marți, 4 noiembrie 2014

Omul lui Ponta propune dezbateri la el în ogradă! Pardon, la universitatea amendată pentru…discriminare!



Omul lui Ponta propune dezbateri la el în ogradă! Pardon, la universitatea amendată pentru…discriminare!
Un ins pus pe primit pomeni din bani publici vrea să intre în PSD și propune ca universitatea, care ar trebui să fie apolitică, să găzduiască dezbaterea electorală cu iubitul lui Ponta!


Publicat la: 08 Aprilie 2014 | în Invatamant, Politica, Ultima ora | de Iulia Avram        

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, s-a destăinuit colegilor că vrea să intre în politică, aceasta fiind singura soluție pentru ca instituția pe care o conduce să obțină mai multe fonduri de la guvern. Pirtea vrea să candideze pe Colegiul III Deputați pe lista PSD.
Universitatea de Vest din Timisoara anunta ca vrea sa organizeze dezbaterea electorala dintre cei doi candidati la presedintie si asteapta raspunsurile lui Victor Ponta si Klaus Iohannis


de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 4 noiembrie 2014, 13:57 Actualitate | Esenţial

Marilen Pirtea
Marilen Pirtea
Foto: Agerpres
Universitatea de Vest din Timisoara anunta ca vrea sa organizeze dezbaterea electorala dintre cei doi candidati la presedintie care au intrat in turul doi al alegerilor. "Universitatea de Vest din Timisoara a transmis deja invitatia la dezbatere catre cei doi candidati, domnul Victor Viorel Ponta, respectiv domnul Klaus Werner Iohannis, asteptand in acest moment raspunsul din partea domniilor lor", a declarat rectorul Universitatii, Marilen Gabriel Pirtea. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, acesta precizeaza ca lanseaza invitatia in contextul in care se implinesc 25 de ani de la infrangerea sistemului comunist.

Citeste comunicatul integral remis HotNews.ro de catre Universitatea de Vest din Timisoara:

"Anul acesta in decembrie se vor implini 25 de ani de la Revolutia din 1989. Pentru noi, timisorenii, fiecare decembrie inseamna in acelasi timp un prilej de aniversare, dar si de comemorare. Aniversarea infrangerii sistemului comunist este insotita de fiecare data de onorarea memoriei celor care, prin sacrificiul personal, au facut posibil momentul victoriei. In fiecare an, intrebarile care ne vin in minte sunt aceleasi: suntem noi demni de acest sacrificiu? Ce ar trebui sa facem pentru ca Romania sa fie la inaltimea sperantelor celor care in urma cu 25 de ani si-au dat viata pentru ca libertatea noastra sa fie astazi posibila? Care este proiectul care poate motiva societatea romaneasca si ii poate intari convingerea in valorile democratice pentru care s-a murit in urma cu 25 de ani?

Consideram ca, mai mult ca niciodata, cetatenii Romaniei sunt interesati sa afle care este raspunsul la aceste intrebari in opinia celor care aspira la cea mai inalta functie in stat, functia de Presedinte al Romaniei.

Acestea sunt motivele pentru care Universitatea de Vest din Timisoara a propus organizarea unei dezbateri publice, in Aula Magna a Universitatii, intre candidatii din turul doi al alegerilor prezidentiale, avand increderea ca prestigiul si experienta in organizarea unor astfel de evenimente in timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale, parlamentare si europarlamentare, recomanda institutia noastra pentru rolul de gazda echidistanta.

Universitatea de Vest din Timisoara a transmis deja invitatia la dezbatere catre cei doi candidati, domnul Victor Viorel Ponta, respectiv domnul Klaus Werner Iohannis, asteptand in acest moment raspunsul din partea domniilor lor.

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara

Prof. univ. dr. Marilen Gabriel PIRTEA"

Press alert: Marilen Pirtea a fost unul dintre numele vehiculate pentru a candida din partea PSD pe Colegiul 3, pe postul de deputat, rămas vacant după demisia Mariei Grapini. Rectorul Universității de Vest din Timișoara a recunoscut, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că i s-a făcut o astfel de ofertă de a candida și chiar că s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta. “Am avut mai multe întâlniri cu Victor Ponta, în mai multe contexte. Nu am discutat niciodată cu Victor Ponta intrarea mea în PSD, mi s-a făcut această ofertă de a candida pe colegiul respectiv, fiind susținut de PSD, dar niciodată nu s-a pus problema intrării mele în vreun partid politic din această țară. Niciodată, nimeni nu mi-a propus sau forțat intrarea în vreun partid politic”, a explicat Marilen Pirtea.

Iar ca idee despre ce amenzi primește universitatea pentru discriminare:
Sancționarea Universițătii de Vest Timișoara, reprezentată legal de domnul Rector prof. univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, cu amendă contravențională în valoare de 2000 lei, pentru faptele prevăzute de art. 7 lit. a) al O.G. 137/2000, republicată, conform art. 26 alin. 1 al O.G. 137/2000 privind prevenirea si sancționarea tuturor formelorde discriminare, republicată."

Consiliul a reținut că Radu Golban a reclamat încetarea raporturilor sale de muncă cu UVT, nu din vreo pricină profesională ci din cauza activității sale publicistice care ar aduce atingeri Germaniei.

Economistul a arătat că libertatea de exprimare a gândurilor și a opiniilor nu poate prejudicia viața profesională, personală ori demnitatea persoanei și a considerat că este discriminat.

Privind sancționarea faptelor de discriminare, CNCD a avut în vedere "prevederile directivelor Uniunii Europene în domeniu, care solicită statelor membre Uniunii Europene aplicarea de sancțiuni efective, proporționale și descurajante".

Hotărârea CNCD poate fi atacată în instanță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.