miercuri, 28 august 2013

Bugetarul poate lupta împotriva corupției și corupților fiind avertizor public! O lege de dat un șut lui Maior cel fără calificare și pe interese ale porcilor PDL Mureș?!



Bugetarul poate lupta împotriva corupției și corupților fiind avertizor public! O lege de dat un șut lui Maior cel fără calificare și pe interese ale porcilor PDL Mureș?!
Puțini știu de existența unei legi care apără, în special, angajatul de la stat, angajatul bugetar (vreo două milioane de români). Cum trăim într-o țară în care subalternul trebuie să fie meseriaș, fără carnet politic și doar borfașul de primar, prefect, președinte de consiliu județean, șef de deconcentrate și așa mai departe, adică politrucii puși de partid, trebuie să fie fără calificare și cu pilă politică, angajații au legea de partea lor atunci când îi prind pe bandiți cu ilegalități sau cu partizanat politic. Știm, sună ciudat, dar toți angajații din instituții de stat au posibilitatea și dreptul să-și denunțe șefii, să semnaleze corupția și mai sunt și apărați pentru asta. Ce spuneți, aveți curaj?!
Haideți să vedem dacă nu avem cu ce să îi dăm în cap lui Florea, care și-a tras subordonatul de partid în primărie pe post cică de consilier personal, în fapt de păcălici de băgat în față la televiziuni ca proștii să îl cunoască pe cel care s-a dovedit cunoscut doar ca întreținut din banii publici (milioane de euro), pe motiv de Siletina și familionul pe care a pus FCM-ul (ASA, cum le place să spună porcilor din PDL Mureș pentru a ascunde dovezile dedicației de la banditul de partid). După cum se vede, în sensul legii Florea a făcut o măgărie aducând subordonatul de partid, prin partizanat politic. Cine îi denunță pe șmecherașii ăștia?!
P.S. Presa care nu e șantajată de intermediarii lui Florea care merg cu presa bovină la notar, în cartelul leprelor de români, de ce îl bagă în seamă pe banditul fără calificare și reprezentativitate?!

Legea menționată este  Legea nr. 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice și din alte unități care semnalează încălcări ale legii (publicată în Monitorul Oficial nr. 1214 din 17 decembrie 2004), din care spicuim: Art. 1. Prezenta lege reglementează unele măsuri privind protecția persoanelor care au reclamat sau au sesizat încălcări ale legii în cadrul autorităților publice, instituțiilor publice si al altor unități, săvârșite de către persoane cu funcții de conducere sau de execuție din autoritățile, instituțiile publice și din celelalte unități bugetare prevăzute la art.2.
e) folosirea abuziva a resurselor materiale sau umane; f) partizanatul politic în exercitarea prerogativelor postului, cu excepția persoanelor alese sau numite politic; g) încălcări ale legii în privința accesului la informații și a transparenței decizionale; h) încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice și finanțările nerambursabile; i) incompetența sau neglijența în serviciu.(…)
Art. 7. (1) În fata comisiei de disciplină sau a altor organe similare, avertizorii beneficiază de protecție după cum urmează: a) avertizorii în interes public beneficiază de prezumția de bună credință, în condițiile art.4 lit.h), până la proba contrară; b) la cererea avertizorului cercetat disciplinar ca urmare a unui act de avertizare, comisiile de disciplină sau alte organisme similare din cadrul autorităților publice, instituțiilor publice sau altor unități prevăzute la art.2 au obligația de a invita presa si un reprezentant al sindicatului sau al asociației profesionale. (2) În situația în care cel reclamat prin avertizarea în interes public este șef ierarhic, direct sau indirect, ori are atribuții de control, inspecție și evaluare a avertizorului, comisia de disciplină sau alt organism similar va asigura protecția avertizorului, ascunzându-i identitatea.

Art. 8. În cazul avertizărilor în interes public, prevăzute la art.5 lit.a) si b), se vor aplica din oficiu prevederile art.12 alin.(2) lit.a) din Legea nr.682/2002 privind protecția martorilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.