vineri, 21 februarie 2014

Tolontan față cu reacțiunea sau cum un jurnalist adevărat apără un ziar…băsist!



Tolontan față cu reacțiunea sau cum un jurnalist adevărat apără un ziar…băsist!

Foarte dubioasă grabă cu care niște angajați ai statului român s-au grăbit să blocheze conturile ziarului Evenimentul zilei, publicație care a cerut, culmea, intrarea în insolvență. Desigur, nu am auzit ca organele statului să sară ca idioatele în tavan în cazul Bența, întreținutul porcilor PDL din Primăria Târgu-Mureș. Individul care a primit și milioane de euro din bani europeni avea o datorie la stat de 8,8 milioane lei, conform siteului antitepari.ro! Va să zică, dacă ești ziar…băsist e nașpa, dacă ai datorii infinit mai mari și primești afaceri de la porcul pedelist e bine! Felicitări, zdrențe USL!



Antițepari dă firma  lui Bența, abonată la afaceri prin primăria lui Florea, cu 8,8 milioane datorie la bugetul de stat!

În timp ce Bența e în rahat financiar, cu toate că a avut afaceri fără număr de la primăria lui Florea pe motiv de ANL, rromi și nu numai, nu se mai spune nimic dacă un  bandit PDL Mureș și-a plătit datoriile către stat sau agramatul  întreținut a lăsat instalația de nocturnă de 200.000 de euro, cumpărată de banditul lui, gaj la fisc, pentru a nu plăti impozitele datorate de orice firmă normală și cu speranța că porcul de partid și primărie îi va da banii publici și pentru impozite!
http://www.antitepari.ro/informatii/insolvente-falimente/100637-constrascom-benta-a-capitulat-si-si-a-cerut-insolventa

- CONSTRASCOM BENŢA SA este una dintre firmele mari de construcţii din judeţul Mureş; în 2012 a avut peste 400 de angajaţi şi a raportat o cifră de afaceri de 41,79 milioane lei

- Începând cu luna februarie 2012, partenerii societăţii au început să fie "plătiţi" cu bilete la ordin fără acoperire; la sfârşitul lunii ianuarie 2014, totalul incidentelor de plată raportate la CIP a ajuns la 395, suma totală refuzată la plată depăşind 22 milioane lei

- La finalul anului 2013, CONTRASCOM BENŢA SA Nazna avea datorii de peste 8,8 milioane lei către bugetele de stat

UPDATE: In urma acestei postari, Mircea Badea ma numeste “cretin si abject” pe Facebook.
Gsp.ro dixit!
Nu i-am raspuns niciodata, nu-i voi replica nici acum.
E putin important cum sint eu, opinia lui Badea e libera, poate ca eu sint cretin si abject, dar faptele sint incapatinate. Fapte: cei 23 de milioane de euro imprumutati de la Astra nu au ajuns in ziarul Romania Libera. Fapte: informatiile mele spun ca banii s-au oprit in societatea Medien Holding SRL, cu actionari companii din Insulele Virgine si din Olanda, societate care detine titlul, dar nu produce, nu editeaza, nu tipareste ziarul si nu plateste oamenii care fac RL. Unde s-au dus mai departe nu stiu, dar nu in ziar.

În timp ce ”băieții cu șepci întoarse la spate și care respiră pe gură în pivnițe nearisite postează măscări pe net” (scriitor american), mă bucur să-i stîrnesc luînd apărarea ziarelor.

1. Informații din interiorul redacției României Libere confirmă faptul că suma de 23 de milioane de euro împrumutați de Astra către Medien Holding nu a ajuns niciodată la ziarul România Liberă.

”Nici un ban din acest împrumut nu a intrat la România Liberă”, sună o mărturie de încredere. De altfel, Medien Holding este doar dețintorul legal al mărcii România Liberă, dar ziarul funcționează și își plătește oamenii pe altă companie, acolo unde nu a ajuns nici un euro din acest împrumut! Medien Holding are și alte afaceri în afara presei. E o încrengătură cu mai multe societăți, nu acesta e subiectul, ci faptul că ziarul a fost acuzat că s-a hrănit din acești bani. Nu e așa!

Pe scurt: nu ziariștii au mîncat banii asiguraților de la Astra, așa cum s-a spus pînă azi. Și nu ziarul trebuie să-i returneze, ci Medien Holding, unde Dan Adamescu poate pune înapoi banii, că el știe pe ce i-a folosit. Administrator la Medien Holding este fiul său, Alexander, așa că are tot interesul să rezolve situația.

Ca organizații, România Liberă și Astra nu au nici o vină, sînt zeci de mii de familii ale angajaților și colaboratorilor care pot fi afectate de scandal.

De exemplu, e adevărat că cele două limuzine Maybach, folosite de tată și de fiu, cu numerele de înmatriculare ADA, sînt în leasing pe firma Medien Holding?

2. Altă bucurie sălbatică din pivnițe și de pe televiziuni este blocarea conturilor ziarului Evenimentului zilei. Da, taxele și impozitele sînt prețul pe care-l plătim pentru o societate civilizată. Da, corect e ca toți jucătorii de pe piață să-și achite datoriile ca să fie o competiție egală.

Dar ce se întîmplă dacă observi că publicațiilor Evenimentului Zilei și Capital li se blochează conturile pentru o datorie la stat de aproximativ 1,5 milioane de euro, din datele vehiculate, în timp ce televiziunea controlată de stat, TVR, a găsit înțelegere la Fisc pentru datorii de peste 160 de milioane de euro?!

După un control al Fiscului, conturile TVR s-au deblocat în scurt timp și s-a semnat în septembrie 2012 o înțelegere cu ANAF.

De un an și jumătate, TVR nu respectă neam eșalonarea, dar totul merge înainte! Vreți și alte exemple? Industria de armament din România a fost scutită de datorii la buget de 1 miliard de lei, aproximativ 230 de milioane de euro. Bum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.