luni, 14 ianuarie 2013

Discriminare rasistă într-un Colegiu din Caracal. ISj Olt, sancționată de CNCD. Pe când sancțiuni pentru rasiștii din poliția locală și Primăria Târgu-Mureș?!



Discriminare rasistă într-un Colegiu din Caracal. ISj Olt, sancționată de CNCD. Pe când sancțiuni pentru rasiștii din poliția locală și Primăria Târgu-Mureș?!
ziaruldeiasi.ro dixit:

Elevii rromi erau tinuti in clase separate

Colegiul National "Ionita Asan" si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Olt au primit fiecare o amenda de 2.000 de lei din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care a constatat ca elevii romi erau discriminati in liceu, iar inspectoratul nu a luat vreo masura.

CNCD a fost sesizat printr-o plangere formulata de trei parinti, alaturi de Romani Criss, referitor la cei 12 copii romi care au invatat intr-o clasa separata, in anul scolar 2011 - 2012, la Colegiul National "Ionita Asan".

Petentii au inaintat Consiliului o plangere, in data de 15 februarie 2012, cu privire la segregarea scolara pe criteriul etnic si al categoriei sociale a copiilor romi din clasa I B, precum si cu privire la ingradirea accesului egal la educatie de calitate al acestor copii, in comparatie cu ceilalti elevi din clasele I A step-by-step si a I A traditional, se arata intr-un comunicat Romani Criss.

CNCD a retinut ca elevii de etnie roma din clasa I B au fost discriminati prin separarea acestora de catre ceilalti elevi, pe criteriul etnic, cat si prin diferente de tratament ce au drept consecinta accesul inegal al copiilor romi la o educatie de calitate, incalcarea exercitarii in conditii de egalitate a dreptului la educatie, precum si a demnitatii umane.

In plus, a fost stabilit si faptul ca a existat o diferenta si in ce priveste conditiile materiale, in sensul ca sala de clasa destinata clasei I B este foarte neingrijita, spre deosebire de incaperile destinate celorlalte clase.

Totodata, Inspectoratul Scolar Judetean Olt a fost sanctionat ca urmare a neluarii unei decizii cu privire la fapta de discriminare, care imbraca forma continuata de tratament diferit aplicat elevilor exclusiv de etnie roma.

"S-a luat o decizie corecta. Greseala se plateste. Am patit-o noi, acum sa speram ca nu se va mai repeta pe viitor aceasta situatie, la alte clase sau la alte scoli", a spus unul dintre parintii copiilor romi in urma hotararii CNCD.
Cazul de mai sus dovedește că CNCD muncește atunci când vrea. Chiar dacă la Târgu-Mureș se cam face că plouă, după ce bandiții din poliția locală au avut comunicat pe siteul manipulării entice și rasiste, tîrgumureș.ro, adică pe siteul pe bani publici - celebru pentru altă găinărie a porcilor PDL, cea cu vandalii care atacă orașul, mizerie de manipulare etnică în campania electorală pentru Florea - text cum că poliția locală stârpește… cuibul de țigani. Primitivii ăștia jegoși de propagandă se fac că nu știu că polițistul nu are voie să evidențieze etnicitatea persoanei și cum nu se specific etnia atunci când sunt borfați români, maghiari, evrei, trageți concluzia despre sentimentele de dragoste pe care le au rasiștii pentru rromi. Curios că bandiții din primărie, care sunt parte în dosarul întocmit de CNCD, nu se exprimă la fel, prin semnătura primarului Florea, cu cuibul de rromi, atunci când fac ca borfașii investiții din banii publici, pentru mila lui Bența, după alegeri. Lepădăturile pe bani publici numesc investițiile locuințe pentru rromi și nu cuiburi pentru țigani, așa cum se exprimă atunci când nu le ies afacerile pe șmecherașii de partid și camarilla PDL Mureș. Atenție, CNCD a dat amendă de 10 milioane altui aerian de-al lui Florea, inventat de ăsta consilier la prefectură și care a primit de la șmecherașii lui Florea și bani publici pentru sondajele primăriei, mai precis 6000 de euro! Ca să înțelegeți unde merge găinăria românilor și ura pentru minoritari sau inși din alte partid! Consecință a votului ordinar, dictat de foștii tovarăși, de presarii șantajați cu titluri, publicități și mese, și de sereiști, ca să nu iasă cumva maghiarul și să fure ce poate fura borfașul de român!
P.S. Inexplicabil cum rromii din primărie nu iau atitudine pentru rasismul unor colegi de-ai lor! Sau asta nu intră în fișa postului?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.