miercuri, 19 februarie 2014

Bandiții PDL cu interese au pus pe butuci sistemul centralizat de încălzire în Târgu-Mureș și pentru a pune mâna pe afacerile de la școli



Bandiții PDL cu interese au pus pe butuci sistemul centralizat de încălzire în Târgu-Mureș și pentru a pune mâna pe afacerile de la școli
Bandiții PDL Mureș - care s-au și lăudat cu noua termie care însemna, de fapt, distrugerea tuturor centralelor termice de cartier, ca banditul din primărie să poată lua credit de 6 milioane de euro pentru 2.000 de centrale prin prietenarul Lasprom, să se creeze piață pentru apartamentele populației, să se pună mâinile jegoase de hoți pedeliști și de alte lepre de consiliu local pe clădirile centralelor termice- sunt, probabil, mândri de cum au făcut praf sistemul centralizat și cum borfașii PDL lucrează la școli. Plus javrele de români din camarilă, ca la orice afacere etnică în orașul etnic.
P.S O centrală a fost deja dărâmată, cu 40.000 de euro din banii publici de porcul de la primărie, dovadă pe licitatiapublică.ro,  alte centrale termice au ajuns pe mâinile unora gen Țarța, Bendek sau Musgociu, dacă e să îi credem pe foștii angajați Energomur! Porcii lui Florea au lăsat ca borfașii să folosească fără autorizații curțile centralelor termice, ceea ce nu ar fi atât de tragic întrucât porcul de primărie nu cere autorizații și nu percepe chirie pentru ocuparea domeniului public de la borfașul care face campanie pentru porcul mare pedelist și joacă fotbal și plasează legitimații FCM de la micul porc pedelist!

