miercuri, 21 august 2013

O tempora! Pe vremea când Florea făcea afaceri cu cumnatu-su, ca orice gășcar ales etnic și pe banii proștilor de români! Pe vremea când termopanele nu ajungeau pe firma amatorului de elicoptere Poruțiu!



O tempora! Pe vremea când Florea făcea afaceri cu cumnatu-su, ca orice gășcar ales etnic și pe banii proștilor de români! Pe vremea când termopanele nu ajungeau pe firma amatorului de elicoptere Poruțiu!
Ce vremuri, ce presă!

Afaceri în familie la Primăria Târgu Mures
http://www.ziaruldemures.ro/index.php?id=25&tx_ttnews[tt_news]=2594
*Primarul mult iubit al târgumuresenilor a devalizat miliarde de lei pentru prosperitatea afacerilor cumnatului său, Alexandru Lobontiu*Sub egida unor licitatii trucate, Dorin Florea a înlesnit câstigarea licitatiei de montare a instalatiei de aer conditionat în Primăria Târgu Mures de către SC Fiord SRL, firmă în spatele căreia se află fratele Danei Florea *Totul pe banii contribuabililor târgumureseni...

Primarul demagog al Târgu-Muresului, Dorin Florea, a transformat institutia Primăriei într-o afacere de familie. Sub masca unor licitatii trucate, o serie impresionantă de lucrări de instalatii electrice, instalatii tehnico-sanitare, lucrări de constructii si chiar dotarea cu geamuri termopan a clădirii au fost câstigate de către o firmă fantomă, în spatele căreia se află "rubedeniile" primarului de Mures.

Coincidente uimitoare
Vă amintim că, la începutul anului 2003, Primăria Târgu Mures a organizat o licitatie pentru atribuirea lucrărilor de montare a instalatiei de aer conditionat în cadrul institutiei. Licitatia a fost câstigată de către o firmă aflată, aparent, sub semnul anonimatului, SC Fiord SRL, cu sediul pe strada Lăpusna nr. 6/C. Din informatiile existente, se pare că decizia de modernizarea a sediului din centru orasului a survenit concomitent cu înfiintarea SC Fiord SRL. Pentru că, vă spunem noi, la începutul anului 2002 aceeasi Primărie a organizat o licitatie pentru atribuirea lucrărilor de montare geamuri termopan. Iar licitatia se pare că a fost câstigată tot de către SC Fiord SRL, care l-a vremea respectivă ar fi avut ca si obiect de activitate si această "îndeletnicire". Potrivit datelor furnizate de către Registrul Comertului (RC), SC Fiord SRL si-a început activitatea în data de 30.01.2002. Societatea are ca si activitate principală comert cu ridicata al altor aparaturi utilizate în industrie, comert si transporturi. În timp ce domeniile secundare de activitate declarate privesc activităti de productie, constructii, comert intern, servicii import-export, respectiv re-export, precum si servicii de comert exterior, de barter, lohn si leasing. Până aici, toate bune si la locul lor!

Datornici, dar... degeaba
Problema începe, însă, să se împută si să miroase urât când în spatele afacerilor SC Fiord SRL întâlnim un personaj oarecum interesant, Alexandru Lobontiu, nimeni altul decât cumnatul primarului de Târgu Mures. A cărui nume, desi nu apare în actionariatul SC Fiord SRL, este vehiculat în mai toate cercurile sociale importante: "Asta e firma cumnatului lui Florea. Numele nu-i apare printre actionari dar mai mult ca sigur că lucrează acolo. Vă spun asta pentru că, în fiecare lună, Lobontiu aduce la Registrul Comertului (RC) constatatoarele de la SC Fiord SRL", a declarat una dintre angajatele RC, care, din motive lesne de înteles, preferăm să rămână sub semnul anonimatului. Pe lângă aceasta se mai adaugă si niste datorii exorbitante pe care societatea în cauză le are si până în prezent către statul român, lucru care ar fi exclus-o din start de la participarea la licitatie. Asa spre exemplu, datoriile SC Fiord SRL către Ministerul Finantelor Publice au crescut vertiginos de la an la an. În momentul de fată, firma lui Alexandru Lobontiu figurează cu succes pe lista datornicilor si prezintă obligatii restante la bugetul de stat care depăsesc 60 de milioane lei. La Primăria lui Florea, însă, legea e doar pentru fraieri. Si nimic nu pare a fi întâmplător!

Banii se spală în... familie
Să trecem mai departe! Firma "fantomă" SC Fiord SRL are un profit de invidiat, obtinut în mai putin de doi ani de zile de când si-a scos serviciile pe piată. Astfel, dacă în 2002, SRL-ul ajunsese la o cifră de afaceri de peste 4,4 miliarde de lei, un an mai târziu se ridicase la aproape sapte miliarde lei. Tot acest profit exorbitant intră cu succes în buzunarele "sogorului" primarului de Târgu Mures. Asadar, pe lângă faptul că rubedeniile primarului Florea tepuiesc în stil mare statul român, care se găseste momentan în postura de bou încornorat, societatea Fiord mai beneficiază si de o serie impresionantă de câstiguri cu iz vădit penal. Iar Primăria lui Florea continuă să tacă si să pună lacăt pe zecile de dosare cu licitatii măsluite de către primarul de Târgu Mures. "În anul 2002 s-a început modernizarea sediului. Atunci am început să punem în Primărie geamuri termopane. Cu ce firmă am lucrat? Acum, chiar vreti să le stiti pe toate! De unde să stiu? Nu îmi amintesc", a încercat să se eschiveze Marius Pascan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mures. Si când te gândesti că totul se întâmplă pe banii contribuabililor târgumureseni! No comment!

Contactat telefonic de către echipa redactională a ZIARULUI de Mures, Alexandru Lobontiu nu a negat implicarea firmei sale în "afacerile" de la Primărie: "Într-adevăr, firma noastră a instalat aerul conditionat în institutie. Nu mai stiu ce sumă de bani am primit pentru executarea lucrărilor. Dar termopane nu am instalat noi. Nu ne-am ocupat niciodată cu asa ceva". Amnezie? O fi luat-o de la Natea, fostul prefect si protector al lui Flore

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.