luni, 5 noiembrie 2012

Ce au ratat hoții din PDL și au fost prea proști să pună la cale cei din USL. Vot de la 16 ani, ca în Argentina!



Ce au ratat hoții din PDL și au fost prea proști să pună la cale cei din USL. Vot de la 16 ani, ca în Argentina!
Camera deputaților din Argentina a votat pentru ca și cei cu vârsta peste 16 ani să voteze. Făcând haz de necaz, o asemenea lege a fost ratată nepermis de hoții de la PDL  și este o lege care nu le-a trecut prin cap proștilor din USL, care nu au idee despre cum să pui mâna pe voturi. Păi dacă PDL-iștii făceau o asemenea lege să vezi ce cupe ale liceelor le trântea Florea pe FCM Târgu-Mureș și alți abonați la banii publici, cu 1500 de lei pomana doar pentru locul 1, după modelul cunoscut, cupe de partid cu șef de inspectorat de partid, ce pomeni electorale, gen tichete cadou, primeau profesorii, stimulați ca să încoloneze copiii și să îi ducă la vot, așa cum o fac pentru ca șmecherași din primărie să facă mii de pachețele din banii publici de Crăciun pe distributori dedicați (afacerea de sute de mii de euro, căutați ce firme au bandiții care vă fac praf banul public !) și dependenți de mila politrucului. Dacă USL-iștii nășteau o asemenea lege, Cati, de la Educație, trebuia să sară cu scoaterea Bacului care dovedește cât de proști sunt copiii astăzi și cât de puțin le pasă de carte, cu loc în facultate garantat după terminarea grădiniței, cu tablete gratuite pentru preșcolari, școlari, elevi, studenți, desigur doar pe iOS. Ce noroc că nu le-a fătat mintea o asemenea lege niciunuia și e bine în primul rând pentru banul public care nu poate fi cheltuit de bandiții din USL și PDL pe găinării de partid și mite electorale de la veniți să mă sorcoviți pe banii voștri, transport la bazine pentru afacerea Siletinei familionului Maior, găinăriile cu patinoare pentru copii și pe firme de abonați la Florea, tichete cadou în campania electorală, mită jegoasă de la porcii portocalii târgumureșeni.

Adevărul.ro:
Camera deputaţilor din Argentina a aprobat, în noaptea de miercuri spre joi, dreptul cetăţenilor de a vota de la vârsta de 16 ani, iniţiativă pe care opoziţia o vede ca pe o strategie din partea guvernului, notează AFP.

Legea a fost votată cu 131 de voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere, în timp ce gruparea opoziţiei s-a retras pentru a protesta împotriva unui discurs catalogat drept agresiv al deputatului Andrés Larroque.

"Este o iniţiativă foarte importantă pentru că extinde" dreptul de vot, a comentat Agustin Rossi, şef al grupării pro-guvernamentale din Camera Inferioară a Congresului argentinian.

Textul, votat deja de către senatori la jumătatea lunii octombrie, permite cetăţenilor să voteze de la vârsta de 16 ani. Tinerii în vârstă de 16-17 ani vor avea totuşi dreptul de a nu vota, spre deosebire de cei mai în vârstă, a precizat Rossi.

Votul este, de fapt, obligatoriu pentru cetăţenii care au trecut de vârsta de majoratului.

Potrivit unor estimări, Argentina numără aproximativ un milion de tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, printre care şi numeroşi partizani ai preşedintelui Cristina Kirchner.

În rândurile opoziţiei, această operaţiune este văzută ca un demers al cărui scop este extinderea numărului de aleşi ai puterii la următoarele alegeri legislative din 2013, facilitând astfel o eventuală revizuire a Constituţiei cu scopul de a permite realegerea doamnei Kirchner, fapt care este imposibil la ora actuală.

Cristina Kirchner a fost aleasă pentru prima dată în 2007, apoi realeasă în 2011, cu mai mult de 54% dintre voturi în favoarea sa, dar Constituţia argentiniană îi interzice un al treilea mandat.

Guvernul este majoritar în Congres, dar nu dispune de cele două treimi necesare pentru revizuirea Constituţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.