vineri, 9 noiembrie 2012

Prostia care nu doare și care aduce SPAM!



Prostia care nu doare și care aduce SPAM!
Diverși indivizi se implică în tot felul de prostii menite să facă rost de adrese de mail valide pentru SPAM. Românul e credincios până la patetic și dacă primește un mesaj, de genul trimite asta la 10/50/178 de inși că dacă nu se supără Sfântul... Gigel, câteodată se mai și conformează. Prostia cruntă a respectivului face ca fiecare mesaj trimis de fraieri, cu CC desemnat deja (carbon copy), să aducă  pungașului care vrea să facă rost de adrese de mail necesarele adrese pentru SPAM. Pentru acei fraieri care pun botul la orice mizerie cu pretenții de cult și religie, dar și pentru cei care cred  că sângele se ia la transfuzie dând forward la orice prostie menită să culeagă adrese pentru SPAM,  câteva rânduri care să le explice cum e aia mesaj corect și cum e aia să dai ca prostul adresele prietenilor și rudelor. Iar dacă cei care trimit astfel de mizerii mai departe și nu înțeleg că sunt proști sadea există o soluție: blocați-le adresele de mail și dați-le exit din lista de messenger!
Sursa: http://biserica.org/phpBB2/viewtopic.php?p=4317&sid=23a40a43863a688896b4280127c72081
Sfaturi utile! Cititi cu atentie!
E-mailuri; spam; CC sau BCC

