vineri, 21 noiembrie 2014

Florea, care a semnat pentru Ținutul secuiesc - capitală culturală europeană, se dă acum mare șmecher cu Târgu-Mureș - capitală culturală europeană, pentru 100.000 de lei doar consulanță pe vreun bandit etnic și de partid sau scursură abonată la primărie, dintre cătanele jegoase ale pungașilor PDL Mureș



Florea, care a semnat pentru Ținutul secuiesc -  capitală culturală europeană, se dă acum mare șmecher cu Târgu-Mureș - capitală culturală europeană, pentru 100.000 de lei doar consulanță pe vreun bandit etnic și de partid sau scursură abonată la primărie, dintre cătanele jegoase ale pungașilor PDL Mureș
Atunci când păcăliciul Dorin Florea curta secuii, gășcarul semna pentru Ținutul secuiesc! Când nu are nevoie de secui și nu le face festival de tradiții din banii publici (sic) se dă, brusc, interesat de Târgu-Mureș. Să mai amintim că gagiul acesta a fost ales etnic mereu și prin isteria borfașilor de români și bandiți de presă și SRI, care vroiau doar primar român și se înțelegeau la candidații români, în... cartelul leprelor etnice?
P.S. Să ne amintim cum borfașii PDL au băgat 100.000 de lei în buget pentru promovarea susținerii? Să ghicim, pe vreo cătană cretină din PDL, pe vreun borfaș din primărie care primește dedicații de la banditul etnic?
În conformitate cu Dispoziţia Primarului nr. 3.300 din data de 20 noiembrie 2014, se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Tîrgu Mureş, care va avea loc joi, 27 noiembrie 2014 orele 1400, la sediul Municipiului Tîrgu Mureş din Piaţa Victoriei, nr. 3, sala 45, cu următoarea,

    Proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii Asociaţiei „Tîrgu Mureş – Capitală Culturală Europeană 2021” şi participarea Municipiului Tîrgu Mureş, în calitate de membru fondator, la constituirea acesteia.

Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Un român vândut bozgorilor: DORIN FLOREA, IUDA P.D.L. CARE PUPĂ-N CUR „ŢINUTUL SECUIESC”. Citat din Tricolorul

Nu doar cei din Târgu-Mureș au scris de înțelegerile șmecherului PDL Mureș. A ajuns și organul lui Vadim să îl dea în gât pe Florea!

http://www.ziartricolorul.ro/un-roman-vindut-bozgorilor-dorin-florea-iuda-p-d-l-care-pupa-n-cur-tinutul-secuiesc/



De patru ori ales primarul Municipiului Tg. Mureş, Dorin Florea i-a trădat pe românii care l-au votat şi, acum, se vrea viceguvernator al „Ţinutului Secuiesc“, sub comanda UDMR, şi cere susţinerea maghiarilor pentru ca Tg. Mureş să devină capitală regională. După mai mult de un secol şi jumătate, Ungaria şi minoritarii unguri din România şi-au adus brusc aminte că austriecii au executat cîţiva secui şi că a venit vremea ca maghiarii să inventeze o zi specială, cînd să ceară autonomia teritorială a Ardealului şi federealizarea României, iar aceasta să se petreacă, nepărat, înainte de 15 martie. Şi, uite aşa, au inventat ziua martirilor secui pe 10 martie a.c. şi şi-au fîlfîit aşa-zisele steaguri, prin multe ţări ale lumii, ţipînd ca din gură de şarpe cît sînt ei de marginalizaţi în România. La Tîrgu Mureş au fost organizate un marş şi o adunare publică, la care au participat  între 3.000 şi 5000 de unguri, care au cerut autonomia  născocitului  Ţinut Secuiesc şi a Ardealului, dezmembrarea României cu ocazia regionalizării, anularea Tratatului de la Trianon. Conform prevederilor legale pentru adunările publice, primarul Dorin Florea nu trebuia să aprobe manifestarea ungurilor la Tîrgu Mureş, iar dacă a fost indus în eroare de către organizatori cu privire la scopul adunării publice, primarul avea obligaţia legală s-o interzică. N-a făcut-o, iar prefectul nu l-a amendat. Mai mult decît atît, primarul vîndut bozgorilor şi-a permis să le transmită un apel scris participanţilor la mitingul pentru autonomia Ardealului, cerîndu-le maghiarilor susţinerea pentru recunoaşterea Ţinutului Secuiesc ca regiune geografică şi pentru ca Tîrgu Mureş să devină capitală regională!

