joi, 29 august 2013

Cum a ajuns un absolvent de Petru Maior subiect la Petru Maior de la o studentă pe… banii ei sau ai familionului. După un articol împotriva Studcardului folosit de banditul PDL Mureș în an electoral, după modelul altor bandiții PDL care candidau din nou!



Cum a ajuns un absolvent de Petru Maior subiect la Petru Maior de la o studentă pe… banii ei sau ai familionului. După un articol împotriva Studcardului folosit de banditul PDL Mureș în an electoral, după modelul altor bandiții PDL care candidau din nou!
Să ne râdem de afaceriști Studcard și de profesorașii abonați la bandiții din primăria găinarului PDL Mureș. Mă, bandiților, eu am terminat Petru Maior când existau examene de admitere, nu fraieri care își plătesc studiile, când existau doctori reali în învățământ și pe mine nu m-a cărat cu autobuzul vreun bandit PDL Mureș, ca să nu zicem Maior, ca să deconteze familia și contribuabilului afacerile pe porcul jegos de român adus de Florea în primărie. Și sunt contra proștilor  și idioatelor care își plătesc studiile dar nu au bani de bilete de autobuz! Viermilor, cât mai stați pe banii publici și pupând dosul gunoiului de la PDL Mureș?! Poate mai judecă proștii care pun botul în campania electorală la găinăria borfașului PDL Mureș pe găinar PDL Mureș. De ce să ne mirăm că studenții sunt la fel de proști ca în 1996, când e vorba de găinarii din PD care îi încolonau pe prostovanii de studenți ca să voteze și ei, săracii, pentru bandiții de români în pericol să piardă prețiosul Târgu-Mureș în fața maghiarilor fără milă?! În atenția fraierilor care plătesc pentru diplome, dar nu sunt în stare să cumpere un bilet de autobuz pe banii lor și pupă dosul lepădăturii PDL Mureș care decontează pe borfașii PDL Mureș, din banii fraierilor de târgumureșeni.
Universitatea „Petru Maior”, Tîrgu-Mureş
Facultatea  de Ştiinţe Economice Juridice şi Administrative

Proiect Comunicare şi Negociere în Afaceri


Institutul Şanselor Majore

-Voluntariat în StudCard-
Profesor coordonator:                                                                             Studentă:
Tripon Avram                                                          Bîrtie Ancuţa Camelia


-2009-
Motto:  ”Creat de studenţi pentru studenţi.”


                   
          Ce este StudCard-ul?

          StudCard este un concept lansat în premiera naţională la Cluj-Napoca şi este primul card care oferă reduceri reale studenţilor.

       Cu ajutorul susţinerii autorităţilor locale din Arad, Tîrgu-Mures şi Oradea, acest proiect este implementat din anul 2008 şi în aceste centre universitare.
studenţilor la reduceri pe perioada studiilor universitare. Studenţii, datorită numărului lor ridicat, investesc foarte mult în Tîrgu-Mureş, reprezintă o adevarată piaţă de desfacere pentru agenţii comerciali şi de aceea merită reducerile de care au atâta nevoie.

          Cu toate că proiectul este destinat studenţilor, cu scopul de a-i ajuta pe perioada studiilor şi de a le aduce anumite avantaje, există şi anumite ”bariere”. Prima apare chiar datorită studenţilor care nu sunt conştienţi toate reducerile pe care le au la dispoziţie prin intermediul StudCard-ului şi folosesc doar cateva dintre ele. Alte ”bariere” apar fie din cauza atitudinii unor agenţi economici care nu sunt destul de deschişi la idei noi. De aceea StudCard îşi propune să schimbe perspectiva agenţilor economici dar şi a studenţilor.


          Cine face parte din StudCard


          Proiectul StudCard a fost conceput după modelul marilor centre universitare europene, în beneficiul studenţilor si masteranzilor la zi,  la taxă şi la buget. Practic, StudCard colaborează cu autorităţile tîrgu-mureşene şi cu agenţi economici din oraş, pentru a a facilita aceesul

Cine susţine Studcard?

          Deşi noi ca studenţi suntem diferiţi ca modalităţi de manifestare făţă de restul omanilor din jurul nostru, reuşim să găsim o cale de mijloc prin schimbarea perspectivei si a atitudinii.

          Proiectul StudCard a fost realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Tîrgu Mureş şi Transport Local Tîrgu-Mureş Siletina Impex S.R.L.Alţi parteneri fiind Eurolines, Hirlap, 24FUN, KissFm.

          De-a lungul timpului au apărut tot felul de articole despre StudCard unele favorabile altele mai puţin favorabile. Asta a depins de punctul de
vedere al diferitor persoane sau instituţii care au un mod diferit de gandire.
         
          Iată câteva extrase din articolele care au apărut despre StudCard:
Ziarul „Cuvântul liber”, 17 mai 2008:
„Ca o recunoaştere a locului şi rolului pe care studenţii îl au în viaţa comunităţii locale, Primăria Municipiului Tîrgu-Mureş sprijină desfăşurarea proiectului StudCard şi în oraşul nostru.” Oana Moldovan,  Director StudCard Tîrgu-Mureş

