marți, 20 august 2013

Păcălicii lui Florea mimează interesul pentru primarul liberal! Pentru prostit…proștii Rușine, prefăcuților!



Păcălicii lui Florea mimează interesul pentru primarul liberal! Pentru prostit…proștii Rușine, prefăcuților!
Șmecherașii pupincuriști de la propagandă dau pe goarnă următorul comunicat. Din el ați deduce că pedeliștii ăia doi cu afaceri și interese de partid sunt interesați de Dandea și de semnificația muncii sale. Greșit! Dovadă unele articole publicate în anii trecuți și care dovedesc lipsa de interes ale gășcarilor PDL privind primarul liberal care a făcut cinste orașului, spre deosebire de unii bandiți cu carnete portocalii care se joacă de-a afacerile dedicate.

Primarul Dorin Florea alături de Claudiu Maior, au depus vineri dimineaţă o coroană la statuia fostului primar al municipiului Tîrgu-Mureş, Emil Dandea, cu ocazia împlinirii a 44 de ani de la trecerea sa în eternitate. ”În fiecare an depunem o coroană de flori la statuia primarului Emil Dandea ca şi la statuia lui Bernady Gyorgy pentru că eu cred că în momentul în care îndeplineşti o funcţie la fel cum au îndeplinit-o ei, memoria lor trebuie respectată prin fapte.”, a declarat primarul dr. Dorin Florea. Totodată, primarul Dorin Florea a mai adăugat „ Trebuie să ne respectăm trecutul şi să învăţăm din el, pentru ca viitorul să însemne evoluţie”. Emil A. Dandea (n. 1893 - d.1969) a fost un eminent jurist, publicist, director al ziarului Glasul Mureşului, om politic și demnitar român, membru al PNL, primar al municipiului Târgu Mureș între anii 1922 - 1926 și 1934 - 1937. Alături de primarul György Bernády, Emil Dandea este considerat ca fiind unul din iniţiatorii modernizării municipiului. Statuia lui Emil Dandea, amplasată în prezent în centrul municipiului Târgu Mureş, este încadrată de Biserica Buna Vestire şi Primăria Municipiului, fiind inaugurată pe data de 18 august 1996, operă a sculptorului Anton Rațiu.

Biroul de presă al Primăriei Tîrgu-Mureş


Dandea a „albit” şi nici avram iancu nu se simte mai bine
În „buricul” târgului, în faţa primăriei, avem o statuie, cea a primului primar român al Târgu-Mureşului. Reprezentat în picioare, Emil Dandea veghează cu demnitate zona centrală. Impresia pe care artistul a dorit să o dea operei sale de artă este însă atenuată de accidentul prin care a trecut statuia , deoarece Dandea a „albit” ! Nu datorită trecerii timpului, ci folosirii, de către păsări, a creştetului său drept… toaletă. Culmea este că la doar câţiva metri îşi are biroul ultimul primar român al Târgu-Mureşului, care, însă, dovedeşte că nu este interesat de subiect şi de cinstirea memoriei unui primar PNL, fiind mai ocupat să se lupte cu… viceprimarul actual al aceleiaşi formaţiuni. Dacă unii din administraţia local ă care au oraşul pe mâini, la propriu, nu sunt interesaţi de soarta unor opere de artă, ce să mai spunem atunci de conducerea PNL, care nu dă semn nici ea că o interesează în ce hal se află statuia fostului preşedinte al organizaţiei judeţene ? Şi ca să nu se creadă că ne pasă doar de Dandea, le adresăm invitaţia edililor şi unora care vor veni să cerşească voturile peste nici doua luni mizând pe cartea naţionalistă să verifice starea în care se află statuia lui Avram Iancu şi bustul lui Nicolae Bălcescu. Statuia Crăişorului munţilor este, de asemenea „pictată” cu găinaţ, iar Bălcescu pare că a …ruginit!

Citeste mai mult: Dandea a albit si nici Avram Iancu nu se simte mai bine
Bernády comemorat, Dandea tot pătat
În urmă cu două săptămâni, fostul primar al Târgu-Mureşului, Bernády György, a fost comemorat cum se cuvine de către unii din reprezentanţii administraţiei publice locale, de către unii din UDMR şi de cei cărora le pasă de istorie şi simboluri. Astfel au fost depuse coroane la mormântul din Cimitirul Reformat şi la statuia din Piaţa Bernády, iar aportul fostului primar la dezvoltarea oraşului a fost evidenţiat de vorbitori. Celălalt primar de care
s-a legat istoria Târgu-Mureşului, cel român,  Emil Dandea, are statuia nebăgată în seamă de către unii din reprezentanţii administraţiei publice sau din alte instituţii pe bani publici. E drept că şi statuia lui Emil Dandea e în atenţia unora timp de o zi (adică mai mult în atenţia liberalilor), dar în restul zilelor nu i se dă pic de atenţie. Statuia fostului primar şi deputat român se prezintă şi astăzi murdară, plină de praf, „împodobită” cu excremente de pasăre, la câţiva paşi de biroul actualului primar român. Acesta a dovedit că face alergie şi la ideea de viceprimar PNL ales de consiliul local, aşa că un primar PNL, fie şi în formă de statuie, în nici un caz nu se bucură de atenţia „alesului”, dar măcar ca un gest de respect pentru funcţia, dacă nu pentru valoarea sau partidul din care făcea parte Emil Dandea, se poate face.  Şi
cu un drum,  poate se găsesc oameni să cureţe (dacă tot îi plătim şi pe ei) şi alte
opere de artă care se prezintă mizerabil, pline de praf şi de excremente,  ca de exemplu bustul lui Nicolae Bălcescu sau Avram Iancu şi calul său !

