marți, 27 noiembrie 2012

Găinarii de la RCS-RDS motivează scoaterea Discovery cu audiență de 1 la sută! Bandiții cred că la Târgu-Mureș gunoaiele lor, gen Digi Craiova, Iași, au mai mult de 0,001 audiență?



Găinarii de la RCS-RDS motivează scoaterea Discovery cu audiență de 1 la sută! Bandiții cred că la Târgu-Mureș gunoaiele lor, gen Digi Craiova, Iași, au mai mult de 0,001 audiență?
Nesimțirea celor de la RCS-RDS atinge un nou maxim, după ce bandiții au făcut un pachet din canale gen Discovery Science și altele și le-au băgat la 7 lei în pachet suplimentar. Pe atunci ăia nu motivau că acele canale au 1 la sută audiență și că de aceea sunt băgate la taxă. Atunci când Discovery cere bani, șmecherașii ăștia vin cu argumentul că Discovery are 1 la sută audiență! Suntem singuri că pungașii ăștia cred că dacă bagi la Târgu-Mureș în grilă 5 posturi de gen Digi Iași, Digi Oradea, audiența e 66,88 la sută! Mai bine recunoașteți, javrelor, că ați premeditat totul, prin introducerea  a două canale proprii, ca să aveți vreo 16 în total, adică vreo 15 la sută din grilă doar canale proprii! Rușine!


Zf.ro dixit:
Compania RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii TV de pe piaţa locală, nu va semna un acord cu grupul Discovery pentru difuzarea cananelor sale documentare în condiţiile în care sumele solicitate de grup sunt de două ori mai mari decât în anul 2008 fără a ţine cont de criza economică şi scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, potrivit unui anunţ al operatorului.

“Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc! Întrucât tarifele Discovery au fost întotdeauna în dolari SUA, deşi abonamentele noastre sunt plătite în lei, sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut continuu de-a lungul anilor, indiferent de criza economică sau de ratele de schimb valutar.

Astfel, echivalentul în lei al sumelor din 2012 este de două ori mai mare decât al celor  din 2008, adică o creştere cu 100% în 4 ani. Argumentele legate de criza economică, de scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor sau de impactul ratei de schimb valutar, nu au fost niciodată acceptate de grupul Discovery. În ultimele saptămâni, grupul Discovery a acceptat pentru prima dată să discute despre anumite concesii, dar acestea nu rezolvau problemele de fond, venind doar în perspectiva întreruperii difuzării canalelor sale la terminarea contractului.

Compania noastră nu poate accepta poziţia grupului Discovery, care, în plină criză economică mondială, solicită să i se garanteze un anumit nivel de venituri, indiferent de calitatea emisiunilor canalelor sale, de vechimea acestora, de numărul de repetări şi de volumul publicităţii transmise de canal, în dauna emisiunilor propriu-zise”, potrivit RCS&RDS.

Operatorul susţine că a propus lansarea unui pachet distinct, cu plată, care să includă toate posturile Discovery, însă propunerea ar fi fost refuzată. “Grupul Discovery a refuzat propunerea noastră de a crea un pachet distinct, care să conţină toate canalele sale, la un tarif stabilit de Discovery, pachet disponibil abonaţilor interesaţi, dar fără costuri nejustificate pentru abonaţii care nu îl solicită”.

RCS&RDS a scos, în data de 23 noiembrie, de pe platforma sa de satelit Digi, televiziunea Discovery Channel, fără a-şi anunţa telespectatorii, unii dintre aceştia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului, conform Mediafax.
Contactaţi de Mediafax, oficialii Discovery Networks au confirmat faptul că Discovery Channel a fost scos vineri dimineaţă de pe platforma de satelit a RCS&RDS.

Decizia vine după ce şi Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de compania de telecomunicaţii românească RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog şi digital televiziunea Discovery Channel, care face parte din portofoliul Discovery Networks.
"Digi, operatorul de cablu din Ungaria deţinut de RCS&RDS, a scos Discovery Channel din ofertele de cablu analog şi digital începând cu 20 noiembrie. După cum era de aşteptat, telespectatorii au avut o reacţie puternică, solicitând reintroducerea canalului în grila operatorului. Suntem îngrijoraţi că RCS&RDS ar putea proceda la fel şi în România, având în vedere că acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie. Până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre. Chiar şi în aceste condiţii, operatorul a făcut deja schimbări în grila sa de programe din România, eliminând Discovery World din toate pachetele sale, precum şi TLC şi Animal Planet din unele dintre pachete, fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil. În plus, în această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit, au declarat, săptămâna trecută, pentru Mediafax, oficialii Discovery.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.