miercuri, 12 noiembrie 2014

ActiveWatch cere sancționarea mardeiașilor în uniformă. Demență fără limită la papagalul cu pulan!




ActiveWatch cere sancționarea mardeiașilor în uniformă. Demență fără limită la papagalul cu pulan!
Banditul în uniformă versus fraierul care îi plătește brutei salariul. Doar un exemplu. Cretinii ăia au bătut exact pe cine nu trebuie, pe cel care scria de omorul comis de bandiții de la poliție, care au bătut un cetățean român ! Pe bune, animalelor?!


ActiveWatch: Cerem sancționarea polițiștilor abuzivi din Centrul Capitalei!

Publicat Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Sesizare
Către: Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române
În atenția domnului ministru Gabriel Oprea și a domnului Petre Tobă, inspector general al Poliției Române

Organizația ActiveWatch solicită Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Poliție să demareze o anchetă în regim de celeritate privind violențele săvârșite de trei angajați ai Poliției din Centrul Vechi din Capitală (Secția 10/ Poliția Centrului Istoric) și să aplice toate măsurile prevăzute de lege pentru sancționarea celor responsabili de agresarea jurnalistului Ștefan Mako, de la Casa Jurnalistului.


Prin comportamentul lor, cei trei polițiști, printre care era și inspectorul principal de Poliție Eduard Mardare, reprezintă un real pericol pentru siguranța cetățenilor.


După ce în luna martie un parcagiu a murit în condiții suspecte în urma unor bătăi primite la Secția 10 Poliție, și după ce mai mulți cetățeni au reclamat abuzuri din partea unor polițiști din Centrul Vechi, Ștefan Mako a început să investigheze comportamentul forțelor de ordine în relația cu categoriile vulnerabile.


În urmă cu două seri (în data de 10 noiembrie), jurnalistul Ștefan Mako a surprins câțiva polițiști din Centrul Vechi agresând un om al străzii care fusese recalcitrant cu ei. Jurnalistul a început să înregistreze cu telefonul cele întâmplate, un polițist i-a cerut să înceteze și l-a lovit peste telefon, dar jurnalistul a continuat să filmeze și i-a urmat până în fața unei secții din Centrul Vechi pe polițiștii care l-au dus acolo pe cetățeanul bătut.


În fața secției, jurnalistul a fost legitimat, apoi i-a fost smuls telefonul din mână, i-a fost ștearsă filmarea, și, potrivit relatărilor sale de pe site-ul Casa Jurnalistului, a fost condus în secție, lovit, scuipat și amenințat. Certificatul IML obținut de jurnalist după ce a fost agresat atestă prezența unui traumatism toracic închis.


Redăm câteva din replicile adresate de „oamenii legii” jurnalistului Ștefan Mako, conform relatării acestuia:
„Și dacă ești jurnalist ce? Băi prietene, dă-i drumul de-aicea, te-am rugat frumos, da?”
„Ești jurnalist, mă? Mă piș pe tine!”
„Ești din Covasna?! Păi ce faci, băi, tu vii de la țară să comentezi? Filmează-mi pula, bă, filmează-mi pula!”
„Acuma te fut în cur, să-mi bag pula. Ăsta-i jurnalism? Acuma te fut în cur!”


Solicităm Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române să ne transmită rezultatele anchetei cu privire la acest caz deosebit de grav.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.