Un sfat bun. FOLOSIREA RATIONALA A EMAILULUI
Este benefic pentru voi si pentru toti ceilalti cu care corespondati pe net.
Va rog, gasiti-va cateva minute pentru a-l citi. Este important.
1. Ce este un SPAM? Este un mesaj publicitar sau ceva de genul DEVENITI milionar in timp ce dormiti. Prin definitie, este un mesaj NESOLICITAT.
2. Cum au aflat adresa voastra? Cel mai des, se fura adresele din mesajele care se trimit masiv, ca de exemplu, bancuri, informatii politice, etc., si care, la randul lor, sunt retrimise CU TOATA LISTA DE ADRESE DE EMAIL VIZIBILA. Dupa care, culmea, listele respective se vind sau se negociaza cu alti spammeri (autori si manipulatori de spam).
3. Ce-i de facut pentru a evita spamul?
A. De fiecare data cand trimiteti un email la mai mult de 1 (un) destinatar, si nu este necesar ca acestia sa-si vada reciproc adresele, ca de ex. un banc, folositi modul BCC (Blind Carbon Copy).
Modul BCC face ca lista destinatarilor SA NU APARA in continutul mesajului.
VA ROG, FOLOSITI INTOTDEAUNA MODUL BCC! la destinatari multipli!
B. Atunci cand dati un FORWARD (redirectionare) pe un mesaj, dedicati doar cateva secunde pentru A STERGE TOATE ADRESELE ce provin din emailul anterior. CAT SE POATE DE SIMPLU!
4. Ce sunt acele emailuri de genul: Salvati saraca fetita bolnava de cancer? Ei bine, toate, TOATE aceste emailuri care va cer sa faceti un FORWARD (redirectionare) sunt O MINCIUNA! Stergeti-le!
Atentie: unele dintre ele sunt virusate sau contin alte surprize nedorite. NICIO COMPANIE (ca MICROSOFT, de exemplu) nu doneaza bani pentru redirectionarea acestor mesaje. NICIODATA SI NIMENI nu o face!
5. Si virusii?
Nu trimiteti si nu deschideti (executati) fisiere .exe sau .doc, decat daca sunteti siguri ca provin dintr-o sursa de incredere. Acestea sunt modurile tipice de infectare cu virus. Nu este suficient sa aveti un antivirus instalat, pentru ca antivirusii INTOTDEAUNA sunt ramasi in urma. Iar intr-o campanie de spam, virusii se multiplica intr-o zi cu milioanele, iar antivirusii de-abia daca incep sa-i detecteze in cateva zile, saptamini sau chiar mai mult.
6. Si ce se intimpla cu linkul REMOVE dintr-un spam?
ESTE DE ASEMENEA O MINCIUNA! Adica, atunci cand vi se trimite un spam (email nesolicitat) si vi se spune ca, daca vreti sa fiti eliminat de pe lista, sa raspundeti cu REMOVE, este numai pentru a verifica, din lista, care emailuri sunt reale si valabile. Raspunzindu-le, in mod automat si indirect nu faceti altceva decat sa le confirmati ca adresa voastra este reala, iar ei nu numai ca va trimit spam in continuare, ba chiar vind adresa voastra de email altor spammeri.
NICIODATA sa nu raspundeti, NICIODATA! Stergeti mesajur respectiv.
7. Ce altceva pot sa mai fac?
De fiecare data cand primiti un spam, puteti da un FORWARD (redirectionare) catre adresa abuse a acelui domeniu.
De exemplu, daca primiti un spam de la niceprice@shopping. com, retrimiteti- l la abuse@shopping. com sau la postmaster@shopping .com. Acolo se vor ocupa ei de masurile ce trebuie luate contra spammerilor.
NICIODATA sa nu cumparati nimic de la cei care va trimit spam! Pur si simplu nu le deschideti!
8. Stimati prieteni, alta gogoasa a Internetului: Povestea emailurilor in lant.
Nu exista nicio fetita care moare de cancer, numita de ex. Amy Bruce, iar daca ar exista, fundatia Make-a-Wish NU va dona nimic, nimanui. Acest gen de emailuri este usor de verificat, intrand pe site-ul fundatiei si cautind detaliile. Daca ar fi adevarat, fiti siguri ca Amy s-ar afla pe site-ul respectiv, cu o fotografie a ei, si cu alte date.
Intrati pe http://www.wish/.org/home/frame_chainletters.htm, unde se trateaza in particular chiar acest gen de email in lant.
8. Daca esti administrator de email, viziteaza, te rog, webul urmator, pentru a afla mai multe despre cum se combate spamul: http://spam/. abuse.net/
Daca vei trimite acest mesaj si altor persoane, nu uita sa-l trimiti cu BCC (copie la adresa ascunsa pentru ceilalti ).
De asemenea, sterge adresa expeditorului, caci daca nu o faci, aceasta va ramane inscrisa in corpul mesajului.
Pentru a nu comite din nou aceste erori, si pentru ca Internetul si casuta noastra electronica sa fie mai curate.
Emailurile in lant sunt instrumente folosite de catre webmasterii paginilor porno, ale companiilor care vand orice, ale cazinourilor online, ale agentiilor de castiguri rapide, intr-un cuvant, firme care negociaza si vand liste de adrese email, precum si altele care se folosesc de spam pentru a exista.
Scopul anunturilor in lant este de a se (re)trimite ceva de genul:
1... Ajutor pentru un copil bolnav...
2. Cum ca Ericsson/Nokia/ Motorola fac cadou telefoane celulare...
3. Virus nou: nu-l deschide! (se numesc alarme false, sau hoaxes)...
4. Bill Gates face cadou 5000$ si o calatorie la Disney World daca...
5. Despre tipul care s-a trezit dimineata in sant, fara un rinichi.
6. Benzinarii care explodeaza din cauza celularelor.
7. Ace de seringa infectate cu SIDA in cinematografe.
8. Sulfat de sodiu in samponul tau.
9. Atacurile din parkingurile marilor centre comerciale.
10. Rugaciunile sau e-mailurile cu continutul: Vei avea mare noroc, cu cat trimiti mai repede si la mai multe persoane acest mail. Retrimite-l la cat mai multi, si de asemeni celui/celei care ti l-a trimis tie, ca sa-i arati cat de mult il/o iubesti... sau se va intampla o minune pentru tine etc.
si multe altele care, in mod normal, apeleaza la sentimentele voastre umanitare, sau la dorinta de a vi se implini visurile, la speranta voastra ca, trimitind mai multe cópii veti avea mai mult noroc in viata, la frica voastra ca anumite fapte (ca cele descrise in acele mesaje) vi s-ar putea intampla voua sau celor apropiati, la dorinta voastra de a trimite stiri interesante sau glume
prietenilor vostri, etc., etc., etc... pentru ca, mai apoi, chiar aceste emailuri sa ajunga din nou la spammeri, imbogatite cu sute si sute de adrese de email, vizibile. Intre ele, ale voastre si a mea...
Iata de ce, la putin timp, vom fi inceput sa primim spamuri, al caror expeditor este, de exemplu, 9022ux5mz@wangabang a50245.com, sau oricare altul, oferindu-ne servicii sau produse de care nu avem nevoie.
Hackerii pot introduce prin email in calculatorul nostru celebrele programe Netbus sau BackOrifice, obtinand astfel controlul asupra PC-ului nostru, cu efecte profund maligne. Iar noi, fara sa stim, le retrimitem prietenilor nostri...

