marți, 11 noiembrie 2014

După modelul păcătosului cu limbi din biserică ortodoxă, un alt tăntălău în sutană face campanie electorală!



După modelul păcătosului cu limbi din biserică ortodoxă, un alt tăntălău în sutană face campanie electorală!
Derbedeii în sutană, agenții electorali ai bandiților PSD sau PDL sau să nu faci ce face popa! După modelul tăntălăului de la Târgu-Mureș. În caz că ați uitat, păcătosul cu limbi în sutană a făcut asta:
Jurnalul.ro dixit:
UPDATE 16:25

Arhiepiscopia Alba Iulia constata incalcarea deciziei Sinodului BOR, dar nu il sanctioneaza pe protopopul de Mures

In urma cu cateva minute, am primit la redactie urmatorul comunicat din partea Arhiepiscopiei Alba Iulia:

'Avand in vedere situatia creata in Municipiul Targu-Mures prin participarea la un eveniment electoral a Parintelui Protopop Gheorghe Sincan, Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia face urmatoarele precizari:

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane s-a exprimat clar si fara echivoc in mai multe randuri in ceea ce priveste implicarea preotilor in politica, hotararile sinodale prevazand ca, in calitatea sa de cetatean al Romaniei si de parinte sufletesc al tuturor enoriasilor sai, indiferent de orientarea lor politica, preotul are libertatea, binecuvantarea si indatorirea ca, de pe pozitia si prin mijloacele care-i sunt specifice, sa se implice activ in viata comunitatii, sprijinind activitatile ce promoveaza binele obstesc si impotrivindu-se oricaror masuri sau activitati care se dovedesc a fi in contradictie cu invatatura si morala crestina ortodoxa. In ceea ce priveste optiunea politica a preotului, aceasta se exprima prin vot.

In aceeasi ordine de idei, Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia subliniaza ca atitudinea Parintelui Protopop de la Targu-Mures este o atitudine personala si nicidecum un partizanat politic al Bisericii. In acelasi timp, recomanda preotilor din cuprinsul eparhiei sa abordeze cu rezerva tentativele de folosire in scopuri politice a spatiilor, slujbelor si insemnelor bisericesti si sa evite participarea la manifestari electorale, pastrand, cu intelepciune, o atitudine echidistanta fata de toate partidele politice.

Pe de alta parte, in judetul Mures traiesc si se afirma public persoane de mare calitate, cu realizari notabile in multe domenii de referinta, buni cunoscatori ai istoriei, daruiti trup si suflet binelui comun, aparatori ai democratiei, a libertatii si a credintei in Dumnezeu, a caror implicare de-a lungul timpului in viata cetatii este binecunoscuta si a caror conlucrare viitoare nu poate sa fie decat de bun augur. Iar daca ceea ce facem zi de zi, interactiunea cu oamenii de langa noi si valorile pe care le promovam vorbesc de la sine si ne reprezinta intru totul, nu mai este nevoie de sustinerea suplimentara din partea unor reprezentanti ai Bisericii sau a altor institutii.

Dorim succes in alegeri tuturor candidatilor, cu speranta de mai bine pentru toti fiii Bisericii noastre'.

Stirea initiala

Protopopul de Mures Gheorghe Sincan este implicat activ in campania electorala a candidatilor democrat-liberali la primaria Targu Mures si Consiliul Judetean Mures - Dorin Florea, respectiv Marius Pascan. Acestia sunt sustinuti de Alianta pentru Mures, formata din PDL, UNPR si Partidul Ecologist.

In acest weekend, Gheorghe Sincan i-a insotit pe cei doi candidati in parcul Diamant din cartierul targumuresean Tudor, unde a sustinut un discurs de sustinere a candidatilor in fata multimii, informeaza citynews.ro. Slujitorul Bisericii Ortodoxe a spus ca 'Ii place lui Dumnezeu de ei' (de Florea si Pascan – n.r.).

'Pentru toti, drumurile, parcurile, scolile, gradinitele, Weekend, Platoul Cornesti , s-au construit pentru toti si de aceea il dorim in frunte pentru a ne tine uniti. E de prisos sa ii spunem ca il iubim daca nu mergem sa punem votul pe el si pe Marius Pascan si pe echipa care ii insoteste. Acesta este mesajul nostru. Nu va indemn eu, va spun ceea ce voi face eu. Il voi alege nu pentru ca va place dumneavoastra, ci pentru ca Ii place lui Dumnezeu de ei. Oameni cu frica de Dumnezeu si cu rusine de oameni', a strigat protopopul.

Sincan a fost prezent si la lansarea candidatilor ApMS, unde a spus 'sa facem voia Domnului, sa-l votam pe Dorin Florea'.

