marți, 29 ianuarie 2013

FRF face iar jocuri murdare! Își permite să dea lecții craiovenilor, în privința lui Mititelu!



FRF face iar jocuri murdare! Își permite să dea lecții craiovenilor, în privința lui Mititelu!
Gașca lui Sandu nu are pic de rușine. Individul acesta, pe care l-am întrebat la Târgu-Mureș, la întâlnirea de la hotelul lui Țerbea cum e cu cumpărarea de locuri de divizie pe bani publici și individul a scos-o: eu sunt pentru parteneriat public-privat, își dă cu părerea despre parteneriatul public-privat de la Craiova! Bandiții din fotbalul românesc, mafia și cancerul său, adică, au reușit să transforme fotbalul într-un joc, dar de interese. Nu l-am auzit pe Sandu să plângă că bandiții din PDL Mureș i-au tras în campanie electorală echipă lui Florea, pe firma lui Maior, alt pedelist de omenie! Nu am auzit să plângă că bandiții au scos la vânzare instalație de nocturnă din banii proștilor de târgumureșeni, de 200.000 de euro! Nu am auzit să îi dea șuturi în fund lui Duru, care îmi răspunde că echipa pe loc cumpărat a mafioților PDL Mureș poate juca în divizia A pentru că e continuatoarea secției de fotbal, cum nu am auzit să se plângă că porcii portocalii au făcut banii publici praf la Cluj-Napoca, Ploiești, Târgu-Mureș, pe afacerile lor! Să mai adăugăm că pe tartorul Sandu nu îl deranjează să stea alături de foștii pușcăriași Dragomir și Țerbea, ultimul scos de țărănistul  Constantinescu, probabil la sugestia pedelistului Florea, care îl ajută pe individ și pe City Us și alte afaceri, ca între brașovenii care și-au făcut propriul oraș Stalin! Sandu și gașca lui își permit după toate astea să judece pe alții, atunci când și alți mafioți apropiați de el simt duhoarea de pușcărie?! Rușine, mă! Marș la pensie!

 Includerea lui Adrian Mititelu într-o astfel de inițiativă ar fi catastrofală pentru șansa renașterii Universității Craiova

·         Excluderea clubului deținut de Mititelu nu este echivalentă cu dispariția adevaratei Universitatea Craiova, urmașă a Craiovei Maxima

·         Istoria și palmaresul Craiovei Maxima aparțin orașului Craiova și suporterilor, nu societății lui Mititelu, aflată în insolvență

Federația Română de Fotbal salută inițiativa autorităților locale din Craiova de a se implica în renașterea unei echipe de fotbal care să ducă mai departe spiritul, performanțele și prestigiul de care s-a bucurat Universitatea Craiova. Adunarea Generală a FRF a ieșit în întâmpinarea acestei dorințe încă de anul trecut, când a oferit autorităților locale un loc în Liga a II-a pentru a înscrie o echipă de fotbal în această competiție.

Trebuie subliniat însă că orice asociere a autorităților locale cu Adrian Mititelu, cel care este în totalitate responsabil de situația creată în ultimii ani în fotbalul craiovean, nu ar face decât să ducă la pierderea unei noi șanse de renaștere a echipei Universitatea Craiova, spre dezamăgirea miilor de fani și în dauna fotbalului românesc. Poate că ar fi util să amintim opiniei publice „performanțele” sportive și manageriale ale clubului condus de Adrian Mititelu, care au însemnat retrogradarea pe cale sportivă a echipei sale, insolvența și intrarea în executare silită a societății comerciale pe care o deținea și dezafilierea ca membru al FRF. Intențiile sale, anunțate săptămâna trecută, de a diviza  societatea comercială, aflată în stare de insolvență, pentru a crea o entitate fără datorii care să se asocieze cu autoritățile locale, se înscriu în aceeași strategie falimentară pe care a urmat-o în ultimii ani (când mai multe societăți cu nume asemănătoare au fost folosite pentru a crea confuzie și a ascunde problemele financiare, respectiv, FC Știința U Craiova SA, Fotbal Club U Craiova SA, Univștiința Fotbal Craiova SA). Este de neconceput ca o echipă de fotbal condusă din nou de Adrian Mititelu să poată atrage fotbaliști, tehnicieni sau personal administrativ, în condițiile în care aproape toți cei care au făcut parte din fosta structură a societății controlate de Adrian Mititelu nu fuseseră plătiți de foarte mult timp în momentul dezafilierii.

S-a discutat foarte mult în spațiul public de decizia Comitetului Executiv și mai apoi a Adunării Generale de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu, mulți comentatori ignorând faptele și grăbindu-se să o califice drept abuzivă. Ținem să subliniem încă o dată că, deși extrem de severă, decizia a fost luată cu respectarea tuturor regulamentelor și statutelor în vigoare, în conformitate cu reglementările organismelor internaționale la care FRF este afiliată (FIFA și UEFA). Clubul condus de Adrian Mititelu a refuzat să se adreseze mai întâi Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne pentru a ataca decizii ale FRF înainte de a apela la instanțele de drept comun, încălcând astfel în mod grav statutul FRF. În perioada ce a urmat dezafilierii, Adrian Mititelu a declanșat o campanie de calomniere a reprezentanților fotbalului românesc, a demarat o serie de acțiuni juridice absurde împotriva FRF, contestând până și existența acesteia (Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea clubului Universitatea Craiova prin care contesta legalitatea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal din 2005 şi 2010, ambele câştigate de președintele Mircea Sandu), și a încercat să amenințe reprezentanții justiției pentru a influența deciziile acestora (a formulat plângeri penale împotriva judecătorilor, precum plângerea penală împotriva lui Emanuel Albu, judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție). Toate aceste fapte îl discreditează pe Adrian Mititelu în ochii iubitorilor fotbalului românesc.

Este foarte important de spus că FRF nu a considerat nicicând că sanctionarea clubului condus de Adrian Mititelu este echivalentul excluderii din activitatea sportivă a ceea ce reprezintă cu adevărat Universitatea Craiova. Istoria și performanțele Craiovei Maxima, echipa fanion a fotbalului românesc, cea care a deschis drumul echipelor românești de club în fazele superioare ale competițiilor europene, nu pot fi acaparate de o singură persoană. Acestea aparțin orașului și suporterilor săi de pretutindeni. Chiar și din punct de vedere formal, Adrian Mititelu nu poate revendica decât palmaresul clubului de fotbal AS FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, un club înregistrat ca entitate privată în anul 1994. Dacă ar fi preocupat de binele fotbalului din Craiova, Adrian Mititelu ar trebui să cedeze și acest palmares autorităților locale și să se retragă din activitățile legate de fotbal.

În acest context, autoritățile locale din Craiova, beneficiind si de sprijinul FRF au șansa istorică de a participa la renașterea unei echipe simbol a fotbalului românesc, au șansa de a pune bazele noii echipe Universitatea Craiova, urmașă a Craiovei Maxima. Decizia aparține în totalitate Primăriei Craiovei și Consiliului Județean Dolj, investitorilor locali, precum și suporterilor din întreaga țară. FRF își arată întreaga disponibilitate de a sprijini în mod statutar un astfel de demers.

Federația Română de Fotbal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.