vineri, 23 august 2013

Maghiarii, între vâltoare și torent sau ce nu vor porcii PDL Mureș nu se întâmplă



Maghiarii, între vâltoare și torent sau ce nu vor porcii PDL Mureș nu se întâmplă
Bandiții din Primăria Târgu-Mureș care au reușit performanța să aibă campanie electorală pentru jigodia cunoscută cu foștii sereiști, actuali polițiști locali, cu autocolantele pe banii publici (1900 de euro, 3000 de bucăți, prin magazin FCM, prin scrisori deschise care put a altă achiziție din bani publici (căutați pliantele pe licitatiapublica.ro), bandiții care au inventat afaceri pentru găinarii din PDL Mureș și întreținuții pupincuriști din primărie și camarilă și gunoaiele de români care sprijineau Țara secuilor ca viitoare capitală culturală (sic!) au pus bețe în roate maghiarilor care vroiau…vâltoarea.
Cum se știe că la mafia PDL nu merge să faci altă manifestare decât cea pe banii publici și pe avortonii din PDL Mureș și pe presa dobitoacă a ăstora nu e o  veste șoc. P.S. Poate mai votează și de acum UDMR pentru afacerile lepădăturilor PDL pe fotbal, futsal, transporturile terestre ale primăriei, reparații bazine, pompe, tobogane, termopane, reparații școli, izolare termică, publicitatea de sute de mii de euro anual pe borfașii care duc presa la notar, pentru cartelul jegos al lepădăturilor de români,  din moment ce porcii din PDL îi sabotează non-stop! Ce spuneți, maghiari, mai votați cu mafia jegoasă românească, cu întreținuți PDL Mureș și cu bandiți din servicii secrete?!  Și despre PSD și PNL nu are rost să mai cerem să sprijine UDMR din moment ce bandiții din PDL Mureș fac afaceri cu bandiții din sau cu familii în PSD/PNL Mureș!


Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala

Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.

Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.

Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.

„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/
Citynews.ro dixit:
UDMR Mureş a trimis astăzi, o scrisoare deschisă primarului municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, prin care îşi exprimă indignarea faţă de atitudinea municipalităţii cu privire la organizarea Vâltorii Mureşene, eveniment care se doreşte a marca Zilele Culturii Maghiare din Mureş.

UDMR Mureş reclamă în scrisoarea deschisă că primarul face segregare şi politică, jignind astfel demnitatea maghiarilor.

"Noi vorbim despre coexistența culturilor naționale, deci despre multiculturalitate, iar Dvs amenințați cu segregare, deci faceți politică...ne tratați diferențiat, nu ne asigurați la Tîrgu Mureș în centrul orașului posibilitatea organizării Vâltorii Tîrgumureșene și nu sprijiniți evenimentul din fondul comun la care cotizează consistent și contribuabilii maghiari. Această discriminare ne semnalează că maghiarii sunt tratați ca cetățeni de rangul doi la Tîrgu Mureș. Este inadmisibil", se arată în scrisoarea semnată de preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor.

Brassai a mai declarat că organizatorii au depus cererea pentru aprobarea evenimentului în urmă cu câteva luni, însă municipalitatea a luat o decizie în acest sens abia ieri.

Reamintim că locaţia stabilită pentru desfăşurarea Vâltorii Mureşene este malul Mureşului, după ce comisia de avizare a evenimentelor a decis pe 21 august că acest eveniment nu va putea avea loc în centrul municipiului din cauză că se va suprapune cu alte evenimente programate şi aprobate, iar în Parcul Municipal va putea avea loc doar în perioada 31 august -1 septembrie, pe 30 august urmând să se desfăşoare în această locaţie un eveniment cultural artistic al ansamblurilor folclorice.

Astfel, organizatorii evenimentului, Asociaţia pentru Târgu Mureş, din care fac parte reprezentanţi UDMR şi PPMT, vor da startul la Vâltoarea Mureşeană pe 29 august pe malul Mureşului.

UPDATE: Ce spune primarul Florea

„Primăria Tîrgu Mureş nu s-a opus şi nu se opune manifestării organizate de dvs. V-am sfătuit doar că aceasta poate fi gândită ca o sărbătoare comună, un eveniment serios, care să pună în valoare, într-un mod elegant şi complex, cultura târgumureşeană.
Ceea ce dumneavoastră omiteţi să spuneţi populaţiei este că doriţi, de fapt, o manifestare cu scop  comercial, menită însă a crea zarvă, vrajbă şi zâzanie în acest oraş. Este regretabil domnule Brassai, că vă pretaţi unei diversiuni nedemne pentru un lider politic, iar „vremurile noi” la care faceţi referire înseamnă o Europă a valorilor comune, care ne unesc şi pe care suntem datori să le promovăm împreună”, a arătat primarul Florea.
În caz că ați uitat, Florea, ca român ce e, sprijinea Țara secuilor! Să moară de necaz marii români din rândul foștilor propagandiști PCR și ratații din SRI care au ajuns să facă și propagandă pentru cretini.





De curiozitate, maghiarii nu au doar vâltoare, au și ….torent! E drept că fotbalistic și în liga a VI-a fotbalistică!
http://www.frf-ajf.ro/dolj/competitii-fotbal/liga-a-vi-a-seria-a-iii-a-1295/torentul-secui-3488.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.