Centrale termice noi, la şcolile din oraş  
Una din cele mai importante investiţii realizate în anul 2013 a fost instalarea de centrale termice noi la 13 instituţii de învăţământ. lucrările au fot demarate la începutul lunii iulie şi au fost  finalizate în cursul lunii octombrie. Odată cu aceste lucrări s-a realizat şi contorizarea individuală a internatelor şi cantinelor. Unităţile de învăţământ la care s-au instalat aceste centrale sunt: Liceul Tehnologic Electromureş, Liceul Tehnologic Gheorghe Şincai, Şcoala Gimnazială Al.Ioan Cuza, Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu, Şcoala Gimnazială Dacia ( corp A ), Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu şi Grădiniţa cu Program Prelungit Dumbrava Minunată, Grădiniţa cu Program Prelungit Albinuţa, Grădiniţa cu Program Prelungit Rîndunica, Grădiniţa cu Program Prelungit Licurici, Grădiniţa cu Program Prelungit Paradisul Copilariei, Gradiniţa cu Program Prelungit nr.12 şi Administraţia Creşelor. 
În luna septembrie a anului 2013 a fost inaugurat corpul de clădire destinat Liceului cu Program Sportiv Szasz Adalbert, lucrare începută în anul 2008. Valoarea lucrării a fost de aproximativ 4.800.000 RON. Clădirea este construită în regim parter cu patru nivele, are 11 săli de clasă, centrală termică modernă şi toate spaţiile administrative necesare.  
Liceul cu program Sportiv Szasz Adalbert – clasele IX-XII 
În urma deciziei de relocare a Şcolii Gimnaziale Europa de la vechiul sediu de pe str. Horea nr.19-23,  pe strada Victor Babeş nr.11 (clădirea în care a funcţionat LPS Szasz Adalbert clasele IX-XII), au fost efectuate lucrări de reparaţii capitale, prin renovarea întregii clădiri, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu PVC, raşchetarea şi lăcuirea parchetului, renovarea holurilor şi a grupurilor sanitare. Reabilitarea clădirii va continua cu reparaţia integrală a şarpantei acoperişului acestei instituţii,.  
Şcoala Gimnazială Europa – sală de clasă  
Şcoala Gimnazială Europa - casa scării  
În anul 2013 au fost  finalizate lucrările de înlocuire a tâmplăriei din lemn cu PVC la Şcoala Gimnazială Dacia, corpul A de pe strada Panseluţelor nr.6. Prin realizarea acestor lucrări condiţiile de desfăşurare a învăţământului au fost considerabil imbunătăţite. 
Şcoala Gimnazială Dacia - corp A 
Având în vedere tendinţa mondială de renunţare la sursele de lumină clasice, neeficiente energetic şi promovarea surselor de lumină performante, categorie din care fac parte LED-urile,  în luna decembrie 2013 s-a procedat la înlocuirea sistemului de iluminat convenţional cu sistem de iluminat cu LED-uri la Scoala Gimnazială Beşa. Scopul implementarii acestui proiect este creşterea fiabilităţii sistemului de iluminat, reducerea consumului de energie si a costurilor de mentenanţă, in comparaţie cu sistemul tradiţional existent. În acelaşi sens legislaţia europeană prevede înlocuirea până în 2017 a surselor de iluminat cu incandescenţă şi descărcare în gaze. 
 Au fost efectuate lucrări de reparaţii la hidroizolaţia Liceului Tehnologic Electromureş, Scolii Gimnaziale Romulus Guga şi a Liceului cu Program Sportiv Szasz Adalbert ( clasele I - VIII ). 
În vederea sprijinirii unităţilor de învăţământ în realizarea de lucrări de reparaţii curente şi igienizare au fost achiziţionate şi furnizate  materiale de construcţii şi finisaje. Acestea au fost utilizate pentru igienizarea sălilor de grupă, a grupurilor sanitare, a bucătăriilor şi spaţiilor de depozitare, astfel încât acestea să corespundă din punct de vedere estetic si igienico - sanitar. Lucrările au fost  executate cu personalul propriu al instituţiilor de
învăţământ, iar perioada de execuţie a acestor lucrări a fost pe parcursul vacanţei de vară.  
În ceea ce priveşte întreţinerea sistemelor de încălzire, a circuitelor electrice şi a reţelelor interioare de apă  s-au  realizat lucrări de verificare, reparaţii şi înlocuire piese defecte. 
În toamna anului 2013 au fost finalizate  lucrările de extindere, mansardare şi renovare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Centrul Social Rozmarin. Centrul este destinat copiilor din  familii defavorizate. 
În ideea promovării unui stil de viaţă sănătos şi a încurajării activităţilor sportive, au fost montate la trei instituţii de învăţământ suporturi pentru biciclete.
  Liceul cu Program Sportiv Szasz Adalbert 
Pe parcursul anului 2013 au fost verificate şi documentele privind solicitările de sprijin financiar acordate de Consiliul Local, bisericilor si lăcaşurilor de cult recunoscute din Municipiul Tirgu Mures. Au fost întocmite referatele si rapoartele pentru monitorizarea lucrărilor de reparaţii, restaurări si reabilitări.  
Pentru anul în curs, ne propunem să demarăm lucrările la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.16 de pe strada Sportivilor nr. 2, vom continua proiectele noastre cu scopul de a reduce consumul de energie convenţionala ( gaz, apă şi curent), lucrări de reparaţii, lucrări de urgenţă, diferite lucrări curente la instituţiile de învăţământ şi vom întocmi proiecte şi studii pentru îmbunătăţirea periodică a condiţiilor de studiu.
În aprilie 2013 a fost inaugurat cabinetul stomatologic din cadrul Scolii Gimnaziale Romulus Guga, eveniment salutat cu entuziasm atât de corpul profesoral, cât şi de elevii şcolii şi de părinţii acestora. Principala activitate a cabinetului a constat în întocmirea fiselor dentare pentru elevii şcolii. Fişa cuprinde observaţiile medicilor referitoare la sănătatea orală a copiilor, cât şi recomandări pentru rezolvarea problemelor depistate. Proiectul a demarat cu transmiterea unei scrisori de intenţie către părinţi în care s-a descris activitatea cabinetului, respectiv procedurile implicate în întocmirea fişei dentare, solicitându-se totodată acordul acestora. Din cele 500 de scrisori transmise, 350 au avut un răspuns pozitiv. În semestrul al doilea al anului 2012-2013 au fost consultaţi 331 elevi ( 25 clase) cărora li s-au întocmit si înmânat fişa dentară. Medicii implicaţi în activitatea cabinetului au desfăşurat în paralel, acţiuni de prevenire şi educaţie sanitară. (DIRECŢIA ŞCOLI)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.