sâmbătă, 10 noiembrie 2012

TVR 3 = gunoiul- piatră de moară de gâtul televiziunii publice TVR 3 = gunoiul- piatră de moară de gâtul televiziunii publice
În urmă cu ceva ani apărea TVR3, un post inutil, ca și TVR Info (care dădea doar meteo și trafic rutier!), care urma doar să adune emisiile posturilor teritoriale TVR. Între acestea, desigur, producțiile TVR Târgu-Mureș, post care emite în cel mai mic oraș dintre cele în care sunt posturi teritoriale și care a mai stat  vreo 8 ani și în protocolul de colaborare PSD-UDMR! Un post teritorial înființat politic, de la care nu ai cum să ceri audiență, performanță, valoare. În contextul în care televiziunea publică e muci, angajații sunt în mare parte de râsul lumii, directorii generali au fost unul mai prost ca altul și cu afaceri în familie, pentru că cine nu fură de la stat sau nu își angajează amantul/amanta e prost după mintea bugetarilor, doar 5 la sută din banii necesari televiziuni vin din publicitate și sponsorizări (vezi raportul TVR pe 2010), iar șmecherașii ăștia trăiesc 95 la sută din bani publici și abonamente obligatorii, ceea ce nu îi obligă pe neterminați la performanță. A venit, însă, USL la putere și buboiul de la TVR s-a spart. Eminențele cenușii ale USL au decis să termine cu alții, desființând TVR Cultural și Info și păstrând TVR 3. Care TVR 3 are o emisiune și imediat după o reluare/preluare. Tembelii ăștia din TVR ajung să ofere, doar pe TVR 3, vreo 10 ore de emisie pe zi, restul fiind reluări/preluări/redifuzări ale unor emisiuni de interes local, regional, care nu interesează toată țara. În aceste condiții, de ce nu a luat un șut în fund mizeria de TVR 3 și s-a desființat un post cu pretenții culturale, adică TVR Cultural?! S-a păstrat 3 doar de dragul locurilor de muncă în teritoriu TVR 3 și pentru a nu supăra vreun UDMR Mureș sau alt partid cu interese locale și etnice?!
P.S. Prostovanii din TVR dau și în week-end, atunci când o parte din populație își permite să le urmărească producțiile, reluări/preluări. Cum vor vitele astea să aducă publicitate dacă ei difuzează, începând de sâmbătă dimineața, emisiuni care nu sunt în premieră?! Cine să dea banii pe un gunoi difuzat deja de 3 ori și redifuzat de TVR Cultural, TVR HD, TVR Info, TVR 2 sau cine mai știe ce? Soluția normală ar fi reducerea numărului de ore de emisie, până la 10 ore pe zi, pentru ca bandiții să nu cheltuiască cu gunoaiele reluate mai mult decât produc și trimiterea la plimbare a surplusului de angajați care freacă menta împreună cu familiile lor și cu cei pe care i-au mai angajat prin vreun contract de muncă preferențial și zero concursuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu