marți, 5 august 2014

Gliga cel cu probleme de ANI și trimis în judecată preferă să se joace de-a… mica Cremonă



Gliga cel cu probleme de ANI și trimis în judecată preferă să se joace de-a… mica Cremonă
Un mureșean prins de ANI cu măgării, adică pesedistul Gliga, găsește timp și chef să se joace de-a concursul! În caz că ați uitat personajul care și-a angajat nevasta ilegal, pentru a pune mâna pe 6.400 de euro din bani proștilor care l-au votat! Dacă contează, mai avem un mureșean, păcăliciul Akos Mora, care e ilegal parlamentar, dar care e ilegal și pe afișe, folosindu-se de calitatea lui pentru afaceri pe festivaluri, iar despre Claudiu Maior nu mai e nevoie să mai spunem ceva, insul fiind ilegal viceprimar, ilegal consilier personal, ilegal PFA, pe toate posturile pe care l-a pus porcul mare al PDL Mureș, care a făcut abuz în serviciu pentru toți retardații PDL Mureș! Că e oraș etnic, cu mafie românească!


AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 31 octombrie 2013


Vasile Gliga, 6400 de euro din banii prostimii, pentru nevastă-sa, ca orice lutier care se respectă!
Deputatul PSD Vasile Gliga, trimis in judecata pentru conflict de interese
de V.M.     HotNews.ro



Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata miercuri de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Vasile Ghiorghe Gliga, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care sotia sa a fost angajata, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011, in cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerata din bugetul Camerei Deputatilor.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ancheta in acest caz a fost declansata in urma unei sesizari trimise la Parchetul General de catre Agentia Nationala de Integritate in noiembrie 2011.

ANI arata atunci ca Vasile Ghiorghe Gliga si-a angajat sotia, Elena Gliga, in perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 28 Mures. Inspectorii de integritate au calculat ca beneficiul patrimonial obtinut de sotia deputatului PSD a fost de 27.095 lei (6.451 euro).

Conform prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003, "prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative", iar potrivit dispozitiilor art. 253 din Codul Penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.


Zidezi zicere
Municipiul Reghin va găzdui, în perioada 20-22 august, cea de-a doua ediţie a concursului internaţional de lutierie „Mica Cremonă”, eveniment organizat de Asociaţia Artiştilor Lutieri din România, cu sediul în „oraşul viorilor”.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, deputatul Vasile Gliga, la eveniment vor participa peste 30 de lutieri de renume din ţări precum România, Ungaria, Italia, Suedia, Bulgaria, Slovenia, Japonia şi China. „Datorită numărului şi în special a calităţii instrumentelor muzicale produse la Reghin în ultimii ani, dar şi datorită faptului că în majoritatea orchestrelor de pe mapamond există instrumente produse la Reghin, nu este o exagerare să aşezăm Reghinul pe harta lumii alături de Cremona, patria lutierilor, sau de Mittenwald, unde se organizează de zeci de ani asemenea condiţii”, a punctat Vasile Gliga.

Jurizarea concursului va fi asigurată de lutieri şi muzicieni din România, Italia, Austria, Ungaria şi Franţa, iar cele mai deosebite instrumente ale lutierilor reghineni vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii care va fi deschisă publicului vineri, 22 august, zi în care începând cu ora 17.00 va avea loc şi festivitatea de premiere. De asemenea, bugetul evenimentului se ridică la aproximativ 12.000 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.