Parintele Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a declarat, pentru Jurnalul National: 'Hotararea Sfantului Sinod este clara si interzice implicarea politica a clerului'. Intrebat daca exista o sanctiune clar prevazuta pentru o asemenea incalcare a legilor bisericesti, Stoica a replicat: 'Sigur ca exista, dar decizia este a Arhiepiscopiei de Alba Iulia'.

Parintele Florin Croitoru, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Alba Iulia a declarat, pentru Jurnalul National: 'Cunoastem situatia si ea va fi examinata in urmatoarele ore, dupa ce Inalt Preasfintia Sa (Irineu Pop, arhiepiscop al Alba Iuliei – n.r.) va iesi din examen. Vom lua o decizie si vom emite un comunicat de presa'.


http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-18522354-episcopul-maramuresului-votati-nostru-trebuie-fie-crestin-fie-ortodox-inchine-faca-sfanta-cruce.htm
n inalt prelat, in public, le da ordin preotilor ca in ziua votului, direct de la biserica si in tinuta de slujba sa mearga direct la votare si sa se asigure ca enoriasii voteaza un ortodox (adica pe Victor Ponta pentru ca Klaus Iohannis este crestin de confesiune lutherana), potrivit stiripesurse.ro care citeaza nordvest-tv.ro.Acesta  mesajul adresat public de PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului (de fata erau deputatul Ovidiu Silaghi si seful CJ Satu Mare, ambii din gruparea rupta din PNL cu Tariceanu si aliata cu PSD).

"Sa dati dovada de iubire de neam si tara si de purtare de grija. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete incoronate si nici regi, dar sunt de-ai nostri si e bine sa le dam credit pentru ca fiecare a facut cat a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e daca nu face bine sa nu faca rau. Siguri ca demnitarii sunt doua tabere si unii vor spune Votati-l pe al nostru si ceilalti Votati-l pe al nostru, iar noi va spunem Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce.", a fost indemnul PS Iustin Sigheteanul(sursa: nordvest-tv.ro).

Patriarhia spune ca o presupusa implicare politica a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in campania electorala din 2 noiembrie, despre care a vorbit presedintele Traian Basescu intr-o emisiune televizata, trebuie dovedita pentru a fi luate masurile care se impun, potrivit Mediafax.

Reactia Patriarhiei vine dupa ce, vineri seara, presedintele Traian Basescu a declarat ca BOR s-a implicat, evident, in campania pentru alegerile prezidentiale.

"Presupusele cazuri de implicare politica partizana a clerului ortodox in campania electorala trebuie probate cu dovezi trimise Patriarhiei Romane sau centrelor eparhiale din tara pentru verificarea celor semnalate si luarea masurilor care se impun. Altfel, orice acuzatie neprobata este nedreapta si contrara pozitei oficiale a Bisericii", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei.

Tot in raspunsul la declaratiile presedintelui, Patriarhia mai mentioneaza ca Basescu a avut o contributie, in timpul vizitei sale oficiale la Ierusalim, la restabilirea comuniunii bisericesti dintre Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia Romana.

"Patriarhia Romana foloseste acest prilej pentru a exprima recunostinta ei si in mod public", a precizat sursa citata.

Totodata, Patriarhia Romana reafirma neutralitatea politica a BOR, conform hotararilor Sfantului Sinod fundamentate pe canoanele bisericilor ortodoxe.

"In acest sens, in ultimul comunicat de presa dat publicitatii in ziua de 4 august 2014, dar si la fiecare moment electoral din Romania, se precizeaza: Clerului ortodox roman ii este interzis sa desfasoare activitati cu caracter partinic in comunitatile de credinciosi pe care le pastoreste. Orice activitate partinica a clerului ortodox este contrara hotararilor Sfantului Sinod si dezaprobata de credinciosi. Patriarhia Romana face un apel catre reprezentantii clasei politice din Romania ca in dezbaterile electorale privind alegerile prezidentiale din toamna acestui an sa evite confruntarile politice motivate religios, deoarece, potrivit legilor Romaniei, cultele religioase sunt factori ai pacii sociale (Legea 489/2006, art. 7, alin. 1), nu motive pentru invrajbirea populatiei. De altfel, aceasta atitudine a Bisericii a fost apreciata public de presedintele Romaniei", se mai spune in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 31 octombrie, la Realitatea TV, ca BOR este "evident implicata in campanie". "Eu nu o critic, este greu sa critici Biserica Ortodoxa, la cat este de populara", a mai spus Basescu.

Presedintele a mai declarat ca BOR este implicata in sustinerea PSD in campanie, mentionand ca nu vede alta explicatie dincolo de interesele financiare sustinute de Guvernul Ponta.

El a mai spus, pe de alta parte, ca nici Victor Ponta "nu a lasat vreo icoana nepupata in Romania".

Basescu a tinut sa precizeze ca el a sprijinit Biserica Ortodoxa ca presedinte, dand ca exemplu impacarea cu Biserica de la Ierusalim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.