luni, 12 august 2013

Cel puțin la Târgu-Mureș, șefii de scară/asociație nu plătesc pentru că locuiesc în bloc, cu prostimea! Avantaje de la pungașii din primărie?



Cel puțin la Târgu-Mureș, șefii de scară/asociație nu plătesc pentru că locuiesc în bloc, cu prostimea! Avantaje de la pungașii din primărie?
La Târgu-Mureș, cel puțin, cei care se joacă de-a șefii de scară/asociație nu plătesc împreună cu prostimea. Suntem curioși unde e documentul care permite unui individ plătit deja pentru ceea ce face să aibă și …facilități golănești! Cumva e vreo altă șmecherie a derbedeilor din primăria Târgu-Mureș? Cumva asta intră la facilități de handicapat, de genul abonamente la gunoiul FCM, la jucat fotbalul cu ratatul lui Florea din primărie, la strâns semnături prin dobitocii de șefi de asociație/scară pentru ca bandiții lui Florea să facă parcări acoperite de 800 de euro pe firma dedicată Senin? Cumva asta intră și la pupat dosul lui Maior când vine acela cu agramații lui pentru prostit fraierii care pun botul la spusele găinarilor PDL Mureș? Ce prestează șefii ăștia pentru facilitățile dedicate sau e mafia prea mare pentru a afla?!
P.S. Urmăriți afacerile legate de blocuri, de la mansardări, reabilitări termice, zugrăviri, sensuri unice, parcări pe Senin, pișcotări și asfaltări, locuri de joacă pentru copii, închirieri/vinderi/dărâmări de centrale termice de cartier și veți găsi mereu că bandiții din PDL Mureș lucrează pe camarila și pe jegurile de membrii de partid!  Cât îi mai lăsați pe troglodiții puși etnic, ca să nu fure maghiarul (sic)?
P.S. 2 Urmăriți creșterea șefului Ioan Cucuiet. Insul a ajuns să pună mâna pe curtea centralei termice de pe Coșbuc, ăia de la Energomur nu prezintă vreo dovadă că primesc bani pentru că ăsta are fermă de câini, că parchează mașini acolo, că folosește sute de metri pătrați după cum îl duce capul! Poate cretinii de la Energomur și porcii lui Florea din primărie au crezut că funcția de șef de scară/asociație chiar există și că inșii care ocupă așa ceva au facilități față de proștii care îi plătesc! Surpriză!
P.S.3 Porcii lui Florea nu au reușit nici până astăzi să arate că acela nu folosește domeniul public pentru grădină de 80 mp! Mai mult, porcii lui Florea au scris senini, cu semnătura găinarului cunoscut, că șeful de asociație are acolo flori frumoase care înfrumusețează cartierul! Ca orice găinărie românească, ca să te ai bine cu banditul de la primărie e suficient să fii român și să pupi ceva?!

Funcţia de „şef de scară“ nu există

În concluzie, iată care este părerea unui administrator de imobile: „În organigrama unei asociaţii de proprietari sau locatari nu exista funcţia de «şef de scară» , cu toate acestea, în majoritatea asociaţiilor din Craiova există persoane desemnate pe o scară de bloc pentru a intermedia relaţia dintre administrator, respectiv  preşedinte şi proprietari.
Trebuie ştiut că „şefii de scară“ nu au dreptul să beneficieze de „discounturi“ la cheltuielile de întreţinere, adică să le fie scăzute persoane la întreţinere, să plătească mai puţini metri cubi de apă sau să aibă alte beneficii de acest gen. Au dreptul să fie remuneraţi financiar doar dacă Adunarea Generală stabileşte acest lucru fie prin retribuţii lunare, fie prin intermediul primelor periodice. Atenţie însă: toate aceste venituri sunt impozabile.
Administratorul este cel care are obligaţia de a citi contoarele generale ale scărilor arondate asociaţiei şi tot el este cel care se ocupă de toate lucrările executate pe părţile comune ale condominiilor. Proprietarul este cel care trebuie să aducă la asociaţie lunar citirea contoarelor din apartamentul său, iar modificarea numărului de persoane se poate face doar prin cerere scrisă către asociaţie.
Există şefi de scară care au impresia că ei sunt factori de decizie în asociaţie şi care nu fac altceva decât să beneficieze de tot felul de facilităţi, care hărţuiesc proprietarii ce nu îi lasă să le treacă pragul pentru a verifica diverse lucruri, care penalizează anumite apartamente trecând un număr mai mare de persoane la întreţinere  şi care se ţin de tot felul de intrigi.
„Într-o lume civilizată, care respectă intimitatea şi dreptul de proprietate al individului, aceste funcţii nu există“, este părerea Alinei Mora, reprezentanta unei firme de administrare imobile. http://www.gds.ro/Actualitate/2012-02-15/Fisa+postului+de+sef+de+scara%3F

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.