miercuri, 7 august 2013

Știrile de bine despre Azomureș după zeci de știri de rău. Merită o investigație la tîrgumureșeanul.ro?



Știrile de bine despre Azomureș după zeci de știri de rău. Merită o investigație la tîrgumureșeanul.ro?
Cum ne aducem aminte că unii acuzau un anumit trust cum că a încercat șantaj la adresa Azomureș, poate verifică cineva cum de o publicație controlată de băieții veseli din preajma PDL Mureș devine colportatoare de știri de bine după ce a dat zeci de știri negative, cu catastrofele de la Azomureș! Sau era doar alergie la Borbely și tot ce era legat de munca ăstuia trebuia spurcat de lepădăturile pedeliste?! Fraierii ăștia se bucurau că o televiziune controlată prin banii publici de bandiții PDL amenință cu Greenpace și inventau mailuri primite chipurile de la cetățeni indignați. Desigur, la fel de agramat ca și mizeriile postate sub pseudonim de licheaua cunoscută. Desigur, bandiții nu suflau o vorbă despre un gigel de la partid care a privatizat cum a privatizat și a încălțat pe cineva cu iazul batal și nici despre interesele din jurul acestuia ale unor pramatii din partidul javrei portocalii.
Aici e știrea cu Azomureș țintă a șantajului, prin directorul său general.

http://stiri.kappa.ro/actualitate/01-11-2006/conducta-cu-santajati-s-a-spart-la-gazeta-110318.html
Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, si purtatorul de cuvant al municipalitatii, Marius Pascan, au declarat, ieri, ca vor trimite procurorilor DIICOT Cluj o cerere de extindere a cercetarilor legate de trustul Gazeta si in judetul Mures, transmite corespondentul Mediafax.

Cei doi au sustinut ca se impune cercetarea, inca o data, a plangerilor penale pentru santaj, facute impotriva reprezentantilor "Ziarului de Mures" de ei si de mai multi oameni de afaceri din oras. Initial, acestea au primit rezolutie de neincepere a urmaririi penale, insa primarul sustine ca procurorii ar fi fost si ei santajati. "Vrem sa se reia aceste dosare, pentru ca exista declaratii impotriva Ziarului de Mures, din partea mea, a domnului primar, a oamenilor de afaceri Claudiu Maior, Yetchin Erman si a rectorului Universitatii Dimitrie Cantemir. Vom face aceasta solicitare DIICOT Cluj imediat ce primesc numerele de dosare in care s-a dat NUP", a declarat Marius Pascan.
Iar aici sunt știrile bombă cu răul de Azomureș. Știrile de bine, cu copaci și cu Maior, au apărut anul acesta!
1.Combinatul AZOMUREŞ este monitorizat la sânge de către Garda de Mediu. La mai puţin de o lună de la reluarea activităţii, AZO a primit deja o amendă pentru depăşirea concentraţiei de amoniac din aer. Practic Garda de Mediu a constatat că nu trece o zi fără ca aceste concentraţii să nu fie depăşite. Cea mai mare depăşire a fost înregistrată pe 15 septembrie, când valoarea de amoniac în aer a fost triplă faţă de limita admisă.Ca de obicei, însă, Garda de Mediu sesizează, dă amenzi, iar combinatul îşi continuă activitatea în aceeaşi parametri.
2.Toamna a început cu stângul pentru locuitorii din cartierele apropiate Combinatului Azomureş. Aproape zilnic aerul devine greu de respirat, din cauza emisiilor de amoniac din aer.
În septembrie, au fost nu mai puţin de 27 depăşiri. Măsurătorile au fost efectuate de analizorul mobil care înregistrează calitatea aerului la fiecare jumătate de oră. Ultimele depăşiri ale concentraţiei de amoniac în aer au fost înregistrate în zilele de 17, 18, 20, 21 şi 22 septembrie. Maximele au fost de 0,8 miligrame pe metru cub de amoniac în aer, faţă de 0,3 miligrame pe metru cub, cât ar fi admis. Altfel spus, aproape triplu.
La sfârşitul lunii august, Azomureş a fost amendat cu 25.000 de lei după ce au fost depistate peste 20 de depăşiri ale concentraţiei de amoniac. În 2011, Garda de Mediu a aplicat combinatului 7 amenzi în cuantum de 350.000 de lei, două dintre ele fiind contestate în instanţă.
Anul acesta, autorizaţia de mediu a combinatului a fost revizuită şi prevede noi termene pentru realizarea investiţiilor menite să reducă poluarea cu amoniac, precum şi o mai strictă automonitorizare a aerului din oraş. Azomureş riscă să rămână fără autorizaţia de mediu, dacă planul de conformare nu va fi respectat şi ar putea chiar să îşi întrerupă activitatea.
Pentru că amenzile şi avertismentele autorităţilor nu au nici un rezultat, Realitatea TV Tîrgu-Mureş a contactat astăzi cunoscuta organizaţie ecologică Greenpeace. Membrii acesteia sunt cunoscuţi în întreaga lume pentru modul în care aleg să protesteze faţă de marii poluatori. Pe de altă parte, AZOMUREŞ este în aceste zile obiectul unui nou set de măsurători efectuat de Garda de Mediu.
detalii pe: www.provincianews.ro - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/realitatea-tv-tirgu-mures-a-sesizat-greenpeace-in-cazul-azomures.html#sthash.D14XFId2.dpuf