          În data de 17 iulie 2008, într-un articol din ziarul „Cuvântul liber”, intitulat „Cat va costă să fiţi şi dumneavoastră studenţi”, Florentin Deac vedea StudCard-ul un tertip al partidelor politice de a obţine voturi la candidatură, considerând acest proiect unul inutil, dar în acelaşi timp îi critica pe studenţii de la taxă, numindu-i mediocrii şi necompetitivi:
„In paginile acestui ziar au mai aparut referiri la "Studcard", programul care promova gratuitati pentru studenti, desfasurat in 4 orase in care erau primari PD-L, care doreau sa recastige primaria. Unealta politica a fost imbratisata cu sarg si la Targu-Mures si astfel s-a anuntat cu mult tam-tam ca "la initiativa primarului si a primariei" (observati strecurarea abila in fata a primarului, de parca acesta nu este reprezentant al institutiei mentionate chiar imediat dupa !), elevii si studentii din Targu-Mures beneficiaza de abonamente gratuite de transport public - inregistrare in 27 februarie 2008, cu numarul 189. Coroborat cu aparitia "Studcard", se vede ca plimbatul gratuit al studentilor cu autobuzele si microbuzele a fost folosit pentru atragerea de voturi in directia primarului-candidat. In conditiile in care multi dintre cei care isi doresc o diploma nu mai dau examen de admitere si isi mai si permit sa dea intre 1.600 si 4.500 RON pentru un an de facultate, cum poate cineva sa le faca cadou acestora abonamente de nici 400 RON anual? De cand se subventioneaza mediocritatea, necompetitivitatea si se doreste doar votul, si ala platit din bani publici? Si chiar nu isi permit sa isi
cumpere bilet cei care au bani gramada sa-si faca si ei o facultate? Dumneavoastra, cei caresubventionati din taxele si impozitele platite pe acesti studenti, ce parere aveti? Sugestiile si reclamatiile se primesc, ca de obicei, pe adresa Primariei si a Consiliului Local Municipal, ambele institutii, foarte darnice doar in an electoral.”

          Dreptul la replică a venit foarte repede din partea directorului StudCard Oana Moldovan, cu argumente clare şi concise.
„Prin prezenta, Consortiul Studentilor din Romania (CSR), reprezentat la Targu-Mures de Oana Moldovan, cere dreptul la replica cotidianului "Cuvantul liber", in urma articolului aparut in data de 17 iulie 2008, cu titlul "Un an de facultate - intre 1.600 si 4.500 RON!", semnat de dl Florentin Deac, in care se face referire la Proiectul StudCard si se aduc acuze la adresa noastra, iar conform legislatiei in vigoare era normal sa ni se ceara parerea. Consortiul Studentilor din Romania (CRS) este o organizatie non-guvernamentala si apolitica, cu activitate civica si sindicala, al carei principal obiectiv este apararea drepturilor si revendicarilor legitime ale studentilor. Scopul Consortiului il constituie conceperea, organizarea si desfasurarea unor activitati, proiecte siprograme in vederea implicarii active a studentilor si a tinerilor in comunitate. Printre obiectivele si directiile de activitate ale CSR se numara :
- incurajarea formarii studentilor in spiritul valorilor si principiilor democratice;
- obtinerea de facilitati pentru studenti;
- stimularea implicarii studentilor in viata societatii;
- derularea de proiecte si programe care sa aiba ca grup tinta tinerii;
- crearea de oportunitati de cunoastere si interactiune interculturala. StudCard este primul proiect studentesc care a raspuns nevoilor actuale ale tinerilor universitari, oferindu-le reduceri reale, cum este si cea pe mijloacele de transport in comun. In prezent cei peste 50 de agenti economici din Targu-Mures au semnat cu CSR protocoale de colaborare in urma carora posesorii StudCard beneficiaza de reduceri din urmatoarele domenii: medical(reduceri la cabinete stomatologice), turism (Sovata, Toplita, Vatra Dornei, Sulina), shopping, divertisment etc. Un domeniu important pe care s-a axat StudCard, la Targu-Mures, este cel cultural (reduceri de pret la cinematografe, la cele 5 teatre, precum si la muzeele si galeriile de arta din municipiu), proiectul urmarind promovarea spiritului cultural si al celui civic. Astfel, StudCardul nu promoveaza mediocritatea, ci, dimpotriva, ideea de a fi student, de a forma o elita. Prin venirea studentilor la o facultate din Targu-Mures, unitatea de invatamant, cat si orasul au de castigat. Dar pe langa taxele de studiu percepute de universitatea aleasa, nu trebuie scapate din vedere cheltuielile suplimentare legate de asigurarea mesei, a cazarii si a unui nivel de trai decent in vederea realizarii procesului de invatare, in contextul in care nu toti studentii "au bani gramada sa-si faca o facultate". Studentii nu contribuie doar la dezvoltarea universitatilor din Targu-Mures, ci si la dezvoltarea intregului municipiu, cheltuindu-si toti banii pe raza centrului universitar Targu-Mures. De mentionat faptul ca un numar mare de studenti nu provin din judetul Mures, astfel realizandu-se turismul universitar. Ei aduc bani din alte municipii in acest centru universitar, cheltuindu-i pe chirii, mancare, haine etc. Mai mult decat atat, prin participarea studentilor la evenimente cultural-artistice, acestea pot sa-si asigure un public tanar, intelectual, pe care, fidelizandu-l, il pot avea si la maturitate. Respingem insinuarile si acuzele de partizanat politic ce se desprind din continutul articolului si ne exprimam nedumerirea pentru modul in care cotidianul "Cuvantul liber" reflecta aceste lucruri, fara o prealabila si corecta informare din partea autorului.”
 Studentă cu idei, școleră cu plată! Când te judecă una care își cumpără loc în facultate!
Lista candidaţilor declaraţi admişi cu taxă

Data raportului: 24 iulie 2010
Poziția 13!

Lista candidaţilor admişi la specializarea
Management, regim cu taxă
Data raportului: 4-Sep-2007
Poziția 21. Proștilor, un om care intră la facultate fără locuri cu taxă nu ați găsit?!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.