luni, 9 mai 2016

Jandarmii din Târgu-Mureș au primit premiu pentru apetență amenzi pentru așa-zișii secui



Jandarmii din Târgu-Mureș au primit premiu  pentru apetență amenzi  pentru așa-zișii secui

Jandarmeria Targu-Mures a primit premiul "Amenda patriotica" pentru ca "pe 10 martie 2016 a amendat 90 de participanti la Marsul Secuilor, eveniment notificat inca din anul 2015 si in urma caruia ungurii n-au fugit cu Ardealul". Persoana desemnata de Mircea Toma sa transmita acest premiu reprezentantilor Jandarmeriei Targu-Mures a fost Mihail Bumbes de la Militia Spirituala, care de-a lungul timpului a primit amenzi pentru actiunile sale de protest. Hotnews zicere.

Raportul Free Ex despre demențele și manipulările etnice menite să tulbure din nou Târgu-Mureșul controlat de foști sereiști și de alte pușlamale venite în uniformă


Raportul Free Ex despre demențele și manipulările etnice menite să tulbure din nou Târgu-Mureșul controlat de foști sereiști și de alte pușlamale venite în uniformă

Jandarmeria Mureș amendează 84 de manifestanți pentru autonomia Ținutului Secuiesc
La 10 martie, maghiarii care locuiesc în estul Transilvaniei sărbătoresc Ziua Libertății Secuilor. În mod tradițional, manifestările au loc la Monumentul Martirilor Secui de la Târgu Mureș și sunt urmate de marșuri de susținere a autonomiei Ținutului Secuiesc. În 2016, deși organizatorii au depus cu un an înainte o notificare de desfășurare acestui marș, Primăria Târgu Mureș a interzis desfășurarea acestuia. Urmare a acestei decizii a primăriei, Asociația Siculitas, organizator al marșului, s-a adresat justiției și a primit câștig de cauză în prima instanță. Motivând că dorește ca „Târgu Mureșul să fie locul de desfășurare a tuturor evenimentelor care să aducă un plus de valoare târgumureșenilor, copiilor lor, prin toate manifestările”  organizate și că nu dorește ca orașul să devină „teatru de luptă sau de răfuieli politice sau de altă natură”, primarul Dorin Florea a decis să atace decizia primei instanței. Prefectul Județului Mureș, Lucian Goga a afirmat de asemenea că orice astfel de marș, care ar urma să se desfășoare prin oraș, va fi neautorizat deoarece decizia instanței nu este încă definitivă.
Cu toată împotrivirea autorităților publice, marșul a avut loc și, conform declarației purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Ciprian Călușeru, acesta s-a desfășurat fără incidente. Însă, pentru prima dată, Jandarmeria a decis amendarea unui număr foarte mare de participanți în baza probelor video: 84 de amenzi în valoare totală de 70.800 de lei. Purtătorul de cuvânt a declarat pentru agenția maghiară de știri MTI că niciodată nu a fost aplicat un număr atât de mare de amenzi .
O parte din participanții amendați au decis să conteste aceste sancțiuni în instanță.

Poliția din Târgu Mureș amendează plăcuțele bilingve
De mai mulți ani, municipiul Târgu Mureș s-a transformat într-un câmp de luptă în ceea ce privește prezența în spațiul public a limbii maghiare. Oraș în care etnicii maghiari și cei români sunt în proporții numerice aproape egale, acesta a fost în anul 1990 scena unui conflict interetnic de mari proporții. De atunci și până acum, între cele două comunități pare să se mențină un climat conflictual, lucru accentuat și de atitudinea autorităților locale față de revendicările minorității maghiare.
Mărul discordiei în această perioadă este legat de refuzul autorităților locale de a amplasa plăcuțe bilingve (în limbile română și maghiară) cu nume de străzi în acest oraș . Acest drept este statuat de mai multe convenții și tratate internaționale semnate și ratificate de România. Cu toate acestea, o hotărâre emisă de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării care constata că, prin faptul că nu există plăcuțe bilingve în Târgu Mureș, nu sunt respectate drepturile lingvistice ale minorității maghiare a fost atacată cu succes la Curtea de Apel Mureș de către autoritățile locale. În anul 2014, Civil Elkötelezttség Mozgalom/ Mișcarea Angajament Civic (CEMO) a inițiat o serie de acțiuni prin care a solicitat autorităților locale amplasarea de plăcuțe bilingve cu nume de străzi. În condițiile în care acest demers a eșuat, în perioada martie – aprilie 2015, voluntari ai organizației au amplasat plăcuțe bilingve pe clădirile proprietarilor care și-au dat acordul pentru această acțiune. Poliția locală Târgu Mureș a reacționat și i-a amendat pe voluntarii care montau aceste plăcuțe cu câte 5.000 de lei și i-a somat pe proprietarii clădirilor pe care au fost amplasate ca în termen de 48 de ore să le îndepărteze, în caz contrar riscând amenzi cuprinse între 30.000 și 50.000 de lei. Conform lui Valentin Bretfelean, șeful Poliției Locale din Târgu Mureș, inițiatorii acestei campanii și-ar fi propus crearea unui conflict interetnic în oraș, motiv pentru care poliția locală a decis să intervină energic .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.