fosta universitate de valoare și nu de cantitate și valoare greu măsurabilă? Ceva deranj la cei doi rectori și la salariile lor și la firmele nășite?
6. Prețuri rămase identice pentru studenții străini: 5000 de euro pe an, în timp ce fraierii de români trebuie să plătească 1000 de lei în plus la medicină și stomatologie. Hoție pur românească sau ce?  Dovada că au ochit interesul doar al românilor pentru a pune mâna pe diplomele care le oferă  minimum 3000 de lei net ca asistent și cam 10.000 de lei net ca medic în orice spital de stat din România! La privat, jumătate din suma asta, pentru că acolo nu dă nimeni pomană electorală și nici nu fuge în țări străine, cum minte PSD. România e deja exportatoare de diplome de medicină și când îi jupoi de 54.000 de lei diploma cineva trebuie să fie prost să stea în România fără pilele angajării la stat sau pentru muncă multă la privat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.