Citeste mai mult: Un român vândut bozgorilor: DORIN FLOREA, IUDA P.D.L. CARE PUPĂ-N CUR „ŢINUTUL SECUIESC”. Citat din Tricolorul


Primarul (român!) al municipiului Târgu Mureș, PDL-istul Dorin Florea, a lansat un apel pe Facebook, în limbile română și maghiară, prin care îi îndeamnă pe susținătorii așa-zisului ținut secuiesc să militeze pentru desemnarea municipiului Târgu Mureș ca viitoare capitală regională.

Apelul lui Florea către români și maghiari ar fi de lăudat dacă primarul unui municipiu important din România nu ar legitima invenția revizionismului maghiar a așa-zisului ținut secuiesc. Întocmai ca extremiștii maghiari din UDMR, PCM, PPMT sau alte organizații civile sau politice maghiare, și chiar întocmai ca dementul antisemit Csibi Barna, Florea are alergie la utilizarea denumirii oficiale a zonei județelor Covasna, Harghita și Mureș și utilizează sintagma ”ținutul secuiesc”, transformându-se astfel într-o veritabilă goarnă a revizionismului maghiar care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor din Covasna, Harghita și Mureș și pentru epurarea etnică a românilor din această zonă.

Este evident că Florea nu poate fi acuzat de prostie. Un om politic la vârsta lui ar fi trebuit să aibe minime cunoștințe despre istoria municipiului pe care îl conduce vremelnic dar și despre evoluția în timp a pretențiilor Ungariei cu privire la Transilvania, parte a României care cuprinde și municipiul în care primar este Dorin Florea.

Aș fi vrut să-l văd pe Florea la fel de vocal și în chestiunea situației disperate a românilor din Covasna și Harghita, supuși unui proces violent de epurare etnică chiar de către cei la care Florea face apel. Evident că nu l-am văzut și nici nu-l voi vedea vreodată.

Dacă ai ales să legitimezi, chiar și pe o rețea de socializare, o sintagmă inventată de revizionismul maghiar pentru a desena un teritoriu din care România și românii să dispară în timp înseamnă că nu ești altceva decât un trădător abject al neamului din care, din păcate, faci parte.

Nu există, domnule primar Florea, niciun ținut secuiesc. Nu a existat niciodată în istoria acestor locuri vreun ținut al secuilor, domnule primar. Secuii au fost colonizați în această zonă de către maghiari, domnule primar. Există în această zonă doar județele Covasna și Harghita. Iar în aceste două județe nu maghiarii, ci culmea (!!!), românii sunt discriminați, domnule primar.

Redau mai jos mesajul integral al primarului Dorin Florea promovat în limbile română și maghiară pe Facebook:

Pe 10 martie la Tirgu Mures va fi organizat un mars pentru AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC. Dragi prieteni, va rog sa ma ajutati sa fac cunoscut acest MANIFEST pretudindeni, prin orice mijloc. Aceasta este realitatea, acestea sunt problemele si solutiile, nu ceea ce indruga provocatorii, cei care se joaca cu destinele noastre, ale tuturor! Va multumesc, Dorin

SĂ LUPTĂM PENTRU CAPITALA REGIONALĂ LA TÎRGU MUREŞ !

