luni, 10 februarie 2014

Unde dai și unde crapă, la CNA!



Unde dai și unde crapă, la CNA!
CNA se face tot mai mult de cacao în ultimele luni, nu doar la nivelul amenzi pentru fapte diferite.  Dacă faci o singură sesizare referitor la transmisia în direct de prin luna octombrie 2013, prin Digi Sport HU, a unui campionat englez pentru care RCS-RDS nu suflă un cuvânt despre licența necesară în România, CNA vă dă un răspuns generic, care nu se referă la subiectul sesizării! Mai bine ceva scris decât nimic, nu? Ceea ce ne amintește de borfașii din Primăria Târgu-Mureș, care, după ce au fost solicitați să prezinte autorizații pentru șefuțul Ioan Cucuiet, cu grădină și țarc de 40 mp tras la bloc, pe domeniul public și privat, precum și dovada plății impozitului, au răspuns cu semnătura derbedeului mare: grădina are flori frumoase, lucru cu care sunt de acord locatarii. Ce autorizații, ce taxe, alea sunt pentru proștii care nu fac campanie pentru borfașul PDL Mureș, nu lipesc afișe electorale pe bloc, nu trebuie să plaseze câte 10 abonamente din banii publici la borfașul PDL Mureș cu echipă de fotbal din banii publici și nu trebuie să pupe în dos trepădușul ilegal și agramat al porcului pedelist, cu publicitate pe borfași de intermediari ai publicității pe primărie, care vine să blocheze drumul pentru a colinda…pupincuriștii care îi semnează pentru parcări acoperite și alte afaceri ale hoțului pedelist. CNA a ajuns la nivel de Primărie Târgu-Mureș și asta nu e deloc flatant, dimpotrivă, dovada nesimțirii și a golăniei.

Răspuns CNA la scrisorile referitoare la canalul Eurosport România





Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit mai multe sesizări în privinţa retransmiterii postului de televiziune Eurosport.

Conform scrisorii primite de la societatea Eurosport SAS, deţinătoarea canalelor Eurosport, s-a introdus, exclusiv pentru România, o fereastră locală în serviciul de programe Eurosport, în care se difuzează, în direct, meciurile de fotbal din Premier League.

Întrucât drepturile de difuzare deţinute de Eurosport SAS pentru această competiţie sunt doar pentru teritoriul României, distribuitorii de servicii au căutat soluţiile tehnice pentru a putea face disponibil abonaţilor canalul Eurosport, dar fără a afecta în niciun fel drepturile de exclusivitatea pentru difuzarea acestor meciuri, motiv ce a dus la întreruperi temporare ale retransmisiei acestui program.

De asemenea, vă transmitem că, modificarea structurilor ofertelor de programe retransmise prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice, se face în condiţiile prevăzute de art.74, cu respectarea art.82 din Legea audiovizualului nr.504/2002, cu completările şi modificările ulterioare şi în conformitate cu prevederile deciziei CNA nr.72/2012. 

Renunţarea la retransmisia unor programe precum canalele Discovery, care nu sunt obligatorii la retransmisie prin prisma cadrului legal mai sus menţionat, ţine numai de opţiunea acestuia, grila fiind constituită de distribuitor conform propriilor strategii comerciale şi pe baza relaţiilor contractuale pe care acesta le are cu radiodifuzorii.

            Competenţele Consiliului Naţional al Audiovizualului cu privire la aceste oferte sunt limitate la respectarea structurii aprobate şi a principiului „must carry”, în speţă a art.74 şi a art.82 din Legea audiovizualului nr.504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, sau protecţia minorilor.









Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.