3.In perioada 2 5.08.2012-23.09.2012 in, municipiul Targu Mures s-au inregistrat
45(patruzecisicinci) depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac in aerul inconjurator la probele de 30 de minute si 8(opt) depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac la probe de 24 de ore. Monitorizarea a fost realizata de Agentia de Protectie a Mediului Mures prin autolaboratorul pozitionat in Targu Mures strada Gheorghe Doja nr. 231. Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Mures, a demarat un control la S.C. Azomures S.A. in data de 19.09.2012 pentru a verifica activitatea acestui agent economic si a identifica motivele care au condus la aceste depasiri ale concentratie de amoniac in aer. Controlul a fost finalizat in data de 27.09.2012. Din datele puse la dispozitia organelor de control de catre reprezentantii AZOMURES arezultat ca depasirile inregistrate de catre autolaboratorul Agentiei de Protectia Mediului, s-au datorat deselor porniri si opriri ale instalatiilor (obiectivul AZOMURES a fost inchis in luna august pentru efectuarea unor investitii in retehnologizare) In plus conditiile atmosferice au fost defavorabile.
Astfel s-a aplicat agentului economic S.C. AZOMURES S.A. amenda
contraventionala in cuantumd e 50000 lei(cincizecimiilei). - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/lista-evenimente/articol/poluarea-de-la-azomures-de-neoprit.html#sthash.kfeQqdFk.dpuf

4."Dacă un singur cetăţean din Tîrgu-Mureş are de suferit din cauza Combinatului trebuie luate măsuri dure" este afirmaţia vehementă a primarului Dorin Florea.,, Dacă un singur cetăţean din Tîrgu-Mureş are de suferit din cauza Combinatului trebuie luate măsuri dure. Acesta este punctul meu de vedere. Combinatul a fost sancţionat, s-a adus o staţie mobilă la Tîrgu-Mureş care a funcţionat zilnic. A dus-o de aici, a declarat că nu produce nicio poluare, cum l-aţi auzit bineînţeles.  Mai mult turcii au plecat, li s-a dat acordul de mediu ca să poată să îl vândă la un preţ consistent celor din Elveţia. Elveţienii să-şi pună la punct Combinatul", a declarat Dorin Florea, primarul municipiul Tîrgu Mureş.
detalii pe: www.provincianews.ro - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/eveniment/articol/florea-ataca-azomures.html#sthash.cIMbBZ7T.dpuf
5. În legătură cu informaţiile date publicităţii de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş privind „calitatea excelentă a aerului” în Tîrgu-Mureş,  primarul municipiului, dr. Dorin Florea a declarat: „A susţine că emisiile de amoniac de la Combinatul Azomureş sunt în limitele normelor de poluare admise reprezintă o jignire şi o mare bătaie de joc la adresa târgumureşenilor. Poluarea este mai mare ca niciodată iar consecinţele, din păcate, ireversibile. Aşa că, îi invit pe toţi cei care au dat avize de mediu combinatului, pe toţi cei care susţin că Azomureş nu poluează, să se mute acolo cu familiile lor, să simtă în propriii plămâni cât de excelentă este calitatea aerului. De altfel, despre modul suspect în care ministerul şi agenţiile de resort  au dat autorizaţia de mediu combinatului o voi informa şi pe dna ministru Rovana Plumb. Este inadmisibil ca locuitorii oraşului să fie obligaţi să respire,la nesfârşit, aer excelent… poluat”. - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/eveniment/articol/ministrului-mediului-rovana-plumb-informata-despre-poluarea-provocata-de-azomures.html#sthash.gJMbv2EC.dpuf
6. UPDATE - Otravă în aer !!!

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş a anunţat că la măsurătorile efectuate la combinatul Azomureş s-au înregistrat din nou depăşiri ale concentraţiei de amoniac în aer. Pe 21 august rezultatele măsurătorilor efectuate pe strada Gh. Doja au arătat că există depăşiri de amoniac în aer, la 0,5 km de combinatul Azomures.

Conform comunicatului emis de APM Mures, în data de 21 august au fost înregistrate trei depăşiri ale concentraţiei maxime admise pentru amoniac in aerul înconjurător, pe probe prelevate în intervalul orar 10:00-11:30, în zona străzii Gh. Doja nr 231, adica la aproximativ 0,5 km de combinatul Azomures. Concentratia maxima măsurata pe probe de 30 de minute a fost de 0,788 mg/mc, adică dublu faţă de concentraţia maximă admisă.