Dragi susţinători ai Ținutului Secuiesc,
Dragi maghiari şi dragi români,

Dorin Florea ținutul secuiescMă adresez vouă din postura de primar al Municipiului Tîrgu Mureş, ca reprezentant ales de patru ori consecutiv în această funcţie, atât de către români cât şi de către etnicii maghiari.
Unul dintre motivele importante pentru care am primit sprijinul populaţiei pentru a conduce destinele acestui oraş a fost lupta pe care am dus-o susţinut, timp de 16 ani, pentru a crea o atmosferă de armonie interetnică între români şi maghiari.
Tîrgu Mureş a fost un oraş marginalizat de către Ceauşescu, izolat şi nesusţinut financiar de către toate regimurile politice. A fost un oraş folosit în scopuri politice, iar populaţia română şi maghiară, în egală măsură, au fost tratate ca instrumente de manipulare etnice.
În ultimii ani Tîrgu Mureş a reuşit să dea o lecţie de armonie interetnică, a devenit un model de convieţuire dat ca exemplu din ce în ce mai des, în întreaga Europa.
Faptul că împreună am reuşit să închidem rănile deschise de istorie a făcut posibilă schimbarea la faţă a acestui oraş şi în sfârşit să avem şanse reale de a ne dezvolta economic. Primăria Tîrgu Mureş a reuşit, pe acest fond de armonie interetnică, prin intermediul unei echipe formată din români şi maghiari, să atragă finanţări europene semnificative pe care le-am investit în infrastructura oraşului, lucru cu care ne mândrim.
Tot ce vedeţi că am reuşit să realizăm, NU s-ar fi putut face în condiţiile şi în atmosfera de conflicte interetnice şi separatism. Puterea de a renaşte a acestui oraş a izvorât din iscusinţa românilor şi a maghiarilor de a depăşi conflictele interetnice susţinute artificial de către politicieni.
Având în vedere succesul nostru în Tîrgu Mureş, demonstrat şi nu doar afirmat, confirmat de către orice străin care ne vizitează oraşul, îmi asum dreptul de a vă ruga, de a vă cere vouă, susţinătorilor Ţinutului Secuiesc şi etnicilor maghiari de pretutindeni, să renunţăm la acţiunile prin care ne facem rău.
Cred că astăzi, pe fondul discuţiilor privind reorganizarea administrativă a României, este mult mai important să susţinem împreună ca Tîrgu Mureş să devină capitala regională, indiferent de forma în care reorganizarea administrativă se va hotărî la Bucureşti.
Dragi susţinători ai Ținutului Secuiesc!
Doar prin armonie interetnică putem izbândi. Nu vă lăsaţi manipulaţi de către politicieni, nu cădeţi în capcana provocărilor. Bunăstarea secuilor, a maghiarilor şi a românilor, recunoaşterea Ţinutului Secuiesc, ca regiune geografică, depind în cea mai mare măsură de dezvoltarea economică locală şi mai ales de atragerea fondurilor europene, nu de separare şi autonomie.
Ţinutul Secuiesc poate deveni între altele o zonă turistică de prima talie internațională. Această regiune geografică are nevoie de fonduri europene şi proiecte, de promovare turistică, nu de promovarea imaginii unei zone de conflict.
Experienţa mea de primar, de om de administraţie, îmi spune că trebuie să ne gândim cum să atragem străinii să viziteze Munţii Călimani, Gurghiu şi Harghita a căror frumuseţe este debordantă , cum să promovăm lacurile Zetea, Sfânta Ana, Lacul Roșu sau Izvorul Muntelui, nu cum să ne certăm între noi.
Avem nevoie de o susţinere regională pentru a reface renumele internaţional al staţiunilor balneoclimaterice Borsec, Tuşnad, Sovata sau Covasna, de a amenaja cheile Bicazului şi ansamblurile arhitectonice unice cum ar fi Cetatea de la Lăzarea, nu de organizarea de mitinguri de separare care îi alungă pe potenţialii turişti. Tîrgu Mureş are un potenţial semnificativ de a deveni centru logistic datorită plasării sale la intersecţia coridoarelor transeuropene de transport.
Autonomia Ţinutului Secuiesc este o luptă cu morile de vânt, pe când o posibilă stabilire a capitalei regionale la Tîrgu Mureş poate deveni o realitate. Şansa ca secuii, maghiarii şi românii care trăiesc în această zonă geografică să ajungă la o bunăstare este crescută dacă vom ştii cum să administrăm corect zona. Experienţa demonstrează că bunăstarea nu vine din segregare ci din coeziune şi dezvoltarea unor activităţi relevante la nivel naţional şi european. Împreună am demonstrat că ştim şi putem să aducem investiţii pentru oraşul şi regiunea noastră. Separat sunt sigur că ne va fi mai greu.
