luni, 10 februarie 2014

Primarii, consilierii și parlamentarii. De ce să nu fie incluși și ei la… escroci?



Primarii, consilierii și parlamentarii. De ce să nu fie incluși și ei la… escroci?
Vorbim de dimineață până seară de noul Cod penal și nu menționăm o categorie care ar fi trebuit să fie inclusă, măcar la un articol, în noul Cod penal. Este vorba de aleși, de primarii, consilierii și parlamentarii, care - în caz că părăsesc funcția, postul sau partidul care i-a trimis în funcții, pentru a ocupa altă funcție sau post în alt partid sau  dacă trec de la un partid la altul menținându-și funcția sau postul și la noul partid - puteau să fie considerați…escroci, iar fapta să fie pedepsită conform legii.
 În literatura de specialitate escrocheria este  definită ca fiind: infracțiune care face parte din grupul infracțiunilor contra patrimoniului privat sau public, prevăzute în titlul III, art. 215, Codul penal, partea specială și constă în inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un fals material injust și dacă s-a pricinuit o pagubă. Dacă judecăm că primarii, consilierii și parlamentarii sunt aleși, nu numiți, unii fiind aleși și doar cu 5000 de voturi, iar 99 la sută dintre ei sunt candidați din partea unui partid,  nu ca independenți, se poate spune că cetățeanul este dus în eroare crezând că dacă votează persoana respectivă de partid insul în cauză va rămâne în partid și în funcția respectivă pe tot mandatul. Punând ștampila pe un nume cetățeanul are un contract, neoficial,  din păcate,  de 4 ani, cu respectivul care este în calitate de prestator un anumit gen de politică, iar respectivul trebuie să fie exact în slujba cetățeanului respectiv, dar din partea partidului care l-a dat pe ins candidat.
 La noi, însă, în democrația… originală, nimeni nu s-a gândit că migrația de la un partid la altul,  cu postul obținut înainte sau fără post, se poate stopa considerându-i pe fugitivi drept… escroci. Ai promis, fiind votat de, să zicem, 20.000 de oameni, că ești liberal 4 ani? Trebuie să rămâi liberal timp de 4 ani. Nu îți convine, ieși  din funcție, lași pe următorul de pe listă sau se organizează alegeri, nu fugi în alt partid, cu funcție cu tot, fără să suporți consecința escrocheriei. Din păcate, somnul rațiunii a născut destui monștri care au tranzitat prin n partide și numai la Târgu-Mureș avem un tolomac care a fost în mai toate partidele, mai puțin UDMR și PRM (nu e timpul pierdut, însă!) și un alt neterminat care a fost votat ca peremist consilier local și a fugit după nici măcar o lună, bătându-și astfel joc de cei care l-au crezut pe păcăliciul întreținut și din banii publici pe afacerile familiei cu primăria ca fiind vreun fan adevărat al lui Vadim și în slujba valorilor respectivului partid. Iar dacă mai adăugăm că alesul nu e câteodată cel… ales, ci acela dat de interesele partidului, avem un motiv în plus să îi considerăm pe unii aleși escroci. Doar un exemplu târgumureșean, câștigătorul unei circumscripții nu este trimis în parlament, partidul jegos respectiv dându-i unui prieten de partid de pe locul 3 postul în Parlament. Pentru a nu ieși scandal cu adevăratul câștigător, partidul escrocilor l-a numit pe ins director adjunct la APIA, iar la alte alegeri același partid a reușit să strecoare, la redistribuire, un nimeni care s-a situat în clasament pe locul 3!(Articol publicat în Evenimentul zilei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.