marți, 8 ianuarie 2013

DNA Mureș a găsit și ea de lucru: viceprimar UDMR care ar fi păgubit APIA



DNA Mureș a găsit și ea de lucru: viceprimar UDMR care ar fi păgubit APIA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BARTHA DOMOKOS, viceprimar al comunei Band, județul Mureș, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea în numele lor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2007, inculpatul Bartha Domokos, în calitate de viceprimar al comunei Band, județul Mureș, a încheiat un contract de arendare între el, ca persoană fizică și Primăria comunei Band, în care a atestat în mod nereal că folosește suprafața de 722,40 ha de pășune, în condițiile în care terenul respectiv era, de fapt, exploatat de alte persoane.
În baza acestui contract, inculpatul a formulat la A.P.I.A. o cerere de finanțare și a obținut în mod ilegal suma de 103.100 lei (echivalentul a aproximativ 27.995 euro), reprezentând subvenții agricole aferente campaniei din anul 2007.
Suma de bani obținută ilegal a fost virată de inculpat în contul Primăriei comunei Band.
A.P.I.A. s-a constituit parte civilă cu suma de 103.701,78 lei. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor inculpatului Bartha Domokos.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Tîrgu Mureș.
Comunicat DNA, postat ieri pe siteul instituției.
P.S.DNA vii mai spre Târgu-Mureș, să verifici toate afacerile bandiților PDL primite prin șefii de partid? Cauți găinăriile electorale, banii furați și cheltuiți în campanie, pe motive vizate de javrele care au fost sereiste și de alții cu manipulări  etnice barbare învățate după modelul martie 1990? Sau doar cei de la UDMR merită verificați și nu toate pramatiile puse ilegal viceprimari, consilieri, șefi de regii, foștii pușcăriași și cercetații în dosare grele, dar din gașca pedelistului sau afacerile cu alți întreținuți pe bani publici de la televiziuni de partid, cu angajați în uniformă și alții care fac pupincurism și propagandă ca să pună mâna pe banul public, afacerile cu publicitatea care vine pe țeavă dedicată și șmecherul merge cu presa la notar, ca să se asigure presarii că banii îi pupă fără licitație – un fel de cartel pentru publicitatea Primăriei Târgu-Mureș, alo, DNA?! Să aflăm dacă legal sau ilegal! DNA Mureș a răspuns că afacerea cu autocolante puse de cretinii de polițiști locali în campania lui Florea nu e caz de anticorupție! Dar există un dosar  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș /3570/p/2012, așa cum informa dna Curcă. Pe care, probabil, îl vor închide unii cu eleganță. Interesele porcilor din primărie sunt vizibile pe licitatiapublica.ro, acolo unde bandiții erau interesați de ofertele unor firme abonate la primărie lui Florea, autocolante și pliante exact după modelul celor primite de târgumureșeni în căsuțele poștale proprii. Afacere de mii de euro, cine plătește campania lui Florea?! Sau era necesar ca să fie primar sau viceprimar UDMR ca să se  facă anchetă?! Consecință, desigur, a votului barbar, rasial, ca să nu iasă maghiarul și să fure ce poate fura românul sau alt minoritar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.