Începând cu 1 ianuarie 2014, noi programe de finanţare cu fonduri europene nerambursabile vor fi lansate de către Uniunea Europeană, o ţintă prioritară fiind proiectele regionale şi inter-regionale. România va avea disponibile fonduri de peste 40 miliarde euro în perioada 2014-2020. De noi depinde să atragem cât mai multe fonduri în comunitatea şi în regiunea noastră. Dacă noi pierdem aici timpul cu mitinguri pro sau contra autonomiei Ţinutului Secuiesc, care nu se soldează decât cu izolarea acestei zone, şansa să beneficiem de aceste fonduri scade spre zero. Toţi pierdem. Pierde ţara, pierde regiunea, pierd toţi locuitorii Ţinutului Secuiesc. Nu câştigă decât politicienii.
Dacă ne unim forţele, dacă reuşim să susţinem unitatea şi capitala regională la Tîrgu Mureş, câştigăm cu toţii. Câştigă ţara, câştigă regiunea, câştigă secuii, românii şi maghiarii care locuiesc în zona Ţinutului Secuiesc. Pierd doar acei politicieni care îşi duc existenţa datorită conflictelor interetnice generate de ei înşiși.
Municipiul Tîrgu Mureş are posibilitatea şi experienţa administrativă să devină capitala acestei regiuni, este în măsură, aşa cum a demonstrat-o, nu doar să gestioneze această relaţie în mod constructiv dar să devină un model pentru Europa. Eu am încredere că putem pune bazele unui model de dezvoltare bazat pe armonie şi încredere reciprocă. Avem şansa să ne finanţăm dezvoltarea din resurse europene. Depinde doar de noi să nu o ratăm !
Ţinutul Secuiesc poate deveni o mândrie a secuilor, a maghiarilor şi a românilor deopotrivă. Coasta de Azur din Franţa nu este o regiune autonomă, şi totuşi este mândria Franţei. În România, zona noastră poate deveni o regiune recunoscută, de impact turistic internaţional. Condiţia este însă să fim uniţi, nu dezbinaţi. Să atragem fonduri, nu să le îndepărtăm. Nimeni nu va finanţa proiecte atâta timp cât imaginea este de zonă de conflict interetnic.
În acest sens, vă rog pe toţi, indiferent de culoare politică şi etnie, să fim constructivi, vă îndemn să luptăm şi să susţinem stabilirea capitalei regionale la Tîrgu Mureş. În afară de capacitatea administrativă, avem o infrastructură care ne ajută. Avem un aeroport internaţional, avem un mediu universitar recunoscut care vor contribui practic la demersurile noastre. Este o garanţie pentru noi toţi, atât pentru târgumureşeni cât şi pentru locuitorii zonei geografice Ţinutul Secuiesc că vom putea să accesăm fonduri pentru dezvoltare care indirect vor genera locuri de muncă. Este singura soluţie.
Miza procesului de regionalizare nu poate fi interesul unui anumit grup. Vorbim despre descentralizare administrativă şi despre şansa de a aduce deciziile dar şi resursele administrative cât mai aproape de cetăţean. Miza acestui proces este să ne asumăm aici, la noi acasă, deciziile cu privire la dezvoltarea regiunii noastre. Tîrgu Mureş este un model pentru regiune, vă rog să mă sprijiniţi în a-i face şi pe decidenţii guvernamentali să recunoască acest fapt şi să ne aloce mijloacele administrative de a acţiona în interesul cetăţeanului.
Caut şi sper că mai ales tinerii secui, maghiari şi români se vor implica în această luptă. Sunt sigur că voi, tinerii mă puteţi ajuta ca acest mesaj să ajungă aşa cum trebuie în casele tuturor, ale bunicilor şi rudelor voastre mai în vârstă. Am nevoie de ajutorul vostru, să reuşim să trecem peste mentalitatea greşită şi să ne vedem de interesul nostru, nu să le facem jocul celor care trăiesc şi se hrănesc cu ura.
De asemenea, vă rog pe voi, membrii familiilor mixte, să vă alăturaţi tineretului şi celor care înţeleg acest demers al meu. Copiii voştri au nevoie de o zonă în dezvoltare, cu şanse de creştere economică, cu locuri de muncă, nu de scandal.
Nu staţi deoparte! Dacă noi, majoritatea, tăcem la nivel naţional şi internațional se va auzi doar vocea minorităţii, a celor care nu înţeleg că separatismul duce la sărăcie şi izolare. Susţineţi şi promovaţi varianta ca Tîrgu Mureş să devină capitala de regiune, iar eu vă promit că împreună cu voi, secuii, maghiarii şi românii vom reuşi să creştem economic zona prin atragerea masivă de fonduri europene, şi indirect, vom promova şi zona noastră.

Doamne Ajută!

Dr. Dorin Florea,
Primar Tîrgu Mureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.