miercuri, 27 august 2014

Rahatul din dosarul lui Uioreanu pute și la Târgu-Mureș, la ilegalul Maior, întreținutul banditului etnic PDL Mureș



Rahatul din dosarul lui Uioreanu pute și la Târgu-Mureș, la ilegalul Maior, întreținutul banditului etnic PDL Mureș
http://www.ziardecluj.ro/7-nume-interesante-ce-au-avut-telefonul-ascultat-dosarul-mita-la-uioreanu-printre-ele-remus-lapusan-primarul-zalaului-viceprimarul-din-targu-mures-si-seful-univers-t
7 nume interesante ce au avut telefonul ascultat in dosarul Mita la Uioreanu. Printre ele, Remus Lapusan, primarul Zalaului, viceprimarul din Targu-Mures si seful Univers T
Anchete scris de Liviu Alexa / 11 August 2014 / 0 comentarii / 2510 vizualizari

Chiar daca e o vara cu multe ploi, dosarul Mita la Uioreanu dospeste in continuare. Nu stim cum vor decurge lucrurile in lunile ce vor urma, dar, pe masura ce trece timpul, apar noi si noi intrebari. Ziar de Cluj a aflat din surse foarte sigure ca in dosarul de coruptie al presedintelui CJ Cluj, au fost puse sub supraveghere tehnica multe persoane dintre care 7 ne-au retinut in mod deosebit atentia, asta deoarece inca nu ne explicam ce legatura ar putea avea cu cauza. Putem doar presupusne ca, daca procurorii au cerut judecatorului sa se aprobe aceste mandate de interceptare a telefoanelor, au avut suspiciuni serioase la adresa lor.



Remus Lapusan, Oleleu, Alin Danci



Daca ascultarea telefonului lui Ioan Oleleu nu surprinde deloc, caci este vicepresedinte al CJ, surprinde interceptarea telefonului lui Alin Danci, jurist la RADDP, si "caratorul de servieta" al lui Oleleu, asa cum il descriu unii colegi de partid. Adaugati la asta urmarirea telefonului mobil al lui Remus Lapusan, consilier judetean si seful pesedistilor clujeni, si veti avea un puzzle cu multe piese lipsa. Au verificat procurorii DNA posibila "fuziune" dintre RADJ si RADDP? Au existat suspiciuni de fapte de coruptie in ceea ce ii priveste sau a fost doar o supraveghere "de control"? Timpul ne va spune.



Claudiu Maior, viceprimarul din Targu-Mures, a fost interceptat in dosarul Uioreanu



Un personaj cu adevarat surprinzator ce apare pe lista lunga a celor supravegheati tehnic de DNA este Claudiu Maior, numit din nou, in aprilie 2014, viceprimar la Targu-Mures, un personaj extrem de controversat despre care se spune ca ar fi adevaratul primar al orasului: a fost declarat de ANI incompatibil pentru ca si-a tras un contract de cateva mii de euro cu primaria, a fost interceptat in dosarul de coruptie Mita la Arbitri cand ii cerea lui Sorin Terbea, milionarul mort in accident de elicopter, sa intervina la Mircea Sandu pentru niste favoruri, este acuzat ca si-a "transferat" serviciile de transport local pe propria firma si apoi a cedat-o apropiatilor.

Contactat telefonic, Maior a respins orice felde legatura cu Uioreanu pe care a declarat ca nici nu il cunoaste, ca nu a auzit de el in viata lui: "Frate, eu sunt la mare, ma relaxez, daca mi-au ascultat telefonul, asta e, e o tara libera. Nu stiu cine e Uioreanu ala, nu am nicio legatura cu nimeni, nu stiu de ce mi-au ascultat procurorii telefonul", a incheiat Maior convorbirea cu Ziar de Cluj.



Radu Capilnasiu, primarul Zalaului, bagat si el in morisca Uioreanu



Un alt nume "exotic" din dosarul Uioreanu este cel al primarului Zalaului, seful PNL din localitate, Radu Capilnasiu. Desi este primarul unuia dintre cele mai sarace municipii de judet din Romania, Capilnasiu figureaza pe locul 1 in topul primarilor de municipii de judet la capitolul declaratie de avere, fiind un adevarat latifundiar si detinand peste 50 de mii de mp de intravilan in diverse zone din Transilvania si nu mai putin de 3 case.

Nici Capilnasiu nu intelege ce i-ar fi determinat pe procurorii DNA sa ii asculte telefonul in dosarul Uioreanu:

"Ultima oara m-am vazut cu el in calitate oficiala in mai anul asta, cand cu un eveniment organizat de Produs de Cluj. Dar nu am avut nicio intelegere subterana sau de alta natura cu el".



Inca 3 liberali frumosi



In fine, lista numelor de persoane importante la nivel local care au avut telefoanele interceptate in dosarul Uioreanu se completeaza cu Valentin Lungu, seful Univers T, hotel aflat in subordinea CJ. Valentin Lungu a fost tinta unor articole de presa din partea Ziar de Cluj in care am aratat cum transformase acesta societatea hoteliera in sinecura politica pentru amicii sai liberali, angajandu-le rudele pe salarii bune la Univers T. Cand partidul o cerea, Lungu organiza si chermeze, dar achita si facturi groase de publicitate la ziarul Faclia, pentru articole "politice" de bine. Lungu are zilele numarate, spun surse din PNL. Seplecan vrea sa il inlocuiasca din functie.

Un alt liberal low-profile, dar puternic, apare si el pe lista celor interceptati: Eugen Cecan. In cazul sau, este usor de inteles de ce au considerat procurorii ca trebuie sa obtina mandat.

Consilierul lui Uioreanu, Razvan Pop, le-a declarat anchetatorior ca directorul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Eugen Cecan, i-a cerut directorului firmei Diferit SRL, abonata la bani publici, sa-i duca presedintelui CJ CLuj 10.000 de euro. Banii au fost testati cu ultraviolete inainte de a fi predati lui Uioreanu.

In fine, lista se incheie cu Calin Platon. Fostul prefect de Cluj, Calin Platon, condamnat in septembrie 2011 pentru ucidere din culpa la doi ani si sase luni cu suspendare, indeplineste functia de director la Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj. Numirea lui Platon in această functie a fost facuta de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. Platon apare si el in interceptari, dar nu este clar motivul pentru care procurorii au considerat necesar sa ii asculte telefonul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.