Reprezentantii APM Mures au mai spus ca in data de 22 august au fost inregistrate şapte depăşiri ale concentraţiei maxime admise pentru amoniac în aerul inconjurator, pe probe prelevate şi de această dată  în intervalul orar 10:00-11,30, în aceeaşi zonă mentionaţă. In acest interval, valoarea masurata a fost de 0,182 mg/mc fata de 0,100 concentratia maxima admisa.

APM Mureş a anunţat Comisariatul Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a lua măsuri în consecinţă.

----------------------------------------------

Am primit un e-mail pe adresa tirgumureseanul@gmail.com pe care îl publicăm integral.

"Acum câteva zile anunţaţi că Azomureş a făcut profit de 29 milioane de euro în trei luni. Apoi, publicaţi o altă ştire în care aratati că Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţan Mureş a aplicat o amendă de 50.000 lei combinatului chimic Azomureş - în jur de 12.000 de euro. Concluzia logică este că cei de la Azomureş se pi...şă pe amenzile de mediu ce reprezintă 0,040% din profitul pe trei luni !!!! Tîrgumureşeni, treziţi-vă la realitate !!! Combinatul face profit pe sănătatea oamenilor. Sâmbătă, 20 August, la ora 19, oraşul era poluat din greu aşa cum se vede şi din filmuleţul de mai jos. Unde dracu' sunt ecologiştii şi ONG-urile în aceste momente ? Se pregătesc să strângă PET-uri la Peninsula sau să urmărescă cărăbuşii, liliecii s-au piţigoiul cu guşă prin păduri. Despre faptul că gazele de la Azomureş distrug plămânii copiilor noştri, nu vorbeşte nimeni. Totul e o mascaradă politică. Şi când te gândeşti că ministrul mediului este din Tîrgu-Mureş îţi dai seama că trăim într-o ţară nebună. În faţa televiziunilor ministrul strânge PET-uri, iar Azomureşul nu contează, face profit şi primeşte amenzi de doi bani. Aurel Oros - un tîrgumureşean cu doi copii."
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/articol/video-profit-pe-sanatatea-oamenilor-amenda-aplicata-de-garda-nationala-de-mediu-este-de.html?tx_ttnews%5BcalendarYear%5D=2013&tx_ttnews%5BcalendarMonth%5D=6&cHash=c01fa19272b6c177a23202b5f8e03c22#sthash.C7hDGJaw.dpuf
7. Închiderea Combinatului Azomureş pentru revizie a redus semnificativ poluarea în Tîrgu-Mureş. Totodată, închiderea în perioada 15 iulie-15 august a Combinatului Chimic Azomureş, pentru reparaţii capitale, prima de acest fel de la inaugurarea acestuia, a redus aproape de zero concentraţia de amoniac din aer. Directorul executiv al APM, Dănuţ Ştefănescu a precizat că speră ca noii patroni ai Combinatului, să investească în această unitate, pentru a realiza acordul de mediu cu Uniunea Europeană..Totodată, Combinatul trebuie să finalizeze până in 2015 anumite investiţii de mediu şi să facă automonitorizare şi măsurători ale emisiilor în Cristeşti şi Mureşeni.  - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/bucurati-va-pana-pe-15-august-azomures-nu-mai-polueaza.html?tx_ttnews%5BcalendarYear%5D=2013&tx_ttnews%5BcalendarMonth%5D=4&cHash=214e00ffc037568855a88dc3f42d168e#sthash.PeBdvONr.dpuf
8. Garda de Mediu Mureş a aplicat încă o amendă combinatului Azomureş pentru poluarea aerului cu amoniac. Sancţiune de 50.000 de lei după ce staţia mobilă de măsurare a emisiilor de amoniac din aer a înregistrat mai multe depăşiri ale concentraţiei de amoniac în perioada 17-20 noiembrie. Astfel, combinatul din Târgu Mureş este pentru a şaptea oară amendat din aceeaşi cauză de către Garde de Mediu Mureş. De reţinut că în data de 17 noiembrie s-au înregistrat o concentraţie DUBLĂ faţă de cea admisă.
9: oc ! - Noii proprietari ai combinatului Azomureş vor să concedieze 1.000 de oameni.

Din mai multe surse din interiorul combinatului chimic Azomureş am aflat că noii proprietari ai combinatului Azomureş ar dori concedierea a aproximativ 1.000 de muncitori din toate sectoarele, din cei aproximativ 2629 de anagajaţi pe care îi are. Deja s-au întocmit o serie de liste cu cei care urmează să îşi piardă locurile de muncă. Măsura, deocamdată secretă, este una foarte dură, având în vedere că aproape jumătate din oameni sunt trimişi acasă. Pe de altă parte, dacă acestă concediere masivă se va întâmpla, se va crea o situaţie socială foarte gravă în oraş, unde locurile de muncă sunt şi aşa destul de puţine. Vom reveni cu amănunte în următoarele zile.
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/articol/soc-noii-proprietari-ai-combinatului-azomures-vor-sa-concedieze-1000-de-oameni.html#sthash.XZVEnWPJ.dpuf



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.