Citeste mai mult: Bernady comemorat, Dandea tot patat!


Dor de Eminescu, nu şi
de Bălcescu sau Dandea?!
Nu departe, doar în
urmă cu câteva zile, poetul nepereche a fost sărbătorit şi la Târgu-Mureş.
Prilej pentru unii dintre cei care ne conduc să constate cu… suprindere
starea în care se afla bustul poetului, neîngrijit şi murdar, şi să promită,
populist, că situaţia nu se va mai întâlni. Ca unii care mai deschidem ochii la
ce se întâmplă în oraşul acesta i-am putea trage de mânecă pe cei care se
declară nemulţumiţi de starea în care se află bustul lui Eminescu, arătându-le
că nici alte lucrări de artă nu se simt mai bine. De exemplu, statuia lui Avram
Iancu, care este murdară şi marcată cu găinaţ, cum la fel este statuia lui
Dandea, aflată chiar în faţa primăriei. La 18 ani de la evenimentele din martie
1990 continuăm să votăm bolnav, etnic , fie că alegătorul este român sau maghiar ,
dar un pic de respect pentru primul primar român al Târgu-Mureşului nu putem
arăta ? Măcar din partea liberalilor, pentru că PDL-iştii au dovedit că fac
alergie la ideea de aleşi liberali !  



Citeste mai mult: Dor de Eminescu, nu si de Balcescu sau Dandea ?!


An prelectoral, deci, musai de băgat în seamă primarul PNL Dandea, de către pedelişti, la Târgu-Mureş

Florea, primarul de Târgu-Mureş avea o aversiune dovedită faţă de viceprimarul PNL Ichim, fie doar prin declaraţiile că nu i va da de lucru ! Anii au trecut, s-au tras sforile necesare cu nesimţirea clasică şi Târgu-Mureşul are viceprimar PDL. Acesta e în regulă, cel puţin aşa zice Florea. Avea omul firma Siletina, cu care a intrat în primărie (prima declaraţie de avere , înlocuită la două săptămâni), iar apoi nu mai apare în conducerea firmei, deci e băiat bun, acum, iar firma moşită continuă să câştige, concurând singură, transporturile terestre ocazionale ale primărie (două licitaţii, în valoare de peste 800.000 de lei, adică peste 200.00 de euro, bani publici, în 2011 şi 2010). Şi dacă avem vice şi prefect născuţi de Florea prin aranjamentele sale, să vedem cu ce se ocupă dânşii la serviciu. Ne spune siteul primăriei:

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, Primarul municipiului Tîrgu-Mureş, dr. Dorin Florea şi viceprimarul Claudiu Maior au omagiat joi, 18 august 2011 personalitatea celui care a fost primar de Tîrgu-Mureş, dr. Emil Dandea, la împlinirea celor 42 de ani de la trecerea sa în nefiinţă. Oficilităţile au marcat acest moment prin depunerea coroanelor de flori la statuia din Piaţa Victoriei.

Campania electorală a început de mult, aşa o ştiu şi politrucii care lucrează mereu la imagine, pe zeci de mii de euro în declaraţia lor de avere bugetară, dar cum să nu te faci de râs punând trinitatea PDL pe site-ul primăriei şi să arăţi cât de interesaţi sunt respectivii de subiect? Păi număraţi în câte mandate aţi văzut pe unii la manifestările în memoria primarului liberal (fost şi parlamentar) şi de câte ori s-au îngrijit unii să cureţe de găinaţ statuia înaintaşului? E frumos să te bucuri de vot etnic, dar e mai greu să îngrijeşti o statuie care stă taman în faţa locului tău de muncă, nu, dacă aparţine unui reprezentant al… duşmanilor din PNL?

Citeste mai mult: An prelectoral, deci, musai de băgat în seamă primarul PNL Dandea, de către pedelişti, la Târgu-Mureş


Primarul uitat din faţa…primăriei
În părculeţul din faţa
clădirii Primăriei Târgu-Mureş tronează statuia primului primar român pe care
l-a avut oraşul. Statuia lui Emil Dandea se vrea una impunătoare, artistul
prezentându-l pe fostul primar (între 1922-1926 şi 1934 – 1937)  în picioare, dominând părculeţul. Impresia de
măreţie este însă atenuată de găinaţul de pasăre care „împodobeşte” creştetul
statuii şi de mizeria care s-a adunat pe bust . Totul la o aruncătură de băţ,
cum se spune, de primărie şi de prefectură. Chiar nimănui nu îi pasă de cum
arată această statuie? Nici măcar
PNL-ului, partid care l-a avut ca strălucit reprezentant? Am înţeles că unii din
primărie, cei de la PD-L, nu au nici un interes în îngrijirea statuii (ei
făcând alergie până şi la ideea unui viceprimar PNL, dovadă lamentările
patetice din şedinţa de consiliu local , apărute în presă !), dar cei de la PNL
ce scuză au pentru a nu îngriji statuia celui care în urmă cu 74 de ani era
preşedintele organiza ţiei judeţene a partidului?

Citeste mai mult: primar uitat in fata primariei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.