miercuri, 14 august 2013

Jandarm şi fondator al unei asociaţii culturale care primeşte bani de la primării PDL și de la consiliul judeţean. Istrate de la Mureș

Jandarm şi fondator al unei asociaţii culturale care primeşte bani de la primării PDL și de la consiliul judeţean. Istrate de la Mureș
Peste 10.000 de participanţi sunt aşteptaţi să asiste la demonstraţii ale unor structuri din sistemului naţional de apărare şi să asculte artişti consacraţi care, prin cântecul lor, vor aduce un mesaj de unitate naţională şi un omagiu eroilor români căzuţi la datorie in cel de-Al Doilea Război Mondial. Ciprian Istrate  spune că evenimentul se apropie de ceea ce şi-a dorit de la bun început iar publicul spectator va avea ocazia să vadă anul acesta scurte scenete de război. Festivalul este organizat de Asociaţia Intercomunitară Iernuţeana.Festivalul Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut" va debuta joi, la ora 13, la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş. - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/15-august-festivalul-cantecului-popular-patriotic-la-oarba-si-la-iernut.html#sthash.uHeAYnZH.dpuf

Ciprinan Istrate era ultima oară când am verificat jandarm. Omul era prezentat acum 2 ani ca angajat MAI, dar fondator al unei asociații care avea sprijin de la primării PDL (și mai și presta la televiziunea de propagandă pentru gunoaiele din PDL Mureș care i-au și dat ȘTII TV-ului găinarilor 3 luni casetele primăriei, gratis, ca orice borfași ai banilor publici), și se bucura de evenimente organizate de primăria Mureș.  Pentru că angajații televiziunilor de partid au mereu afaceri la șeful de partid de la primărie, puteți enumera o grămadă de inși angajați Știi TV și Realitatea, posturile de promovat idioții PDL: Chiorean, Roman, Blăjuț, Suciu, Manoilă, cu firme care au fost/sunt în parteneriat cu gășcarul portocaliu care nu știe decât afaceri pe partid, camarilă și pupincuriști.
Se întâmplă, desigur, etnic, la Târgu-Mureş:
Articolul de acum 2 ani:
Jandarm şi fondator al unei asociaţii culturale care primeşte bani de la primării PDL /PNL şi de la consiliul judeţean. Istate de la Mureș

Primim de la jandarmi următorul comunicat:

Luni, 15 august a.c., de la ora 14.00, pe Platoul Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş va avea loc prima ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut”.Evenimentul îl are drept iniţiator pe domnul căpitan  Ciprian Istrate, ofiţer în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „ Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş şi fondator al Asociaţiei Culturale „Pe Mureş şi pe Târnavă”. Ideea organizării acestui festival este aceea de cinstire a eroilor care s-au jertfit la Oarba de Mureş, de  readucere în atenţia publicului tânăr, în special, a sentimentului patriotic naţional, de preţuire a trecutului istoric al poporului român, de devotament faţă de neam şi ţară, a precizat cpt. Ciprian Istrate. Cu acest prilej va fi oficiată o slujbă comemorativă, vor fi susţinute alocuţiuni, iar de la ora 15.00 va fi prezentat un program artistic. La spectacolul folcloric extraordinar au fost invitaţi interpreţi de marcă ai cântecului patriotic: Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fă rca ş, Aurel Tămaş, Nicolae Mureşan, Marius Ciprian Pop, Cornelia şi Lupu Rednic, Radu Ciordaş, alţi interpreţi tineri care vor duce peste timp mesajul cântecelor patriotice, precum şi ansambluri folclorice. La aceste eveniment sunt aşteptaţi toţi amatorii  de folclor autentic românesc.

Am decis să trecem peste ceea ce ştiam despre iniţiatorul evenimentului, cunoscut şi pentru emisiunile la Ştii TV (post cu aplecare spre PDL) şi pentru prezenţa aproape non-stop în spectacolele organizate de Primăria Târgu-Mureş (condusă de şef PDL Mureş). Dacă am considera evenimentul de la Oarba de Mureş fără interesele politice am putea căuta cei 3.000 de lei primiţi pentru eveniment de la Consiliul Judeţean Mureş (solicitarea 5414, din poziţia 17 în lista programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pentru care se solicită finanţare din bugetul public al judeţului Mureş în anul 2011), convocatorul în baza dispoziţiei primarului din Târnăveni nr.2391 din 22.07.2011, care are pe ordinea de zi, la numărul 2 aprobarea parteneriatului primăriei cu asociaţia amintită.  Siteul Târnăveni.ro dă chiar şi o generozitate cu autocare gratuite pentru cei care vor sa participe la festival, puse la dispoziţie de Primăria municipiului Târnăveni, autocare(să fie ale Siletinei, firma cu care a intrat Maior – PDL în primărie?!) care vor pleca din fata complexului Venus,  de la ora 13. Citând din Zi de Zi, iniţiativa noului spectacol aparţine Asociaţiei Culturale „Pe Mureş şi pe Târnavă” care în parteneriat cu Primăria Iernut, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Instituţia Prefectului Judeţului Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Târgu-Mureş (PDL n.n), Primăria Luduş (PDL), Primăria Târnăveni (PDL), Primăria Chiheru, Primăria Ogra, Primăria Nadeş şi Primăria Daneş (PDL) s-au ocupat de toate aspectele organizatorice.

Nu ştim câţi bani s-au strâns din bugetele locale pentru acest festival, dar cert este că se simte o componentă politică importantă PDL, de an de criză, când toată lumea trebuie să mai câştige cinstit un ban. Iar dacă poziţia de angajat la stat concordă cu poziţia de fondator al asociaţiei care primeşte bani publici să verifice instituţiile abilitate. Oricum, ne amintim că la Târgu-Mureş să lucrezi pentru FCM, pentru posturile de imagine PDL, în primărie, prefectură şi consilii locale şi judeţene şi să faci parteneriate cu instituţia cu bani publici este un fapt divers atunci când ai de ocupat domeniul public, de făcut târguri de nunţi sau lactate, concerte sau festivaluri de gătit. Verifică cineva statutul de angajat cu cel de partener pe firma proprie  cu instituţia la care lucrează respectivul/respectiva?

Mia trebuie spus şi că asociaţia respectivă a avut programat spectacol în 26 iunie cu Primăria Luduş (condusă tot de un PDL-ist) pe afiş!

Citeste mai mult: Se întâmplă la Târgu-Mureş: Angajat la stat şi fondator al unei asociaţii culturale care primeşte bani de la primării PDL/PNL şi de la consiliul judeţean (UDMR)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.