Exista trei solutii de a opri aceste atacuri...
1. Nu dati FORWARD (redirectionare) pe NICIUN FEL DE EMAIL IN LANT.
Este cea mai buna forma de a va proteja prietenii.
2. Daca totusi vreti neaparat sa dati FORWARD, cel putin trimiteti emailul cu adresele destinatarilor scrise in fereastra/ modul BCC (Blind Carbon Copy, copie oculta), si NU in TO (catre).
Scriind adresele destinatarilor in BCC, cei care primesc lantul nu vor putea citi adresele celorlalte persoane carora le-ati mai trimis emailul, iar astfel se franeaza oarecum spamul.
3. Atunci cand veti retrimite un email cu FORWARD, stergeti mai intai din noul email adresele posibililor expeditori anteriori. Altfel spus, nu lasati scrisa in email nicio alta adresa, a nimanui, cu exceptia propriei voastre adrese. Cel putin, nu vom darui asa de usor spammerilor, adresele rudelor si prietenilor nostri.

Acest mesaj este distribuit pe intreaga retea de Internet, si continua sa se distribuie, in beneficiul tuturor. Raspandeste-l si tu, dar cu adresele scrise in BCC!

Modul BCC se gaseste in orice program de trimitere a mailurilor, dar trebuie activat. La yahoo se afla deasupra lui TO ori sub CC, si scrie ADD BCC ori in partea dreapta a ferestrelor SHOW BCC.
Dati un click pe acest text colorat si se deschide fereastra pentru BCC. Revenirea se face dand din nou click pe Hide BCC
Stimati prieteni, haideti sa luptam pentru un Internet mai curat, sa ne autoprotejam.
Si prima masura este sa transmitem acest mesaj prin BCC la prietenii cu care facem schimburi de e-mail.
Daca vi se cere sa treceti totusi la TO o adresa, inscrieti una fictiva sau pe a voastra, iar lista cu ceilalti inscrieti-o la BCC.








Un exemplu de modalitate de a culege adrese de mail de la credincioșii internetului:

    Subject: Rugaciune puternica - Arsenie Boca
 Rugaciune puternica - Arsenie Boca
        >Rugaciune:
        >"Iarta-ma, Doamne:
        >-pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut!
        >-pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit!
        >-pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit!
        >-pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am inteles!
        >-pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat!
        >-pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o!
        >-pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o!
        >-pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o!
        >-pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o!
        >-pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit!
        >-pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc!
        >-pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o!
        >-pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru gloria Ta, Doamne, si a Imparatiei Tale Divine!
        >Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Mila si Iubirea infinita, Te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubire si Lumina!
        >Iti multumesc, Doamne:
        >-pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvorand din Tine !
        >-pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului!
        >-pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea!
        >-pentru tot ce prin harul Tau am inteles!
        >-pentru lumina pe care am sorbit-o in adancul meu!
        >-pentru iertarea pe care daruind-o, am dobandit pace!
        >-pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne!
        >-pentru toate cadourile spirituale care mi-au imbogatit fiinta!
        >-pentru viata mea, care e a Ta, o mica parte a simfoniei existentei!
        >-pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine!
        >-pentru necunoscutul in care am pasit plin de curaj, regasindu-Te!
        >-pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa!
        >-pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos, aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale divine! >Dumnezeu, Tatãl nostru, plimbandu-se prin casa mea imi va lua toate grijile si
        >va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus,
        >Amin!"
        >PREOT ILARION ARGATU
        >(1913 - 1999)
        >Aceastã rugãciune este atât de puternica!
        >Trimite-o la 12 persoane inclusiv mie.
        >O binecuvântare vine la tine sub forma unui nou loc de muncã, o casã, cãsãtorie sau financiar.
        >Nu desconsidera si nu pune întrebãri.
        >Acesta este un test. Dumnezeu este pe primul loc in viata ta?
        >Dacã da, opreste-te putin din ceea ce faci si trimite-l la 12 persoane acum. > >
         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.