marți, 22 ianuarie 2013

Licența CNA ia drumul tomberonului, după DD. OTV plătește…neplata amenzilor



Licența CNA ia drumul tomberonului, după DD. OTV plătește…neplata amenzilor
Dacă în România se face dreptate și ordine după ani în care gașca lui DD și televiziunea zisă a poporului  s-au făcut că plouă atunci când e vorba de achitarea amenzilor merită să apreciem ruperea pisicii și trimiterea licenței OTV pe urmele șefului, adică via tomberon. Felicitări, CNA! Iar celor care îi cântă în strună lui DD, pe motiv că e sabotat de Ponta, de ciocoi, de purecii de la televizor, de Moș Crăciun sau cine mai e vizat să își aducă aminte de nesimțirea jigodiile de la OTV, care făceau zilnic reclamă electorală chiar și atunci când nu era legal campanie, motiv pentru care au și primit o parte din amenzi. Cum arată o confirmare a justeții sesizărilor făcute de românii care nu sunt în poporul…OTV, la CNA, în cele ce urmează doar un exemplu:
Întruniţi în şedinţă publică în data de 4 octombrie 2011, membrii C.N.A. au analizat sesizarea dumneavoastră referitoare la publicitatea politică din cadrul emisiunilor postului de televiziune OTV, care s-a realizat cu încălcarea legislaţiei audiovizuale privind dreptul la propria imagine (reclamaţia nr. 11475/ 10.08.2011).

Consiliul a analizat raportul de monitorizare întocmit de direcţia de specialitate, a vizionat selecţii relevante şi a audiat punctul de vedere al reprezentanţilor postului.

Membrii Consiliului au constatat că, deşi radiodifuzorul a fost sancţionat în mod repetat pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la publicitate electorală, a continuat să transmită în afara campaniei electorale, atât pe banda tip News Alert, cât şi în cadrul mai multor ediţii speciale, mesaje cu caracter politic (în perioada  mai – septembrie 2011 ), fapt interzis de legislaţia audiovizual ă. S-au încălcat, astfel, prevederile art. 139 din Decizia CNA 220/ 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual („Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice , oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”).

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au sancţionat postul OTV prin obligaţia de a difuza timp de 10 minute , între orele 19.00-19.10, numai textul deciziei de sancţionare emise de C.N.A. Sancţiunea a fost aplicată cu respectarea condiţiei prevăzute de art. 95 alin. (2) lit. a) din Legea audiovizualului nr. 504, cu modificările şi completările ulterioare, condiţie potrivit căreia aceasta putea fi aplicată numai gradual şi, numai după ce, în prealabil, radiodifuzorul a mai fost amendat de cel puţin două ori.

Cu deosebită consideraţie,



Preşedinte,

Răsvan POPESCU





Întocmit: Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Şef Birou, Ileana Dănălache

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.