sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Reparații Casa tineretului de peste 20.000 euro. Pe firmă cu administrator trimis în judecată de DNA Mureș. După afacerile primăriei Târgu-Mureș cu foștii pușcăriași gen Țerbea urmează afacerile cu actualii trimiși în judecată?! Atenție la afacerile puse la cale de bandiții din primărie!



Reparații Casa tineretului de peste 20.000 euro. Pe firmă cu administrator trimis în judecată de DNA Mureș. După afacerile primăriei Târgu-Mureș cu foștii pușcăriași gen Țerbea urmează afacerile cu actualii trimiși în judecată?! Atenție la afacerile puse la cale de bandiții din primărie!
Cum Casa tineretului a încăput pe mâinile unor afaceriști PDL Mureș ai banului public, după afacerile binecunoscute: punem nevasta lui Borșan-PDL ca șefă, desființăm Casa cu acordul… cultur-istului Băciuț și înființăm un serviciu al unui serviciu al primăriei, de ce să ne impresioneze prea mult o altă mega-afacere a șmecherașilor din primărie cu carnete de partid. Doar vreo 20.000 de euro din banii publici, că e criză la privat. Cum a fost ani în șir și la bandiții de partid serviți de găinari cu afaceri. Afacere pe o anumită S.C. MOBIL CONS S.R.L. RO !
Dar să vedeți ce spune DNA despre administrator și cum gașca lui Florea din primărie are afaceri cu foști pușcăriași ca Țerbea (brașoveanul frate cu…brașoveanul și ținut pe milioane de euro) și alții de pe la asfaltări și nu numai, nu ar trebui să ne șocheze!
http://www.amosnews.ro/abuz-serviciu-cu-prejudiciu-de-200000-de-euro-2012-08-14

Abuz în serviciu cu prejudiciu de 200.000 de euro
Articol | 14. August 2012 - 14:24

  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

TESLOVAN PETRIŞOR, primar al comunei Lunca Bradului, judeţul Mureş, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată ( 6 acte materiale),
- fals intelectual, în formă continuată ( 6 acte materiale),
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (15 acte materiale),
- participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (13 acte materiale),

BALMOŞ IOAN, administrator al S.C. Mobil Cons SRL Răstoliţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
- complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (15 acte materiale),
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (12 acte materiale),

MÎNDRU PETRU, reprezentant al S.C. APROCOM SRL Topliţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
-  complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (14 acte materiale),
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (5 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2006 – 2008, inculpatul Teslovan Petrişor, în calitate de viceprimar şi primar al comunei Lunca Bradului, judeţul Mureş, cu ocazia încredinţării şi recepţiei unor lucrări angajate în numele primăriei, a încălcat prevederile legale privind atribuirea lucrărilor finanţate de la bugetul local al comunei şi a recepţionat fictiv lucrările respective, cauzând în dauna bugetului primăriei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş un prejudiciu în sumă totală de 851.927,86 lei (echivalentul a 223.603,113 euro).
În acest context, în vederea încheierii unor contracte de lucrări şi a recepţiei acestora cu încălcarea prevederilor legale (construire clădire vestiar şi tribună, lucrări împrejmuire şi amenajare teren de sport, reabilitarea şcolii generale şi a sediului primăriei, reabilitarea reţelei de canalizare menajeră şi de canalizare pluvială), inculpatul a falsificat mai multe documente (procese verbale de recepţie, hotărâre de atribuire, contracte de servicii, etc.)  cu consecinţa decontării acestor lucrări în condiţiile în care unele dintre ele nu erau în integralitate realizate cantitativ şi calitativ.
Unele dintre firmele favorizate prin atribuirea unor lucrări în mod nelegal sunt S.C. Mobil Cons SRL şi S.C. APROCOM SRL reprezentate de inculpaţii Balmoş Ioan şi Mîndru Petru, care au depus la Primăria Lunca Bradului şi i-au pus la dispoziţie inculpatului Teslovan Petrişor mai multe documente false (facturi fiscale, situaţii de lucrări, etc.) şi au semnat în fals procesele verbale de recepţie pentru ca firmele respective să încaseze pe nedrept contravaloarea unor lucrări neexecutate sau executate parţial.

Consiliul Local al comunei Lunca Bradului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş s-au constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 851.927,86 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpatului Teslovan Petrişor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Reghin.              

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.





Anunt de atribuire numarul 163855/10.01.2013


Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA


Primaria Municipiului Tirgu-Mures
Adresa: Piata Victoriei nr.3 , Localitatea: Targu Mures , Cod postal: 540026 , Mures , Romania , Email: licitatie@tirgumures.ro , Tel.: +40 0265268330 , Fax: +04 0365801856


Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI SI PROCEDURA


II.1) Denumire contract Lucrari de “Reparatii, compartimentari si terasare planseuri exterioare Casa Tineretului”
II.2) Obiectul contractului Lucrari de “Reparatii, compartimentari si terasare planseuri exterioare Casa Tineretului”
II.3) Tip contract Lucrari
II.4) CPV 45453000-7 - Lucrari de reparatii generale si de renovare (Rev.2)
II.5) Criteriu de atribuire Pretul cel mai scazut
II.6) Invitatie de participare 336837/08.10.2012 09:28


Sectiunea III: ATRIBUIRE


III.1) Numar de oferte primite 3
Valoare estimata totala 169,355 RON
III.2) Lista contracte

284 / 06.12.2012 97,067 RON

Castigator:
S.C. MOBIL CONS S.R.L. RO 16659475 nr.462 telefon/fax , numar de inmatriculare J26/1329/2004, cod fiscal, Rastolita, 547848, Mures

Total (fara TVA): 97,067 RON

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.