sâmbătă, 1 februarie 2014

Udrea și Președinția. Un deziderat imposibil în România actuală



Udrea și Președinția. Un deziderat imposibil în România actuală
Maestrul Cristoiu se întreba în vara anului trecut dacă va candida Elena Udrea la Președinție. După cum stau lucrurile astăzi într-o anumită Mișcare și după cum părăsesc apropiații unei anumite doamne corabia PDL,  e posibil ca așa ceva să se întâmple. Ce nu se va întâmpla, cel mai probabil, este să și câștige!
O femeie președinte ar fi de neconceput în România care se bucură, în ghilimele, de o discriminare pozitivă, în favoarea bărbaților. Statisticile Eurostat spun că în România, la nivelul anului 2011 diferența salarială dintre bărbați și femei a fost de 12 la sută și femeia este mai prost cotată și plătită față de un bărbat. Dacă judecăm despre diferențele dintre oamenii care fac politică avem și aici o discriminare. În timp ce bărbații ajung direct pe lista de eligibili, femeile sunt ținute în colivii/cuști numite organizații de femei. De același tratament se bucură tinerii, care au și ei organizație de tineri. Scopul coliviilor politice este de a ține departe femeile și tinerii de lista pe care sunt bărbații și pentru a părea că există un concurs real de valori se aprobă ca 3-4 femei sau tineri să ajungă pe lista oficială, cu candidați maturi, bărbați!
Femeile din cușcă sunt, totuși, utile partidului, fiind folosite, în organizațiile lor,  la pregătit evenimente, la dus pacheţele de sărbători, la preparat cafele ş.a.m.d, aşa cum tinerii au fost trimişi la lipit afişe, la agitat steguleţe, pentru ca pe listele de partid să intre reprezentanţii tinerilor şi femeilor într-un număr firav. Inegalitatea de şanse timp de 20 de ani a sărit cu ceva vreme în urmă  în atenţia Agenţiei naţionale pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi (ANES), care a transmis conducerii tuturor partidelor parlamentare solicitarea de a îmbunătăţi participarea femeilor la procesul de decizie, prin introducerea în statut a sistemului ponderii de participare a fiecărui sex, în cotă de maximum 40 la sută, la toate nivelurile de decizie. Solicitarea oficială a fost transmisă preşedinţilor PDL, PSD, PNL, UDMR. Totodată, solicitările au fost transmise spre informare preşedintelor organizaţiilor de femei din cadrul partidelor PDL, PSD ŞI PNL. ANES nu a făcut decât să atragă atenţia conducerilor partidelor (logic, asigurate de bărbaţi!) asupra necesităţii respectării Legii 202, din 2002, privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată. Și ce să vezi, inclusiv la ultimele alegeri, bărbații au făcut ceva pe propunerea ANES și s-au băgat ei în față, cu 2-3 excepții pentru femei și tineri, pentru a putea controla organizațiile!
Într-o asemenea țară, în care femeile sunt cotate inferior bărbaților ca importanță economică și după răsplata pentru munca depusă, la fel și în politică, o femeie președinte ține de nivelul ficțiunii! Singurul mod în care o femeie ar putea fi președinte ar fi ca femeile din România să voteze candidata  femeie și cum bărbații se vor împărți în a vota un bărbat sau altul succesul femeii este asigurat! Din fericire pentru bărbați și din nefericire pentru femei feminismul nu reprezintă nimic ca putere în România și întrebarea se pune doar care dintre candidații bărbați va câștiga Cotroceniul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.