joi, 8 august 2013

Ziariștii târgumureșeni mai mârâie și ei împotriva mârlăniei inșilor aduși de carnet de partid


Ziariștii târgumureșeni mai mârâie și ei împotriva mârlăniei inșilor aduși de carnet de partid
1.     Episodul  Munteanu. După ce a luat-o pe ulei acum vreo 2 ani cu presa, deh, că el e… bărbat și face ceva presei, musiu Mircea Munteanu, intrat în prefectură foarte convenabil, după ce Florea a câștigat alegerile și după ce a făcut sondajul aproape perfect la urne care îl dădea câștigător pe Florea (ca răsplată, probabil, pentru că în partid era de mai demult), insul a scos-o în stil mare pe Facebook, a fost amendat de CNCD, dar a umflat 20.000 de euro pomană. Dedicație de la șeful lui de partid! Și pe sondaje de opinie în an electoral, ce coincidență de la porcii PDL Mureș!
2.     Episodul  Filimon amenință ziariștii nepupincuriști. Dovadă foto.
3.     Episodul Dobre, promovat de presarii care au făcut campanie pentru copilul de mingi al lui Florea, Pașcan.
Desigur, presarii nu mârâie despre chiriile preferențiale, diplomele și titlurile primite pomană de la porcii PDL Mureș, despre mersul cu intermediarul găinarilor PDL Mureș la notar (cum se laudă singur Cătană), pentru a aranja dedicația pe firma ăluia, într-un cartel jegos al leprelor de români, cum nu mârâie despre derbedeii lui Florea aduși în primărie fără concurs, pe motiv de rude, consilieri, alte rude proaste ale lingăilor PDL Mureș sau despre folosirea bunurilor publice în campania lepădăturii PDL Mureș. Cum nu mârâie despre calități oficiale pe care le dau porcii lui Florea (purtător de cuvânt, șef de șantier, ins care recepționează, toate pe inși gen Maior, Chiorean și alții de nivelul inferior respectiv). USL, chiar așa, dacă tot ești la putere, nu verifici, prin organele statutul numite de tine, ilegalitățile din presa mureșeană, cu drepturi neplătite angajaților fără cărți de muncă, vechime și fidelitate plătite, cu șefi care fac cartel stabilind preț unic ca borfașii, cu prezența sereiștilor în presa mureșeană și alte asemenea anomalii, cu boii care merg la notar cu intermediarii gunoaielor din primărie, cu modul în care băieții cu ochi albaștri publică gunoaie în campania porcului PDL și cum au fost folosiți funcționarii publici și foștii sereiști în campania leprei PDL ?!
Nu o dată s-a scris în presa mureșeană despre modul în care actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, înţelege să gestioneze relaţia cu mass-media locală. În cursul săptămânii trecute jurnalista Ela Giurgea (Mediafax) a demarat o „Luare de poziţie” vis-a-vis de modul în care Ciprian Dobre înţelege să se comporte cu jurnaliştii şi organele mass-media. Redăm integral textul luării de poziţie, depuse vineri, 2 august 2013 la Registratura institutiei, cu numărul 30072/2 august 2013. Există, deocamdată, 3 redacții care s-au solidarizat demersului și peste 20 de semnături strânse... și lista rămâne deschisă.

LUARE DE POZIŢIE

Stimate domnule preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Minodor Dobre,

Instituţia pe care o reprezentaţi se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Din acest punct de vedere, răspunsurile Dvs. la solicitările de informaţii de interes public din partea presei – „Nu comentez”, „Nu ştiu” (la peste un an de la preluarea mandatului!), „Mă voi informa şi vă voi răspunde data viitoare” (fără ca acest lucru să se întâmple) sunt inacceptabile. Vă solicităm să răspundeţi prompt şi avizat la aceste solicitări, mai ales când se referă la banii cetăţenilor judeţului - reprezentaţi de taxe şi impozite, alocări de fonduri sau contribuţii la finanţarea unor investiţii (sau cofinanţarea, în cazul celor dezvoltate prin programe europene). Vă solicităm de asemenea să vă revizuiţi şi comportamentul de la şedinţele de Consiliu Judeţean, reprezentat de întârzierile lungi şi repetate, dat fiind că timpul tuturor este la fel de valoros. Nu în ultimul rând, dat fiind că presa reprezintă interesul public (cetăţeanul care vă plăteşte salariul), ar fi salutar să vă găsiţi timp să răspundeţi la solicitările care vin din partea reprezentanţilor săi, pentru ca aceştia să nu facă anticameră cu orele. Aceasta în condiţiile în care reprezentanţii instituţiei Dvs. nu înţeleg să convoace conferinţe de presă cu periodicitatea cerută de legea amintită. Tot din perspectiva Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicităm să verificaţi reclamaţiile venite din partea unor instituţii de presă locale, potrivit cărora invitaţiile la evenimentele CJ Mureş nu ajung şi la acestea şi, dacă se confirmă, să remediaţi situaţia, pentru a stopa discuţiile referitoare la o discriminare a ziariştilor care nu convin. 

Vă mulţumim!
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/paginare/4/lista/eveniment/articol/premiera-jurnalistii-mureseni-impotriva-lui-ciprian-dobre.html#sthash.Qlqw6yk8.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.