luni, 12 noiembrie 2012

Țerbea – achitat mâine în afacerea ce vizează al 20-lea dosar penal al lui?



Țerbea – achitat mâine în afacerea ce vizează al 20-lea dosar penal al lui?
GSP.ro, prin semnătura Mariei Andrieș, relevă o informație tulburătoare. Țerbea are cel de-al 20-lea dosar penal în afacerea Mită în elicopter! Incredibil chiar și pentru un fost condamnat grațiat de Constantinescu! Până la noi condamnări insul se bucură de banul public dat cu dărnicie prin primăria lui Florea pe Salubriserv și futsal și pentru scaunele de 4 euro bucata, chirie, disponibile în număr de 2500 pentru închiriat de către instituția condusă de amicul și brașoveanul Florea! De ce ar fi o surpriză ca insul uns cu toate alifiile să scape și din dosarul Mită în elicopter?! Oricum, salutăm faptul că primăria lui Florea pompează în ani electorali bani pe firmele foștilor pușcăriași, pe firmele cercetaților de DNA sau pe firmele celor care au făcut sesizări la DNA, asta înseamnă că e loc de anchete și poate că șmecherașii de la PDL care fac praf banul public pe afaceriștii și conlocuitorii lor vor ajunge acolo unde merită și pe unde au trecut colegii de partid din Cluj-Napoca, Craiova sau de pe unde erau hoțomanii.


Se apropie pronunţarea sentinţei. Ce a schimbat, ce va schimba în fotbal Dosarul “Mită în elicopter”?

Curtea de Apel Bucureşti va pronunţa mîine sentinţa în Dosarul “Mită în elicopter”.

A trecut mai mult de un an de la arestările care au răscolit arbitrajul şi fotbalul românesc. Conducerea CCA s-a schimbat de două ori, în locul lui Crăciunescu a fost instalat Alexandru Deaconu. Scandalurile de etapă s-au împuţinat. Cel mai sonor caz în acest sezon a fost legat de un “central” străin, belgianul de la derby-ul Steaua - Dinamo. Şefii de cluburi nu mai critică arbitrii români la fel de vehement ca altă dată. O dată cu polemicile, s-a diluat şi discuţia despre aducerea unui supervizor străin la CCA.

Fostul şef al arbitrajului, Vasile Avram a ieşit din închisoare, în noiembrie 2011, sub control judiciar. A revenit în fotbal, în postul de secretar general la Astra. A obţinut în instanţă permisiunea de a părăsi localitatea de domiciliu, nu şi ţara. Patronul Astrei şi actualul lui şef, Ioan Niculae, se plînge de “un grup de şapte-opt arbitri care sînt luaţi pe bani”. Ameninţă repetat că pleacă din fotbal.

Clubul privat, finanţat de Primărie şi de Consiliul Local, FCM Tg. Mureş se află pe locul patru, în Seria a II-a a Ligii 2.  Înainte de declanşarea anchetei, “România Liberă” scria că echipa ardeleană încasează 4 euro/minut de la bugetul local.

“Plătim sume halucinante!”, declara un consilier din Tg. Mureş. Pentru fotbal, sumele astea se pare că ajungeau la 2,5 milioane de euro pe an.

În octombrie, Consiliul Local din Tg. Mureş a aprobat o rectificare de buget pentru acordarea de tichete sociale. 5.600 de cetăţeni cu venituri mici vor primi de la Primărie un ajutor lunar de 70 RON. Suma totală, pe lună, e
de aproximativ 93.000 de euro. Mai puţin decît salariul unui fotbalist de la FCM în 2011. Mai puţin decît s-a cheltuit pe rezilierea contractului lui Maurizio Trombetta: 200.000 de euro.

Sponsorul echipei din Tg. Mureş, afaceristul Sorin Ţerbea este cercetat în libertate. “Mită în elicopter” reprezintă al 20-lea dosar penal pentru el. În celelalte, este anchetat pentru diverse contracte pe bani publici. Şi-a amintit impresiile din momentul arestării într-un interviu din “Gazeta Sporturilor”.

Pe drumul spre Bucureşti i s-a făcut foame. “I-am rugat să oprească, să mîncăm ceva”. “Unu’ ţinea puşca spre mine, parcă eram ultimul criminal!”. L-au enervat percheziţiile: “Dar nu rămîn dator niciodată! Toate la timpul lor!”.

Arestarea lui, de către “unu’ cu puşca”, a fost motivată de magistraţi astfel: “Cuantumul sumei exacte remise cu titlul de miă reiese din transcrierile convorbirilor telefonice dintre inculpatul Ţerbea şi Chiorean (n.a. - recepţioner, angajat al lui Ţerbea), din 21 mai, ora 17.06, în cadrul căreia Chiorean confirmă că a numărat suma de 19.000 de euro, iar inculpatul Ţerbea îi solicită să-i împacheteze frumos, ca un cadou”.

“Trimite vreo 6-7 miliarde, că nu mai avem!”, îi cerea Ţerbea viceprimarului din Tg. Mureş. Cu federalii, cobora tonul: “Nu puteţi să-mi spuneţi pe cine avem arbitru la meciul cu Steaua? Hai, vă rog din suflet! Trăiţi, trăiţi, trăiţi!”.

Curtea de Apel nu spune arbitrii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.