sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Animalele de pe stadion bat suporterii chiar pe banii lor




Animalele de pe stadion bat suporterii chiar pe banii lor

Meciul României cu Belgia a provocat amatorilor de scene de lupte de stradă satisfacție. Niște animale numite impropriu stewarzi dau picioare în gură unor suporteri ai Naționalei! Scenele nu sunt date în direct, pentru că regulamentul european nu o permite, dar au apărut după terminarea jocurilor. În rolul animalelor, niște neterminați de la BGS! Am mai scris-o și o repetăm, în România au ajuns în servicii de pază și în poliția comunitară/locală tot felul de analfabeți, de idioți care nu au pic de calificare. Pentru animalele astea totul se reduce în a da cu pumnul și ne aducem aminte că și intrarea în UE i-a obligat pe jandarmi, alți obișnuiți ai barbariilor pe stadioane, să aibă…12 clase!  Am avut câteva luni de la publicarea unor articole privind lipsa de 12 clase elementare dușmănie din partea unor jandarmi care nu fuseseră în stare nici până la 30 de ani să termine un liceu și să obțină un bacalaureat. Un ins de genul acesta, fără școală, fără informații despre psihologie, e trimis pe stradă, ghiciți ce se poate întâmpla. Dar, înapoi la  inteligența sclipitoare dar lipsă a unor indivizi angajați pe stadion!
 În 2011 am fost câștigătorul unui concurs organizat de GSP și Timișoreana. Premiul a fost un bilet la tribuna VIP a stadionului din Brașov, la finala Cupei României, decontarea banilor de drum, plata cazării și a mesei și publicarea unui articol de o jumătate de pagină în Gazeta sporturilor! Foarte încântat de premiul obținut de la un juriu onorant în care au fost Tolontan, Andrieș și Geambașu, îmi fac bagajul și plec la Brașov! Hotelul în regulă, masa la fel, problemele nu puteau apărea decât de la băieții cu 1 neuron de la stadion. Cum aveam din partea organizatorilor o frumoasă legitimație trasă în plastic, în care se preciza că am acces în 7 puncte ale stadionului, pornind de la tribuna oficială, VIP, gazon, conferința de presă, încerc să ajung în zona cea mai importantă – zona VIP și masa presei. Un dulău de la o firmă de pază mă oprește, pe motiv că pe legitimație scrie SPONSOR. Îi arăt idiotului, dar și șefului său, că Timișoreana, ca sponsor, a publicat pe toate legitimațiile același text și că în plus, dacă eram sponsor, trebuia să îmi iau locul binemeritat! Idiotul și șeful său fac pe proștii. Mă sună cei de la Timișoreana, care vor să afle dacă am ajuns cu bine, le spun care e problema, plasez telefonul meu mobil idioților de la BGS. Idioții ascultă, dar spun că nu pot da drumul celor cu…SPONSOR. Sună imediat cei de la Gazeta sporturilor, îngrijorați că nu am sunat ca să le dau confirmarea că sunt la locul meu. Plasez telefonul la idioți, ăia ascultă, dar nu reacționează: Ei au fost puși să păzească, nu să gândească! Sătul de prostovani, mi-am luat un scaun și m-am așezat la marginea terenului, aproape de banca de rezerve, acolo unde erau amenajate locuri pentru cine știe ce invitați brașoveni. Desigur că nu putea lipsi un prost și aici, pentru că un tembel de la FRF ne cere scaunele pe motiv că le-a cerut primarul! Îi arăt legitimația fraierului și îi spun că dacă ne ia scaunele mă duc frumos pe teren și mă așez în cercul de la mijloc! Argument suficient ca pungașul care vroia scaune pentru amicul din primărie să își ceară scuze și să o șteargă!
Idea acestui articol este că de prea multe ori cei care muncesc pentru noi sunt obraznici sau prea proști. Niște pungași de la BGS dau picioare în gură unor oameni care, prin plata biletelor de intrare, le-au plătit și salariul! Niște proști de la firmă de pază consideră că sponsor e ceva rău și trebuie evitat, deși sponsorul îi plătește fraierului salariul, altfel nemaiexistând evenimentul, iar alți proști se fac că nu recunosc valoarea unei legitimații de presă. Sunt doar angajați ai unor firme apărute ca ciupercile după ploaie și care acceptă orice ins dispus să facă asta.
Iar ca idee despre ce interese se învârt în jurul unor firme de pază și protecție, care ar fi peste 6000, conform unora:

Capital.ro dixit!
Firmele private ar putea fi obligate să contracteze servicii de pază şi protecţie, nejustificate în multe dintre cazuri, dacă va aprobat textul legislativ supus spre dezbatere publică de Ministerul Administraţiei şi Internelor, potrivit informaţiilor furnizate de Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).

"Un text legislativ supus spre dezbatere publică de Ministerul Administraţiei şi Internelor va iniţia o nouă formă de taxă care va apăsa pe bugetul firmelor privare. Este vorba de elaborarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităţilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003, prevedere care va obliga o gamă foarte largă de companii să plătească experţi în evaluare şi să cheltuiască sume importante de bani în vederea respectării noilor instrucţiuni. Mai mult, în urma acestei evaluări de risc, toate firmele private, de la pensiuni la buticuri, se pot trezi cu obligaţia de a contracta servicii de pază şi protecţie, ceea ce înseamnă costuri suplimentare, nejustificate în multe dintre cazuri sau care ar trebui să rămână la latitudinea companiei, nu să fie obligatorii prin lege" a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), Dan Matei Agathon.


Acesta consideră că obligaţia pentru firme de a contracta servicii private de pază aruncă o lumină nefavorabilă asupra MAI, în condiţiile în care contribuabilii se aşteaptă ca siguranţa publică să fie asigurată de stat.

"Nu putem transforma firmele private în buncăre, după cum nu putem angaja o armată de bodyguarzi ca să păzească la fiecare colţ al restaurantelor. Până la urmă, cu excepţia situaţiilor speciale, ordinea publică ar trebuie să fie apanajul instituţiilor statului. Obligaţia pentru firme să contracteze servicii private de pază aruncă o lumină nefavorabilă asupra Ministerului Administraţiei şi Internelor, câtă vreme contribuabilii se aşteaptă ca siguranţa publică să fie asigurată de stat, iar nu să fie privatizată şi externalizată către companii de pază", a mai spus Agathon.

Potrivit sursei citate, apariţia unei noi forme de impunere şi a unor cheltuieli suplimentare obligatorii este de prost augur şi va avea consecinţe economice nedorite, mai ales că firmele româneşti sunt oricum încărcate de taxe şi de impozite mai mult decât în orice alt stat european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.