luni, 24 februarie 2014

Tupeu de UMF-ist: Nu dăm bani la stat, după ce am triplat prețurile la străini și ne-am pus pe adunat de la fraieri milioanele de euro



Tupeu de UMF-ist: Nu dăm bani la stat, după ce am triplat prețurile la străini și ne-am pus pe adunat de la fraieri milioanele de euro
Nu doar rectorul UMF Târgu-Mureș -urmaș a unui ins care avea și peste 200.000 de lei la rubrica venit anual încasat și cu  probleme suficiente cu ANI pentru măgăria de a repara UMF Târgu-Mureș pe firmele la care era acționar sau pentru cumul de funcții la stat, ca orice baștan care se respectă – mârâie că statul român pune taxă pe fabrica de diplome pentru străini. La Târgu-Mureș, Copotoiu și compania au triplat aproape taxa anuală pentru străini, peste noapte (5.000 de euro în prezent!). Iar proștii din ministerul de resort s-au prins după 5 ani de fabrica de diplome pe foarte mulți bani de la Târgu-Mureș sau aiurea! Acum, slujbașii la stat mai fac și pe nebunii în loc să își vadă de probleme lor cu ANI sau nu numai, cu același stat român! Tupeu extraordinar de UMF-ist!
P.S. Organele de anchetă ar trebui să verifice fiecare leu primit de UMF-uri și nepotismele care colcăie, salariile umflate ale șmecherașilor de la conduceri, care au ajuns să câștige mai mult ca președintele României!

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi a anunţat că va ataca în contencios administrativ prevederea ordonanţei de urgenţă prin care universităţile sunt obligate să plătească statului cinci la sută din veniturile în valută obţinute din taxele de la studenţii străini.



UMF Iaşi va ataca în contencios prevederea OUG privind taxa de 5% către stat din venituri în valută (Imagine: Shutterstock)

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, a calificat ordonanţa de urgenţă a Guvernului, publicată în Monitorul Oficial la sfârşitul anului trecut, drept "o reîntoarcere la trecut", susţinând că statul ia bani de la cei care muncesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astărăstoae a mai spus că va ataca în contencios administrativ prevederea care se referă la obligaţia universităţilor de a da statului cinci la sută din veniturile în valută obţinute din taxele percepute studenţilor străini.

"Este o decizie greşită şi o reîntoarcere la trecut. E o politică haiducească prin care statul ia de la cei care muncesc şi utilizează fondurile în cine ştie ce scopuri. Decizia noastră este fermă, vom ataca în contencios administrativ" , a declarat Vasile Astărăstoae.

El a spus că măsura a fost introdusă fără a fi discutată cu reprezentanţii universităţilor.

Astărăstoae consideră că, în principal, cele mai afectate sunt universităţile de medicină, care au cel mai mare număr de studenţi străini.

"Cred că avem şanse foarte mari să câştigăm şi să anulăm această decizie", a mai spus rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae.

UMF Iaşi percepe taxe cuprinse între 3.200 şi 5.000 de euro pentru studenţii străini înmatriculaţi la această instituţie, încasările în valută ridicându-se la aproximativ 12 milioane de lei anual. Universitatea ieşeană are în prezent peste 2.600 de studenţi străini.

Prin aplicarea ordonanţei, universitatea de medicină din Iaşi ar trebui să vireze statului aproximativ 600.000 de euro, pentru anul în curs.

Ordonanţa de urgenţă aprobată la sfârşitul anului trecut de Guvern pentru modificarea Legii educaţiei prevede, printre altele, că, din taxele de la studenţii şi cursanţii străini, încasate de instituţiile de învăţământ superior de stat, se virează la Ministerul Educaţiei un cuantum de 5% din încasările în valută.

Legea educaţiei prevedea iniţial că universităţile, în baza autonomiei universitare, pot dispune integral de veniturile obţinute din şcolarizarea studenţilor străini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.